perjantai 1. toukokuuta 2015

Domin hauskat tavat

1. Kun joku tulee meille. Ihan sama onko se vieras vai perheenjäsen niin Domi ei kykene tulemaan moikkaamaan ennen kuin se on löytänyt jonkun lempilelunsa suuhun. Sen jälkeen se juoksee eteiskäytävää ees taas ja koko koira heiluu samalla.

2. Kun istun koneella niin Domi tulee usein tohon pöydän alle pyörimään jalkoihin ja tuijottaa syyllistävästi kun en huomioi sitä.
3. Aurinko. Ihan sama mihin se aurinkoläntti osuu täällä sisällä niin Domi vaihtaa nukkumapaikkaa sen mukaan. Koira joka ei normaalisti nuku lattialla tai vaikka sängyn alla, mutta jos aurinko paistaa sinne edes vähän niin Domi vääntyy mitä ihmeellisempiin asentoihin ihan vain sen takia, että pääsee olemaan auringossa.

4. Domi nukkuu kerällä sillä tavalla, että takatassu menee etutassujen päälle ja on leuan alla. Tai sitten se nukkuu sängyssä pää tyynyllä.

5. Domi osaa kaivautua peiton alle nätisti ettei sitä meinaa sieltä aina edes huomata. Joskus se näyttää jopa siltä että joku olisi sen sinne pedannut mutta ei. Domi osaa ihan itse pistää peiton päälleen ja vielä pään tyynyyn.
 6. Domille miun vaatteet on sille jonkunlainen turva. Se pyrkii aina kuin mahdollista nukkumaan vaatteiden päällä. Tässä on se hyvä puoli, että se pystyy nukkumaan jopa vieraissakin paikoissa ongelmitta jos saa olla jonkun vaatekappaleen päällä. Domi onkin monet kerrat reissuissa nukkunut milloin hupparin, housujen tai takin päällä. Koulussa se nukkuu repun päällä tai välillä tunkeutuu jopa repun sisään.

7. Domi aloittaa nukkumisen jalkopäästä, mutta kun aamulla herään niin Domi on vallannut yli puolet sängystä ja on varastanut tyynyt itselleen.
8. Domi juoksentelee kunniakierroksia. Ihan sama mitä se hakee tai tekee niin aina on tehtävä kierros ja näytettävä muille ihmisille. Se oikeastaan jopa hämääntyy jos sille ei taputeta samalla.

9. Domi ei nuku koskaan lattialla paitsi jos aurinko paistaa sinne.

10. Jos Domi tajuaa, että meinaan pukea sille jonkun takin/haalarin niin Domi juoksee karkuun, koska onhan se maailmanloppu bossun mielestä.
11. Kun puen päälle niin Domi nuuskuttelee vaatteet tarkasti läpi ja sama nuuskuttelurituaali tapahtuu kun tulen takaisin kotia.

12. Kun tullaan lenkiltä sisälle niin Domi juoksee olkkariin ja rupee ryömimään ja kierimään matolla ja usein kiertää olkkaripöydän ympäri ryömien. Tämä tapahtuu lähes joka lenkin jälkeen.

13. Innostuessaan Domi steppailee etutassuillaan ja korvat menee luimuun.

14. Domi tuo leluja heiteltäväksi, mutta jos yrität ottaa lelun koiralta niin se juokseekin karkuun. Tämä on Domin mielestä todella hauskaa.
 15. Kun otan kameran esille ja asettelen mahdollisesti lisävalaisua ja taustaa niin Domi on heti valmiina ja asettaa itsensä kuvauspaikalle.

16. Domi raahaa usein osan leluistaan vierelleen kun käy nukkumaan.
17. Mummin luona Domi nukkuu kenkäkaapissa. Samoin iskän kämpillä se nukkuu kenkien joukossa. Oikeastaan se tekee sitä kaikkialla paitsi kotona, koska kotona se jää välieteiseen jumiin jos haluaa hengailla kenkien kanssa.

18. Välieteiseen liittyen. Domi välillä käy siel nuuskuttelemassa hajuja ja sitten samalla läimäsee vahingossa oven perässään kiinni. Se ei sitä saa auki eikä Domi oikein osaa käyttää ääntäkään, että ymmärtäisin sen olevan siellä jumissa. Domi onkin monet kerrat sitten jäänyt sinne yksikseen ja ollut tovin jos toisenkin ennen kun olen tajunnut asian.
18. Domi tykkää nuolla todella paljon. Se voisi vaikka koko päivän nuolla ihmisten naamoja, käsiä ja jopa vaatteitakin välillä.

19. Domi ei pysty unohtamaan jos se näkee että olen tiputtanut maahan namin vahingossa. Se etsii sen tasan niin kauan kunnes löytyy ja ei käy vaikka yrittäisi korvata sen toisella. Domi ymmärtää, että silti on yksi nami vähemmän ja onhan se opetettu etsimään tavaroitakin ilman luovuttamista. Sinnikkyyttä siis löytyy eikä luovuta kovin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti