keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Pallosankarin tokoilut

Dompotti pääsi tänään piiiiitkästä aikaa mukaan työvaljaat päällä. Käytiin nimittäin autokoulussa kun hihnan toisella päällä on käymättä vielä viimeinen vaihe vaikka kortti ollut taskussa 1,5 vuotta jo. Mutta mitä Domiin tulee niin kyllä huomasi, että siitä on jo jokunen tovi kun olen kuljettanut Domia mukana kunnolla. Hihnassa kulkeminen oli mitä oli ja ihmisten kohtaaminen…huh huh. :D Sanotaanko vaikka nyt näin ettei sillä suorituksella oltais käytöstestiä läpäisty.Täytyy nyt vaan taas ruveta liikkumaan eri paikoissa jolloin Domikin tottuisi siihen menemiseen tauon jälkeen, mutta vaikka hihnassa kulkeminen ja ihmisten kohtaaminen ei sujunut mitenkään kympin arvoisesti niin autokoulussa Domi rauhoittui heti lattialle tuhisemaan kun meillä alkoi teoriatunti. Kotia matkustettiin linja-autossa ja sielläkin otti täysin rennosti.
Kotona levättiin hetki ja sitten sainkin päähäni, että lähdetäämpä lähikentälle tokoilemaan kun aurinko paistoi ja oli ihanan lämmintäkin (kesä tulee!). Pallo, kamerat, merkkitötsät ja ruutunauha reppuun ja menoksi.Tokotokotoko. Täytyy tähän väliin kuitenkin todeta, että maanantaina oli lepopäivä ja samoin huomenna joten ei me joka päivä tehdä jotain. ;)
Kentällä huomasinkin heti, että siellä oli tuttu miesporukka pelailemassa lentopalloa ja ohi kulki todella paljon koirien ulkoiluttajia ja meitäkin jäi muutama ohikulkija siinä katselemaan. Yleisöä. :D Suljin häiriötekijät pois päästäni (Domi ei karkaa jos en itse huomioi mitä ympärillä tapahtuu ja pyrin oppimaan siihen etten välittäisi häiriötekijöistä vaan keskityn ainoastaan omaan tekemiseen ja luotto koiraan että se pysyy kunhan on selvät säännöt) ja Domi vapaaksi ja käy maaten –käskyllä odottelemaan repun viereen kun kävin kasaamassa ruudun. Siinä se makoili, nautti auringosta ja katseli mitä puuhailen. Miesten pallopelit, ohi ajavat autot tai muut häiriötekijät ei kiinnostanut. Yhdessä vaiheessa meinasi viedä pallonsa yhdelle ohi kävelevälle miehelle heitettäväksi, mutta jäi tosiaan vain yritykseksi kun kielsin homman ja treenit jatkui. Muita karkaamisepisodeja ei tapahtunut siitä huolimatta, että häiriö oli melko suuri Domia ajatellen (paljon ihmisiä).
Ensimmäisellä toistolla ruutuun mennessään niin siitä ruudun läheltä, parin metrin päästä käveli nainen koiransa kanssa. Domi sinkosi täysiä ruutuun ja jäi sinne sitten ihmettelemään tätä koirakkoa. Hetken mietin, että lähteeköhän moikkaamaan mutta höpöhöpö taas semmosille kuvitelmille. Siinä se Domi pohti ja tuumaili asiaa kunnes sinkosi takaisin minun luo josta sitten sai palkkana leikkimistä ja vapaana pito jatkui. Muilla toistoilla ei ottanut häiriötä enää mistään.
Otetaan nyt mahdollisimman paljon ruutuun sinkoilua niin, että palkka odottaa ruudussa ja mahdollisimman pitkiltä matkoilta kun pitkät matkat on Domille pienoinen ongelma ollut vaikka se muuten ruutuun hakeutuukin hyvin. Pyrin myös siihen, että ruudussa käytän lelupalkkaa.
Ruudun jälkeen otettiin tolpan kiertämistä. Ensin ihan pelkkää kiertämistä ja vahvistettiin sitä ja loppuun sitten pari toistoa stoppausta kierron jälkeen. Nopeat ja napakat oli seisomiset.

Seuraamistakin oli tarkoitus ottaa enemmän, mutta se meni sitten sen verran haahuiluksi varmaankin kuuman hiekkakentän takia joten otettiin sitten vaan perusasentoon tulemista ja oikean paikan vahvistamista. Täytyy ruveta ottamaan seuraamistreeniä aina omana treenikertana ja ruveta keskittymään siihen kunnolla, että saataisiin se edistäminen pois.

6 kommenttia:

 1. Hyvä Domi ja Jasmin! Oltaispa mekin Onnin kanssa jo noin taitavia, me kuulutaan kyllä vielä ihan peruskurssille:)

  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee teilläkin. :) Meillä on jo tokovuosia takana reilu 3 ja Domi oppii nopeasti asioita.

   Poista
 2. Ihana kuva toi videon alla heti oleva :) Oikea pikku pupujussi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköjänis Dompotti :D Joku vertasi instagramissakin Domia pupujussiksi kun näki tuon kuvan.

   Poista