torstai 7. toukokuuta 2015

Rakettiohjuksen nakkitokoilut

 Tokoa koko elämä...

Tänään satoi vettä ja maa märkänä sateen ansiosta joten päätin vähän kiusata pientä bossulaista ja lähdettiin tokoilemaan lähikentälle. Palkkana kaksi nakkia jotta ei tule vahingossakaan treenattua tuntitolkulla. Reppuun pakkasin merkkitötsät ja ohjatun noudon kapulat. Tehtiinkin vaihtelun vuoksi ohjattua erittäin pitkästä aikaa ja Domi se osasi taas yllättää. Sehän alkaa ymmärtämään suuntia eikä edes ajatellut menevänsä keskikapulalle. Mieletöntä! Seuruutin merkille,  palasin lähtöpaikalle ja lähetin siitä Domin kapuloille. Otettiin myös merkille menoa ennen noutamista lyhyestä matkasta. Domi osaa merkin, mutta se kuumuu juoksemisesta niin paljon, että jos sen tässä vaiheessa vielä lähettää täydeltä matkalta ekana merkille ja sitten kapuloille niin se ryntää merkin ohi ja uusissa säännöissähän koira seuruutetaan sinne merkille (voittaja, class2) joten hyvä sekin osata.
Sillä aikaa kun kävin asettelemassa kapulat ja merkkitötsät paikoilleen niin Domi sai suorittaa lyhyen paikkamakuun ja pienet tauot se oli "käy siihen" käskyllä maassa odottelemassa ja hyvin kesti. Joku tyyppi käveli kentän läpi kun oltiin treenailemassa eikä Domi tainnut huomata edes koko henkilöä kun tuijotti vain treeniliivin taskuja joista tippui nakinpalasia hyvästä kontaktista.
Lopuksi heitin merkkitötsät ja kapulat lähekkäin ja harjoiteltiin niistä luopumista. Domia kun kiinnostaisi todella paljon kentillä olevat merkkitötsät joita se haluais mennä nuuskuttelemaan ja nyt yritetään opiskella siitä pois ettei se lähe niitä tötsiä sitten haistelemaan ensi viikolla kesken kokeen. Domi suoriutui tästä pienestä temppuradasta hienosti. Kerran meinasi kapulan nostaa maasta kilttinä koirana (Domille nouto on opetettu todella vahvaksi ja se nostelee miulle pudonneita esineitä maasta), mutta hyvin osasi jättää sen käskystä. Hieno Dompotti!
Jospa lauantaina päästäisiin treenailemaan porukassa jotta Domi pääsisi tekemään paikkiksen uusien koirien kanssa ja häiriötä treeneihin. Ensi viikon tiistaina olisi lpky tokotreenit johon mennään jos vaan ehdin Helsingistä ajoissa takaisin kotia. Siihen saakin sitten jäädä treenit, koska viikon päästä lauantaina uusi yritys avoimessa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saatiin kysymyshaaste Maaliin kastetut hännänpäät blogilta. Tässäpä vastaukset kysymyksiin.

1. Lenkkeiletkö paljon metsässä?
Yleensä monta kertaa viikossa, koska metsä on ihan tuossa vieressä ja siellä saa kävellä ihan omassa rauhassa.

2. Kuinka usein harjaat koiraasi?
Silloin kun Domilta karvaa irtoaa kunnolla. Eli noin 2-3 kertaa vuodessa. Harjaan piikkiharjalla ja silloin tällöin teippiharjalla.

3. Tykkääkö koirasi uimisesta?
Kesällä Domi nykyään hakeutuu veteen ja nauttii hetken ajan kun saa vedessä läträtä, mutta ei se uimista mitenkään rakasta ainakaan toistaiseksi.

4. Montako pantaa koirallasi on?
Tarpeeksi. Yli 6.

5. Haluaisitko muuttaa jotain koirassasi? Mitä?
En. Domi on kiva tuollaisenaan. Itse ohjaaja voisi muokata omia käytösmallejaan ja oppia käsittelemään vain koiraansa paremmin. Jos haluaisin toisenlaisen koiran niin vaihtaisin rotua. 

6. Minkä rotuisen koiran haluaisit seuraavaksi?
Kyllä se varmaan on bostoni vielä seuraavakin koira. Jos rotu vaihtuu niin ei hajuakaan mikä se mahdollisesti olisi. Aika näyttää.

7. Lempi harrastus koirasi kanssa?
Toko on kivaa kun ei ota liian vakavasti! Tietysti myös koirafrisbee on meille rakas harrastuslaji kunha saisin suunniteltua Domille sopivan ohjelman.

8. Onko sinulla inhokkirotua? Mikä?
Ei ole mitään varsinaista inhokkirotua.

9. Mikä on paras hetki päivästä koirasi/koiriesi kanssa?
Kun tulen kotia esim. koulusta/töistä koska Domi on aina niin innoissaan, treenit, lenkit... Koko päivä oikeastaan.
10. Pidätkö paimenkoirista?
Onhan ne kivoja ja niissä on omat puolensa esim. bostoniin verrattuna. En ole itse täysin varma haluaisinko itselleni kuitenkaan paimenta. Sen miettiminen jatkuu vielä.

11. Mikä on lempi koirablogisi?
Niitä on sen verran paljon, että en rupea erikseen luettelemaan. Joskus luen satunnaisesti ja joskus luen päivittäin eri blogeja.

1 kommentti:

  1. Kiva kun otitte osaa haasteeseen! Ja jos viitsisit vinkata jotain hyvää kiekkoa aloittelijalle koirafrisbeeseen! Kiehtoo kummasti tuo harrastus! :)

    VastaaPoista