sunnuntai 17. toukokuuta 2015

tää o uuden ajan tuleminen matkal läpi unelmie

Palauttavat treenit tänään hallilla kun olin vuoron varannut meille ihan just tätä varten jos kokeessa menee jokin asia pieleen. Domissa näki selvän eron eilisen kisapaikan ja tutun hallin välillä. Yllätys yllätys, että treeneissähän hallinta taas toimii ja huomaa miten paljon on edistytty siitä mitä se oli ekoilla kerroilla kun hallissa oltiin. Päätin, että jos harjoittelisi sen hihnan pois jättämistä jo tässä vaiheessa eli mentäisiin ehkä avoimen kehäänkin ilman hihnaa, yksilöliikekehään, koska miksi turvautua hihnaan edes sen pienen hetken ajan kun ei siitä pidemmän päälle ole hyötyä. Hallinta täytyy saada kohdilleen myös vieraissa paikoissa ja homma toimimaan niin varmasti ettei pääse noita hepulisekoilukohtauksia tulemaan. Puhumattakaan, että lähtisi hajujen perään.
Halliin kun tultiin niin otin hihnan irtin ja päätin, että tekee Domi mitä lystää niin omat hermot kurissa ja palkkaa kontaktista ja kun Domi tarjoaa jotain eikä liitele omilla teillään. Kerran se taisi maata nuuhkaista ja sen jälkeen olikin jo sitä mieltä, että voitaisko tehdä jotain ja aktivoitui.
Koko treenin aikana Domi ei missään vaiheessa häippässyt ilman lupaa hajujen perässä tai rällänyt hallia ympäri vaan aina kun vapautin niin se juoksi ns. lepopaikalle jossa on sen vesikuppi ja meidän tarvikkeet. Hihna oli koko tunnin ajan takin alla piilossa.
Häiriöksi pistin youtubesta pyörimään Pasila -jakson ja lopuksi sitten vähän musiikkia. Rento fiilis omistajalle ja koiralle äänihäiriöitä.
Otettiin ensimmäisenä fribaheittoja jotta Domi saa kuluttaa energiaa hiukan ennen tokoilua. Ensimmäistä kertaa tosiaan fribailua asennemuutoksen jälkeen kun olen lähtenyt rakentamaan täysin alusta frisbeetä ja motivaatiota kiekkoja kohtaan. Domi kävi tosi kierroksilla ja puri hyvällä otteella kiekkoon ilman epäröintejä. Kaikista heitoista otti kopin ja ensimmäistä kertaa Domi teki nätin koppauksen kun pituutta oli yli 20 metriä ja kiva huomata, että sitä on itsekkin oppinut heittämään vihdoin ja viimein tuon kokoiselle koiralle sopivan matalia heittoja ettei Domin tarvi tehdä monen metrin ilmalentoja ja tippua sitten väärin alas vaan nyt se pystyy tasaisesti nostamaan kaikki tassut ilmaan ja nätisti laskeutuu. Domin ranteet oli teipattu nivelten tukemisen vuoksi ja huomasin yllättävän huomion. Domi ei pompota takajalkaa läheskään niin paljon jos ranteet on teipattu kevyesti. Mielenkiintoista.
Fribailun jälkeen pieni huilitauko ja sitten laitoinkin Domin suorittamaan paikkamakuuta kun kävin hakemassa autosta vesipullon. Pysyi hyvin sen ajan paikoillaan.
Otettiin kehäänmenoa eli käskytin Domin maahan kehänlaidalle Käy maaten -käskyllä ja kävelin itse kentälle ja hetken kuluttua kutsuin Domin perusasentoon josta palkka. Kehäänmenotreeniä, sivuasennossa istumista x-ajan verran ja vierellä kulkemista eli liikkeiden välejä treenattiin.
Loppuun vielä leikit frisbeen kanssa ja sitten olikin hyvä lähteä lenkille ja kotia kohti. Domille jäi fiilis, että olisi halunnut tehdä enemmänkin joten hyvään aikaan taas lopetettiin.
Seuraavalla kerralla voisi varata parin tunnin vuoron hallista ja treenata alkuun pelkkää odottamista omassa kopassaan vaikka n. 30 min verran ja sitten mennään kentälle tokoilemaan.

ps. Domin tissit vuotaa taas kerran maitoa...Huoh. Onneksi sterkkaus on jo kuukauden kuluttua!

3 kommenttia:

 1. Hyvä että sujuu tutussa hallissa. Mekin ollaan käyty tokoilemassa, mutta vasta peruskurssilla:)


  RadiancePaw

  VastaaPoista
 2. Puhuttiinkin Pongon kasvattajan kanssa tosta kisapaikasta, monet koirat otti siellä kyllä häiriötä. Omakaan ei ollut ihan parhaimmillaan ja monilla tuli ALOssa seuruussa pysähtymisen kohdalla ylimääräinen pyörähdys. Edellisenä iltana koetta käytiin katsomassa missä kisa on, niin silloin kentällä oli kissa ja varmaan ylimääräisiä hajuhäiriöitäkin ja onhan kevään ekat ulkokisat aina pahoja.

  Tsemppiä treeneihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä ettei Domi ollut ainoa jolla meni pasmat sekaisin. :D Treenien kautta uuteen nousuun ja koiralle lisää motivaatiota työn tekemiseen. :) Kolmas kerta toden sanoo.

   Kiitos tsempeistä :)

   Poista