sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kesälomalaiset

Torstaina oli minun valmistujaisjuhlat ja Domi lähti mukaan kuten oli suunniteltu. Siellä se meni sujuvasti ihmisten joukossa ja nukkua tuhisi jaloissa kun odoteltiin meidän luokan vuoroa. Tuo oli Domille täysin uusi tilanne, koska paikalla oli e r i t t ä i n paljon ihmisiä, musiikkia ja tietenkin ihmiset antoi ablodeja joista lähti melkoisesti ääntä isossa salissa. Ensimmäisen musiikkiesityksen kohdalla meinasi pieni paniikki iskeä bossulla kunnes tajusi, että ei hätää ja rauhoittui sitten maaten. Todistuksen jaossa (päälavalla) Domi makoili hienosti siinä rivistössä eikä pompannut ihmisten päälle, jee! Mutta sitten... Just ennen kun lähdettiin kaupungintalolta pois niin Domi päätti aloittaa oksentelun ja sitten lensikin jo vesiripulitkin ulko-oven lähettyville...Domihan oli edellispäivänä syönyt possua jota se ei siedä ja päätin tyhmänä sitten kokeilla miten se sietää kyseistä eläintä ja vieläpä edellisenä päivänä ennen juhlia.
Torstain fb-päivitys juhlien jälkeen:
"Domi kävi tänään omilla äärirajoilla kun pääsi tapahtumaan jossa ei ole koskaan ennen ollut ja kokenut samanlaista häiriötä. PALJON ihmisiä, musiikki ja aplodit jotka oli tosi kovaäänisiä ja sitä rataa. Tuhisi lattialla odotteluajan ja todistuksen jaon aikana makoili vierellä eikä hyppinyt ihmisiä vasten!!!
Mutta sitten... Domi oksensi ekana penkin alle, sen jälkeen käytävälle ja kun oltiin lähdössä pois ja juuri pääsemässä ulko-ovesta niin Domilta tulee vesiripulia kaaressa takapuolesta siihen matolle....ja toiset vesiripulit autoparkkiin, että semmoinen reissu, mutta tulipahan tehtyä.
Paskaepisodista huolimatta Domin käytös oli erinomaista. Tän jälkeen ne tokokokeet alkaa tuntumaan ihan pieneltä jutulta.

Se mikä tuon sitten aiheutti niin on monia syitä. Uusi tilanne - jännitys/stressi, eilinen possuliha jonka söi (kokeilin miten se nykyää kestää possua, ei näyttävästi kestä eikä tule koskaan enää syömää kyseistä elukkaa pääsapuskana), helteet jotka alkanut lähipäivinä ja siihen päälle valeraskauden oireita. Ja taitaahan sitä olla liikkeellä jotain koirien mahatautiakin kuulemma. Nyt jo olo vähän parempi Domilla kun sai canikuria ja lepoa. Myöhemmin saa riisiä ja turvotettuja nappuloita ettei tarvi olla ihan tyhjällä mahalla koska sitten se oksentaa sen takia."

Että semmoiset kekkerit tosiaan. :) Loppuillasta Domi olikin jo ihan kunnossa ja jaksoi touhuta vieraiden parissa eikä oo muutenkaan enää oireillut. Koko viikonloppu on ollut täynnä vieraita ja Domi on saanut olla mukana sekoilemassa. Enimmikseen viettänyt aikaansa ulkona pihakoirana vapaana ja välillä sitten tuli sisälle nukkumaan omaan häkkiin missä sai olla rauhassa. Edistystä on tapahtunut melkoisesti, koska nuorempana Domi höselsi koko ajan ja se piti väkisin aina pistää hetkeksi jäähylle kun nousee kierrokset, mutta tällä kertaa se hakeutui itsenäisesti omaan rauhaan ja oli muutenkin hienosti vieraiden kanssa.
Juhlat juhlittu ja yksi elämänvaihe takana. Nautitaan kesästä ja reissaillaan. Taidan tämän illan aikana purkaa niitä koneelle jumiutuneita kuvia tännekin näkyville. 
Nyt lepoa niin jaksaa ensi viikon touhuilla kaikenlaista bossumaisella energialla. Tiistaina lähdetään ehkä käymään Joensuussa ja loppuviikosta huristellaan Turkuun frisbeekisoihin. Seuraavalla viikolla on luonnetesti jos saadaan varapaikka ja sitten onkin jo Domin leikkaus jonka takia en tänne rupea listailemaan kesäsuunnitelmia koska oikeastaan kaikki on vähän avoin tällä hetkellä ja eletään päivä kerrallaan. Katsellaan mitä elämä tuo tullessaan. Loppukesästä ehkä tokokokeiden pariin taas riippuen missä kunnossa Domi on tai sitten vasta sääntömuutoksen jälkeen. Ei hajuakaan mistään eikä edes suunnitella.

2 kommenttia: