keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Termiitin frisbeetesti: HHC summer -kumifrisbee

Domi sai helmikuussa PetNetstorelta Hau-Hau Championin tuotepaketin ja sieltähän paljastui muiden lelujen ja herkkujen lisäksi yksi frisbee.
Kyseessähän on Hau-Hau Champion summer -kumifrisbee. Kiekko on valmistettu pehmeästä muovista  ja halkaisijaltaan kiekko on 23,5cm. Värejä löytyy sininen, pinkki ja vihreä. Kiekon pinnalla luunmuotoisia kuvioita.
Materiaalinsa takia ei kestä kovinkaan hyvin järsimistä tai ei ainakaan bostonin teräviä hampaita jos oikein intoutuu repimään, mutta kiekkoa ei ole hinnalla pilattu joten menee mainiosti hömpöttelykiekkona meidän vauhdikkaassa menossa. Kun annoin frisbeen Domille ekan kerran niin frisbee oli ollut Domilla pari minuuttia ja kohta siitä olikin jo palanen pois eli en jättäisi tätä lelua koiralle yksinään leikittäväksi jos koira tykkää paljonkin järsiä ja vieläpä syödä sen kumisilpun. Tarpeeksi kun kiekossa järsittyjä koloja niin sen huonommin se lentääkin tietty.
Kyseinen frisbee on yks painavimpia kumikiekkoja mitä olen heitellyt jonka ansiosta ainakin itselle helppo ja kiva heitettävä eikä kovin helposti lähde tuulen mukana joka on suuri plussa näiden kumikiekkojen kanssa. Frisbeeharrastuksen aloittaja ei varmasti saa kiekkoa lentämään tasaisesti  ja pitkälle kovin helposti, mutta pienellä treenillä alkaa sujumaan ja makuasioitahan nuo on tykkääkö painavemmasta vai kevyestä. Paino on ongelma myös jos haluaa käyttää pienille koirille varsinkin ensikiekkona, mutta bostonilla riittää voimaa ja ainakin Domi tykkää kantaa muutenkin painavia tavaroita ja viskoo niitä pitkin seiniä joten kiekko ei tuota meille ongelmia. Isommille koirille soveltuu varmasti hyvin myös ensikiekoksi ja totutteluun tai ehkä myös pienille koirille jolla enemmän kuonoa kuin bossulla.
Meillä kiekko kulkee treeneissä nykyään mukana ja annan Domin repiä sitä aina välillä palkkana, koska olen opettanut Domille ettei kisakiekkoja revitä ja järsitä ettei koko ajan tarvitse olla ostamassa uusia joten saapahan purkaa sen järsimisviettinsä kumikiekkoihin jotka on vähän hammasystävällisempiäkin siinä touhussa. Kiekko on vähän liian iso meille freestylessä, mutta pituusheitossa olen tuota käyttänyt ja nimenomaan ns. hömpöttelykiekkona eli sen kanssa revitään, tehdään noutoa maasta ja muita alkeistreenijuttuja joissa ei ole suurta riskiä, että Domi kompastuu kiekkoon. Kehitysvinkkinä voisi olla, että pienempi kiekko pienille koirille.
Tämä on perus hyvä kumilätty takapihafribailuun kesän riehumisleikkeihin koiralle kuin koiralle. Isommille koirille hyvä aloituskiekko jos kumikiekolla tahtoo aloittaa. Helppo heittää jos tykkää painavista kiekoista. Ei kestä pureskelua, mutta hintakaan ei ole kovin suuri joten +/- 0. Kiva värilajitelma - kirkkaat kesäiset värit. Pehmeän materiaalinsa ansiosta sopii koirille joilla on kevyt/pehmeä purenta.

11 kommenttia:

 1. Wow! Sulla on oikeasti tosi hieno blogi, ihana koira, hienot kuvat ja kirjoitat hienosti! Olet myös ihanan positiivinen! Oli kyllä pakko liittyä lukijaksi!

  http://radianceheartpaw.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ompa ihana kommentti. Kiitoksia. :) Kiva jos tämä positiivinen ajattelutapa välittyy teksteistäkin, ja tervetuloa lukijaksi! Domi lähettää kuolapusuterveiset.

   Poista
 2. Ei hele toi näyttää isolta tossa tokavikassa kuvassa. :D Ihan ku Domi riepottelisi jotain tynnyrin kantta. Heittelin tollasta Laikalle muutamaan kertaan, kun tilaisuus oli ja ainakin 41 cm 8,5 kg koiralle toi on ihan jepa myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Domin lyttykuonoisuuskin voi harhauttaa. :D Jopa pentukiekot on ton suussa ison näköisiä. Varmasti hitusen isommalle ja eri rakenteiselle koiralle ihan sopiva/ok. :)

   Poista
 3. Itse hommasin tuollaisen pinkkinä meidän basenjille, mutta tuntui jotenkin tönköltä ja oli turhan iso, vaikkei meidän Keena ihan minikoira olekaan (n. 40 cm ja n. 8 kg). Käyttämättä jäi ja tilalle ostin Kongin pienemmän frisbeen ja se on ollut kyllä tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla kiekolla on melkoisesti kokoa ja painoa, mutta yhtä suuria on myös joku virallinenkin koirafrisbeekiekkokin. Pentuversiot on sitten aina vähän pienempiä ja soveltuvat parhaiten pentujen lisäksi pienille koirille. Itse olen kokenut kongin kiekon liian lötköksi jos haluaa heitellä vähän vakavemmin, eli makuasioitahan nämä ovat ja mihin on itse tottunut. Puhumattakaan siitä mihin käyttöön kiekon hankkiin. :D Kiva kuitenkin, että olette löytäneet teille sopivan kiekon! :)

   Poista
 4. Kiva lukea muidenkin mielipiteitä kyseistä kiekosta jos joku saisi näistä kommenteista ja tekstistä jotain vinkkiä siitä haluaako kyseisen kiekon ostaa vai ei. :) Varsinkin kun koiratkin täysin eri tyyppisiä niin näistä saa vähän vinkkiä siihen minkälaiselle koiralle voisi olla sopiva vaihtoehto.

  VastaaPoista
 5. Meillä on tuo frisbee pinkkinä, ja se on kyllä erittäin hyvä. Kestää amstaffin hampaissa hyvin, kun on kaksi kiekkoa, eli koira säntää aina palauttamaan edellistä saadakseen seuraavan. Yksinäänhän en omaa koiraani voi jättää minkään ratakiskoa heiveröisemmän tavaran kanssa, koska aivan varmasti palauttaa atomimuotoonsa sen... Kirkkaista väreistä plussaa siinäkin mielessä, että nämä on helppo löytää, jos sattuu maastossa pahaan paikkaan lentämään! Meille ostan ehdottomasti lisää :)

  VastaaPoista
 6. Hei onko nuo frisbeet sellaisia "fletkuja", että ne saa helposti taitettua vaikka puoliksi? :D (En oikein osaa ilmaista tätä... :D) Meillä on nimittäin yksi kumifrisbee, joka tekee niin, enkä saa sitä lentämään mihinkään. Mietin, että onkohan vika sittenkin vain minussa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taittuuhan se puoliksi jos niin haluaa, mutta tuo HHC frisbee on selvästi jäykempää materiaalia kuin osa kumilätyistä mitä eläinkaupoissa myynnissä eli ei taivu noin vaan ja saa hyvin heitettyä. Ei siis ole ihan lötkö. Sellainen keskiverto.

   Poista
  2. Okei, kiitos! :) Täytyy sitten hankkia parempi frisbee :)

   Poista