lauantai 4. huhtikuuta 2015

Back in business

Tänään ajeltiin Kiitola hallille treenailemaan 2 kuukauden tauon jälkeen ja miten kivaa olikaan pitkästä aikaa.
Ketään muita ei paikalla ollut joten saatiin kuluttaa tunti treenailemalla kahdestaan ja välillä leikkimällä. Tunti on melko pitkä aika joten monen monta taukoakin tuli treenailujen ohella.
Suunnitelmana oli tehdä paikkamakuu pari kertaa, luoksetuloa ja hyppyä sekä harjoitella ihan vaan liikkeiden välejä ja kehäänmenoa aluksi. Ja suunnitelmassa pysyttiin eikä tehty yhtään enempää vaikka olisi ollut miten kiva ajatus käydä vaikka kaikki avoimen liikkeet läpi ja olla ahne. Jokainenhan tietää ettei siinä käy mitenkää hyvin jos ahnehtii ja tekee ilman suunnitelmia + väsyttää ittensä sekä koiransa ja sitten ei ole kenelläkään enää mukavaa.
Tauko on selvästi tehnyt hyvää Domille, koska mielentila oli jo täysin toinen kuin alkuaikoina. Pistin ketjukurran kaulaan, sanoin Domille, että lähetään tokoilemaan (oon yrittänyt opetella antamaan Domille pieniä vihjeitä jotta se tietää mitä milloinkin tehdään) ja sitten käveltiin "kehään" kokeenomaisesti ja Domi otti koko ajan kontaktia! Yleensä se kiskoo täydellä voimalla kehään, nuuskuttelee maata ja tsekkailee ympärilleen jonka jälkeen se kykenee tekemeään hommia, mutta nyt ensimmäistä kertaa koskaan otin sen suoraan hallitusti kentälle tekemään töitä ja sehän toimii. Toimiihan se kokeessakin joten miksipä en ole aikaisemmin treeneissä tehnyt. Ken tietää. Tyhmä omistaja, mutta kaikesta oppii. :D
Ensimmäinen paikkisyritys tuhoutui siinä kun itse kirjoittaja oli unohtanut kännystä äänet päälle ja tietenkin se kävi soimaan. Varmasti hyvää häiriötä jollekkin koiralle, mutta kun omistaa kuulokoiran...Domi kilttinä tyttönä ilmaisi kännyn ja hoiti työnsä kunnolla josta sai palkan ja uusi yritys paikkiksen suhteen. Tällä kertaa puhelin äänettömällä. ;) Muiden kännyjen ääniin tuo ei sentää reagoi joten siitä ei ole pelkoa, että se kokeessa rupeaisi ilmoittamaan (toisaalta eihän sitä koskaan tiedä).
 Käveltiin kentän keskelle ja otettiin ensimmäisenä paikkamakuu. Pysyi paikoillaan ja itse olin piilossa pussitelineen takana. Vähän Domi tuntuu tärisevän paikkiksessa joten taitaa sitä vähän jännätä kun jää yksin, mutta varmaan siihenkin tulee varmuutta ajan kanssa ja toistoja tekemällä. Tekemällä siitä ihan normaali juttu. Nopea maahanmeno, pysyi paikoillaan ja nousi nopeasti perusasentoon lopuksi. Siitä sitten vein Domin tauolle ja itse virittelin kameran toiseen suuntaan videoimaan ja pistin merkkitötsät paikoilleen, koska seuraavana treenivuorossa oli luoksetulon tsekkaus.
Tällä kertaa ei enää ennakoinut ja takapuoli pysyi maassa niin kauan kunnes kutsuin luokse. Pysähtyy heti kun käsky käy, mutta itse huusin käskyn aina liian myöhään niin tuli merkin yli, mutta ei kai se niin justiinsa ole. Kunhan reagoi heti käskyyn ja itse opettelen huutamaan ajoissa. ;) Toimii myös käsimerkillä, mutta kokeessa tulen todennäköisesti käyttämään suullisa käskyä, koska siihen Domi reagoi suuremmalla todennäköisyydellä häiriöstä huolimatta. Kolme toistoa otettiin.
Luoksetulon jälkeen käskytin Domin hetkeksi maahan odottelemaan kun siirsin kameraa ja sen jälkeen siirryttiin hypylle. Meinasi singota hypylle, mutta olin nopeampi ja kerkesin reagoida ennen kun se mopo karkaa käsistä. Hyvä minä! Istumiskäskyn reagointi on nopea eikä itse liikkeessä ole mitään ongelmaa. Vauhdilla ja teknisesi hyvin suorittaa.
Hypyllä en käytä virittelysanoja, koska se kiihdyttää muutenkin Domia ja aina se on itse osannut bongata esteen hienosti, kun käsken Domin odottamaan ennen kuin totean liikkurille olevani valmis.
Hypyn jälkeen vein Domin taas tauolle ja kävin korjaamassa merkkitötsät ja kameran pois kentältä sekä siirsin hyppyesteen sivuun. Lopuksi otettiin vielä paikkamakuu joka sujui edelleen hienosti. Molemmat paikkikset kesti noin 3-4 minuuttia.
Tokoilut tokoiltu ja lähdettiin käymään ulkona pienellä lenkillä.
Kun tultiin takaisin niin otin Domilta ketjupannan pois ja vaihdoin sen peruspantaan ja vapautus. Viuh ja bossuohjus sinkosi ympäri hallia lelun kanssa onnessaan ja luvan kanssa. Kuunteli muuten jokaista luoksetulokutsua eikä hävinnyt enää hajujen maailmaa vaikka saikin luvan kanssa hetken aikaa rällätä yksinää ja käydä tankkaamassa vettä samalla kun katselin kamerasta videoklippejä joita olin videoinut.
Domi leikkiikin nykyään paljon paremmin ja palkkautuu siitä jopa vieraillakin paikoilla. Varsinkin tuo iso vinkupatukka on Domin yksi lempparileluista.
Tokoilun, taukojen, leikkimisen ja juomataukojen jälkeen tarkoitus oli ottaa frisbeetreeniä vähän, mutta ennen kun ehdittiin aloittaa niin huomasin, että Domin suusta tulee verta. Ien ärsyyntyi Domin patukan riepotteluleikeistä. Ekana luulin, että hammas paskana ja mietin jo, että se siitä fribailusta ja eläinlääkäriin suunnataan, mutta onneksi huomasin, että se veri tuleekin ikenestä. Hetken aikaa se vuosi, mutta ei enempää ja sitten Domi rupesikin ottamaan kiekkoja itse suuhunsa joten otettiin muutama temppu kiekoilla. Kokeiltiin muuten footstallia ensimmäistä kertaa muualla kuin kotona ja Domi pystyi keskittymään sen tekemiseen!! Kiekkoja en vielä heitä, kun tarpeeksi tekemistä siinä, että saan tuon pidettyä turvallisesti ja vakaasti siellä ylhäällä, mutta ehkä joku päivä vielä temppu tullaan tekemään miten pitääkin. Ehkä on siis toivoa, että se temppu saadaan näytettyä fribakisoissa kesällä. Huomisen ja maanantai fribanäytökset mennään varmaan messariohjelman pohjalta, koska se on Domille tuttu ja muuntelen sitä sen mukaa mitkä on Domin fiilikset Aviasportilla huomenna.

Tähän loppuun vielä video treeneistä jos joku sen jaksaa katsoa. Videon pituus melkein 9 minuuttia. Varaan mahdollisesti ensi viikolle parikin treenivuoroa hallille. Joka kerran tullaan tekemään ensimmäisenä kehääntulo ja siitä paikkamakuun siirtyminen.
Seuraavalla kerralla olisi tarkoitus tehdä paikkiksen lisäksi nouto, kauko-ohjaus ja mahdollisesti seuraaminen. Kolmannella kerralla paikkiksen lisäksi varmaankin tehdään pelkkää mielentilatreeniä ja keskitytään liikkeiden väleihin ja siihen, että tekeminen on oikeasti kivaa.

3 kommenttia:

  1. Onks siulla kuukausikortti Kiitorekulle vai ootko varannut vielä "yksityisvuoroja"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja unohtu mainita, mutta hurjan hieno luoksetulo kaikilta osin!

      Poista
    2. Otin huhtikuulle kuukausikortin jotta saan treenattua Domin kanssa enemmän pelkkää tokoa. Tarkoitus on ottaa toukokuusta lähtien varmaankin vakiovuoro frisbeelle/tokolle.
      Ja kiitoksia luoksarin kehuista. :)

      Poista