maanantai 6. huhtikuuta 2015

Fribanäytökset @AviaSport Areena

Meillä oli frisbeenäytös eilen ja tänään Lpr kr näyttelyssä Imatran Aviasport areenalla jossa oli muuten ihana tekonurmimatto eli hyvä pohja kiekkoilulle. Esiintymiset oli molempina päivinä klo 15.30. Hyvin osa ihmisistä tunnisti Domin kuulokoiraksi kun kuulin välillä huutoja "Kato tuol menee kuulokoira". Domi sai paljon huomiota ja rapsutuksia parin päivän aikana.
Eilen mentiin areenan sisälle ja ajattelin, että Domi varmaan kiskoo sinne täysiä ja hepuloi innostustaan kuten tekee välillä kun mennään uusiin paikkoihin, mutta mitäpä vielä. Domihan käyttäytyi siellä kuten olisi aina ennenkin ollut kyseisessä paikassa vaikka ei ole koskaan käynyt lähelläkään ja tänäänkään ei kiinnostanut muiden touhut. Otti katsekontaktia, käveli vierellä, hajut ei kiinnostanut (vielä tässä vaiheessa) ja kuunteli todella hyvin. Muut koirat ei kiinnostanut eikä edes ihmisetkään paitsi Jennin kohdalla tuli hepulikohtaukset eilen. Domin hihnassa kulkeminenkin näytti välillä ihan kivalta ja vaikutti siltä, että sehän osaa sittenkin kävellä hihnassa nätisti varsinkin kun katsoi joidenkin muiden menoa.
Eilen mentiin ajoissa paikalle ja Domi ehti väsyä ennen fribatreeniä ehkä liikaakin ja tänään oltiin n. tuntia ennen paikalla. Eilen vain hengailtiin siellä ja Domi sai katsella muiden menoa rauhassa. Tänään oli suurempi hälinä ympärillä joten otettiin tokoa siinä ja voi, että miten hieno tokokoira Domi onkaan. Kesti kaiken sen hälinän ja häiriön! Ja seuraaminenkin oli erittäin nättiä eikä edistänyt tippaakaan ensimmäistä kertaa koskaan noin häiriöisessä paikassa ja se tiivis katsekontakti. <3 Tehtiin seuraaminen, liikkeestä maahanmeno ja seisominen sekä kaukot joissa oli superhienot vaihdot.

Mitä fribanäytöksiin tulee niin sunnuntaina homma pysyi vielä joten kuten kasassa ja Domi tuli aina kutsusta luokse jos lähti liitelee omille teilleen ja saatiin temppuja näytettyä, mutta tänään tuli täysi stoppi ja Domi päätti, että tee yksinäsi temput ja lopuksi huomasinkin, että kiekot on veressä ja ohjelma seis. Domi kävi seikkailemassa yleisön luona kun näki tuttuja ja bongasi bostoninkin sieltä jonka luo meni sit moikkaamaan... :D Domilla aukesi taas ikenet/hampaat kuten on nyt käynyt lähes joka kerta ja maan haistelu/kehästä pois meneminen sekä välttely taitaa  olla sijaistoimintoja kun rupeaa asiaa enemmän miettimään ja missä yhteyksissä se lähtee aina nuuskuttelemaan ja välttelee kiekkojen koppausta (kipu suussa?). CS kiekoille hyvästit ja viimeinen kokeilun arvoinen frisbee on Hyperfliten SofFlite. Ei kestä mitenkään kovia otteita, mutta jos Domin suu kestäisi kyseisiä kiekkoja niin sitten ostellaan niitä useammin ja monta kerrallaan. Toivoisin, että se on materiaaliltaan sellaista että ei hankaa tuon piskin ikeneitä auki. Domilla kun on useamman kerran nyt ruvennut suu vuotamaan verta kiekkoilun yhteydessä joten ei ihme jos yhdistää kiekot siihen kipuun/verenvuotoon ja eipä oo enää kiekot kivoja juttuja. Frisbeet on siis heitelty nyt joksikin aikaa ja se homma jää hetkellisesti jäihin/tauolle ellei löydy parempia kiekkoja (SofFlite?) tai sitten Domi siirtyy kokonaan pituusheittokoiraksi jossa se saa napattua kiekot nätimmin suuhun ja pituusheitosta Domi on ruvennut jopa nauttimaan kun saa täysiä juosta perässä ja sitten napata kiekon ilmasta miten itse haluaa. Tai sitten leikitään vaan kumilätyillä omaksi huviksi ja pyöritään jollain muulla tavalla frisbeehommassa mukana. Voisi kai kokeilla vielä sitä SofFlite kiekkoa, että onko sekin liian kova Domin suuhun freestylen tempuissa. Katsellaan. Freestylessä kun joissakin tempuissa kiekko tulee kohti koiraa niin niissä Domi koppaa sen kiekon koko suullaan niin, että se kiekko menee takahampaisiin asti ja kenties siinä vaiheessa Domi aina sitten satuttaa jotenkin ikävästi ja rupeaa verta vuotamaan. CS kiekkojen reunat kun tuntuu olevan suht teräviä jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen niin ei kiva. SofFlite menee semmoiseksi mössöksi/pehmenee joten mielummin sitten ostelee niitä useammin jos se nyt sattuu olemaan Domille sopiva merkki. Bostonin rakenne ei myöskään varmaan ole mikään parhain tähän lajiin. Etupainoinen, lyhyt runko, lyhyt kallo, pieni suu ja eihän tuo purentakaan normaali ole (alapurenta).

Vai onko tuo nuuskuttelu ja ihmisten luo lähteminen niin vahvaksi opittu käytös, että Domi yhdistää sen fribailuun koska se tekee tuota ainoastaan vain kiekkojen kanssa touhutessa. Välillä se jää jopa vaan tuijottelemaan yleisöä. Mikä sit onkaan syy niin selviää kunhan saadaan uudet kiekot jonka jälkeen pohditaan jatkoa tälle asialle.

On meillä onneksi vielä toko ja monet muut lajit joita harrastaa jos päätetään jättää kiekkoilut vähemmälle.

Domista tulee tokomestari. ;) Siinä lajissa pysyy palikat kohdallaan ja turvallisempaa menoa. Ensi viikolla päästäänkin näyttämään meidän taidot tokoilun parissa! Sitä odotellaan innolla.
Ja jotta tästä päivityksestä saadaan vielä sekalaisempi niin huomenna aloitan työharjoittelujakson ja Domi saa levätä lauantaihin asti kunnes on hallilla tokon viimeistelyteenit. Domi saa myös samalla opiskella normaaliin arkirytmeen etten ole aina kotona/vain pari tuntia poissa tai se pääsee aina mukaan. Tekee varmasti hyvää kun se saa nyt vaan olla ja hengailla kotona rauhassa.
Tällä hetkellä Domi tuhisee väsyneenä peiton alla ja taitaa nukkua aamuun asti.

4 kommenttia:

  1. Hekalla tuppasi olemaan ihan sama ongelma. Se otti CS-kiekkoja kiinni sellaisella apinanraivolla ja pari kertaa huomasinkin että kiekot on veressä. Unohdin CS:ät kokonaan ja SofFliten kiekkoja voin kyllä suositella. Niiden kanssa on mennyt kaikki tosi hyvin ja sitten toinen meillä hyväksi todettu on Jawz Deja Flew.

    Tsemppiä teille, uskoisin kyllä teidän selviävän noilla SofFlite-kiekoilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla jos muillakin samanlaisia kokemuksia! :) Ehkä on siis vielä toivoa, että SofFlite olisi se meidän juttu ja Domin hampaisto kestää. Jawz Deja Flew kiekko meillä onkin, mutta jotenkin omaan käteen hirmu raskas, mutta ehkä siihenkin tottuu kun vaan heittelisi useammin. :D Siinä on ainakin pehmeät reunat ja joustaakin paljon enemmän mitä CS kiekot.

      Poista
    2. Jos Hyperflexistä on pentuversio, niin entäs se? En ikinä kyl muista, onko. Laika sai kans tovi sitten CS:stä vekin. Se ei hidastanut sen vauhtia piiruakaan, mut ei sekään hyvä oo. Tänään kiekkoiltiin pelkillä soffareilla, ku en löytänyt meidän Jawzeja mistään.

      Poista
    3. On Hyperflexistä olemassa pentuversio, kaverilla on sellainen ja sitä olen Hekalle testaillut muutamia kertoja :)

      Poista