lauantai 18. huhtikuuta 2015

Ei menny niinku Strömsössä

Korkattiin avoin luokka niinkin hienolla tuloksella kuin 0 ja kokeen keskeyttäminen ennen kun ehdittiin edes yksilökehän ekaa liikettä aloittamaan joka olisi ollut nouto. Domi päätti juosta toiselle puolelle kenttää haistelemaan hajuja parikin kertaa... :D
Paikkamakuussa pysyi viimeiseen minuuttiin asti kunnes jännitys antoi periksi ja lähti piilolle turvaan.
Pari kertaa kun yritettiin noutoa ja Domi sinkosi aina hajun luo juuri kun olin sanomassa liikkurille olevani valmis joten se homma keskeytettiin sitten siihen. Saatiin kuitenkin tehdä sitten vielä liikkeet liikkuroituna kun muut olivat suorittaneet ja yllätys yllätys silloin Domi toimi jo ihan kivasti ja olisi saanut kivasti pisteitäkin. Ai mikä reagointi omistajansa mielialoihin. Tässä tapauksessa se on omistaja jonka täytyy opetella oikeanlainen mielentila kun tehdään tuommosta. Luoksetulossa Domi juoksi läpi ja seuraaminen vähän haahuilua ja kontaktin hakemista, mutta muut liikkeet sujuikin sitten yllättävän hyvin. Kaukoissa ei liikkunut, nouti kapulan täysillä, reagoi nopeasti istumiskäskyyn hypyssä ja jäävissä ei kääntyillyt perään. Teknillisestihän tuo siis suorittaa nätisti kunhan sen saa tekemään. Hajut on selvästi se pahin juttu, koska nyt ei ihmisetkään kiinnostanut vaan nimenomaa hajut maassa. Moni luulikin Domia taas urokseksi ja voi sitä ihmettelyn määrää kun totesin tuon olevan tyttö.
Domi osaa (tuomarinkin mielestä), mutta häiriönsiedolle pitäisi tehdä jotain jotta saadaan vielä näytettyäkin se osaaminen tuollaisissa paikoissa. Toisaalta bostonin omistajana elämä ei käy koskaan liian tylsäksi, kun jokainen päivä voi olla ihan erilainen.
Ilmoitin meidät jo 16.5. järjestettävään kokeeseen ja kesäkuulle on myös muutama katsottu jo valmiiksi. Pohjalta noustaan ja helkutisti treeniä alle. En tiedä pitäisikö jäljestäminen sitten jättää hetkeksi ettei vahvistaisi yhtään hajujen perään lähtemistä vai mitä tekisi, mutta kyllä tässä jotain keksitään ja tullaan treenailemaan kovemmalla asenteella. Ne ykkösethän vielä haetaan ja piste.
Toukokuun alussa alkaisi myös lpky:n yleiset treenitkin pyörimään taas kerran viikossa tapiksella joten sielläkin käydään ahkeraan. Domi liinassa kiinni niin pääsen reagoimaan heti jos kuono alkaa valua nuuskuttelemaan nurmikkoa ja tietenkin ettei pääse vahingossakaan muiden luo sitten pelleilemään. :)
Tähän loppuun vielä tämän päiväseltä pelleilyvideo. Olkaa hyvät. :D

2 kommenttia:

  1. Voi harmi! Kaikkea ne koirat keksii. Eipähän käy elämä tylsäksi. Liikkuroitu treeni näytti kuitenkin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei voi voittaa, mutta innolla vain kohti uusia kokeita. :) Tulipahan todistettua itselle, että kyllä se koira tekniikat osaa ja hallitsee liikkeet joten niitä ei tarvitse hirveästi hinkkailla. Vielä vaan hallinta kuntoon niin hyvin menee.

      Poista