lauantai 11. huhtikuuta 2015

Hymybossun tokotreenit

Hallille suunnattiin klo 12 aikoihin tekemässä viimeiset kunnolliset tokotreenit ennen ensi viikon avoimen luokan koetta. Ensimmäisenä otettiin paikkamakuu kuten edelliselläkin kerralla. Äitini oli mukana treeneissä videoimassa ja tuomassa Domille vähän häiriötä (Domille suurin häiriö on nimenomaan tutut ihmiset joiden luokse ei saisi lähteä kesken kaiken). Pari minuuttia Domi ehti hengailla hallissa kunnes käveltiin kentälle ja suoraan paikkamakuuseen. Tiivis katsekontakti ja tuntui olevan hyvin kontaktissa. Koira maaten ja hävisin ensimmäistä kertaa koskaan hallin ulkopuolelle ovesta. Kauhulla odotin tuleeko äiti ilmoittamaan, että Domi nousi ja lähti sekoilemaan omiaan, mutta mitään ei kuulunut ja aika kului. Kun tulin takaisin niin siellä se makasi samassa paikassa mihin jäikin ja oli kuulemma ollut todella nätisti, JES! Videolta näin, että yhdessä vaiheessa nuuskutteli nopeasti maata, mutta ei mitään muuta moitittavaa. Aikaa meni noin 3 minuuttia suunnilleen, ehkä vähän yli 3min.
Koira hetkeksi tauolle ja sitten tekemään noutoa. Hyvin malttaa odottaa kapulan heittämistä ja sinkoaa täysiä kapulalle ja täysiä takaisin perusasentoon. Luovuttaa kapulan myös hyvin käskystä. Toisen toiston heitin vahingossa ihan kehänlaidalle pussiesteen viereen joten Domi hämääntyi ja lähti etsimään sitä. Löysi kuitenkin eikä lähtenyt muiden hajujen perään. Hyvä Dompotti.
Noudosta siirryttiin kaukoihin joissa oli hyvät ja puhtaat siirrot eikä mitään valittamista.
Koetreeniin liittyen vielä otettiin seuraaminen. Ekassa osiossa oma ajatus harhaili muualla joten Domi päätti käyttää tilanteen hyväkseen ja lähti jonkun hajun perässä (hallin perällä on joku haju mihin tosi moni karkaa), mutta hyvin totteli heti ekasta kutsusta ja palautui takaisin siihen tilanteeseen mitä oltiikaan tekemässä. Muutenhan seuruu oli ihan ok nättiä Domiksi. Vähän meinaa perusasentoa tarjota herkästi ja pylly valua maahan kun ollaan harjoiteltu askelsiirtymiä ja hidasta kävelyä viime aikoina.
Koetreenin jälkeen testasin vielä tunnistusnoutoa ja sehän TOIMI! Odotin, että se toisi väärän, koska homma vähän hajoillut viime aikoina Domin innokkuuden takia, mutta eihän siinä taaskaan niin käynyt miten kuvittelin. Ihan oikean kapulan toi ja nuuskutteli jopa rivistön läpi. Meillä on mennyt jo pidemmän aikaan pelottavan hyvin treenit joten vähän ahdistaa ja kauhistuttaa ensi viikon koe ja oikeastaan koko tuleva. Tottakai niitä virheitäkin tulee silloin tällöin treeneissä eikä kaikki aina voi nyt täysin 100% suunnitelmien mukaan mennä, mutta jotenkin sitä ei itse enää jaksa niitä stressata vaan sitten tehdään seuraava toisto tavalla jolloin tulee isolla todennäköisyydellä onnistuminen ja näin saadaan lopetettua treenit niin, että molemmille jää hyvä mieli. Enkä oikeastaan edes enää vertaa meitä muihin.
Eniten ehkä kauhistuttaa se asia, että Domi on voittajaluokan koira jo tänä vuonna....Apuva. Se, että saako pääsylipun voittajaan ensi viikolla vai vasta kesän aikana niin sillä ei ole väliä. Se on kuitenkin varmaa, että se tapahtuu ennen sääntömuutosta. Täytyy tosissaan ruveta miettimään jo EVL liikkeitäkin ja suunnitella miten pistää loput palaset paikoilleen meidän yhteistyössä ja tekemisessä. Ei voi enää ajatella, että sitten joskus vaan se aika alkaa olemaan nyt.
Tokoilujen jälkeen Domi sai vapautuksen hepuloida ja leikkiä puller renkaan kanssa. Voi sitä ilon määrää ja miten kuumana Domi kävi. Puller rinkula on selkeästi suuremmassa suosiossa kun frisbeet. Se johtuneen materiaalista. Puller rinkula taipuu jos sitä kiskoo, on pehmeä eikä tule teräviä vekkejä vaikka kuinka järsisi.
Eikä siinä tietenkään kaikki. ;) Tänään tehtiin vuoden ensimmäiset minijäljet ja mitäpä niistä sanoisi. Vauhtia ei ainakaan puutu tuon piskin kanssa. Kaikki tehdään näyttävästi täysillä, heh. Ihan hyvin se kuitenkin pysyy reitillä ja ymmärtää nuuskutella. Kepeistä/esineistähän Domi ei ymmärrä mitään kuten ei omistajansakaan. Ehkä voisi tuohon lajiin jossain vaiheessa perehtyä enemmän ja opettaa Domille oikeanlainen tapa työskennellä jäljellä ellei sitten eksytä verijäljestyksen maailmaan. Se tiedetään, että jäljestäminen on kivaa, Domi tykkää nuuskuttelutehtävistä ja on siinä ihan suht hyväkin vaikka itse sanonkin.

Ensi viikolla Domi pääsee uimaan varmaankin tiistaina ja katson miten se käyttää sitä takapäätänsä. Keskiviikolle sovittiin tokotreenit Jennin ja Rossin kanssa. Ei ollakaan vähään aikaan treenailtu keskenään. Domi repeää varmaan onnesta kun näkee Rossin, mutta lälläslää nyt Domi joutuu ekana tekemään töitä ja otetaan se häiriötreenin kannalta. ;)
Domi tekee ainakin paikkamakuun jos tarkenee. Voihan sen alle tietty laittaa jonkun ohuen peiton vähän suojaamaan ja näyttäisi keskiviikkona olevan kiva kelikin joten sen ei pitäisi tuottaa ongelmia. Ja jos tekisi siihen loppuun vielä liikkeestä maahanmenon  ja -seisomisen. Sitten on treenit treenailtu ennen kokeeseen menoa. Nakki on selvästi Domille iso motivaationlähde joten nakkeja mukaan kokeeseenkin sitten palkaksi.

En tiedä tuleeko ennen ensi viikon lauantaita postausta, mutta viimeistään sitten lauantaina raportointia kokeesta. Voihan se olla, että Domin uimisestakin tulee jotain tänne viikon aikana, mutta Facebook sivuille tulee vähintään kuvia matkanvarrelta mitä milloinkin puuhaillaan jos joku haluaa pysyä ajantasalla.

Domi 3v 10kk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti