perjantai 17. huhtikuuta 2015

Uuden alku

Uusi alku koirafrisbeelle. Tänään saapui fribapaketti Powergripiltä ja paketista paljastui 5kpl Hyperfliten SofFlite kiekkoja. Äitini tilasi kiekot ja vahingossa otti sitten nuo normaalin kokoiset. Domillahan käytän pentuversioita, mutta nuo kiekot on yllättävän kevyitä, taipuisia ja pehmeitä vaikka ovatkin normaalin kokoisia joten tulee nuokin käyttöön pihakiekoiksi ja pituusheittoon ihan jees. Domi järsi ja repi kiekkoa eikä yhden yhdenkään terävää vekkiä ilmestynyt siitä huolimatta eikä Domin suusta ruvennut vuotamaan verta. Domilla oli samanlainen into kiekkoja kohtaan kuten alkuaikoina kun hommaa aloiteltiin vuosia sitten kumilätyillä. Jes. Ehkä nuo kiekot on vastaus meidän ongelmiin ja Domin motivaatioon kiekkoja kohtaan. Sehän tykkää kuitenkin jahdata, repiä, koppailla yms. mutta vääränlaiset kiekot on aiheuttanut ikenien vuotamista joten ei ihme jos ei ole ollut enää niin kivaa.

Lähdetään rakentamaan asioita täysin alusta koirafrisbeen parissa. Rollereita, jalan yli hyppyjä, kahden kiekon leikkiä ja muita helppoja juttuja niin kauan kunnes aikuisten oikeasti saan keksittyä sopivan ohjelmanumeron Domille. Esityksen jossa olisi Domin rakenteelle sopivia temppuja. Pitää miettiä missä järjestyksessä tekee mitäkin ja miten rytmittää liikkeet eli pitäisi löytää varmaan meille sopiva biisikin jota käyttäisi näytöksissä. Kunhan saan keksittyä sopivia temppuja sovellettua suurimman osan niistä minikoiralle sopivaksi niin sitten täytyy alkaa harjoittelemaan temppu kerrallaan ja pikkuhiljaa yhdistämään palikoita kasaan jotta joku päivä saadaan rakennettua vielä täysin sujuva esitys joka on myös turvallinen.
Pieni koira ja isot kiekot, mutta hyvin se noidenkin kanssa pärjää. Saa kopattua ja ei kompastu kun tuo takaisin. Itsellänikin taas uutta opeteltavaa kun täytyy oppia heittämään toisenlaisia kiekkoja mihin on tottunut näiden vuosien aikana, mutta kai sitä nopeasti noihinkin tottuu kun perusteet kunnossa. Pitäisikin muutenkin treenailla taas heittoja enemmän ilman koiraa. Varsinkin kun tuo pihakin alkaa olemaan täysin sula joten siinä on hyvä harjoitella heittotekniikoita ja jos haluaa heittää oikein pitkiä heittoja niin voin ajella 5 minuutin ajomatkan päähän tapiksen kentälle. Kätevää asua treenikenttien lähellä. Katsellaan mitä tuleva tuo tullessaan ja miten käy tämän lajin. Sen jo jokainen tietää ettei tästä leikistä tulla ainakaan kokonaan jättäytymään. Domi on kuitenkin jo omanlaisensa maskottikoira frisbeekoirien joukossa ja moni haluaa sen nähdä tapahtumissa. Osa jopa sen takia kun Domi juoksee kunniakierroksia yleisössä. Yleisön viihdyttäjä Dompotti.

Löysin Domille Mustista ja Mirristä rusetin kaulaan. Pitäähän sitä olla edustuskunnossa minun valmistujaisjuhlissa sitten  toukokuussa. Tuo musta vaan saa ehkä ihmiset luulemaan enemmän, että Domi on poika joten kai se pitää käydä ostamassa vielä pinkkirusetti kaulaan. :D Samalla Domi sai uuden unilelunkin itselleen. Huomenna panikoimaan tokokokeeseen. Pitäkäähän peukkuja!

2 kommenttia: