tiistai 28. huhtikuuta 2015

Tohvelisankarin treffaaminen

Maanantaina se päivä vihdoin koitti. Lähdettiin Kuopioon ja määränpäänä Toivon ja Tuijan tapaaminen. Tohvelisankari eli toisin sanoen Toivo on sekarotuinen uros ja valmistunut kuulokoiraksi 2013 eli Domin uusi bestis ja työkaveri. Domi kun pääsi autosta ulos niin heti alkoi leikkimisyritykset Toivon kanssa ja vauhtia riitti molemmilla. Domilla oli ainakin vauhtia kun sain koko ajan pysähdellä että hihna pysyisi löysällä.
Illalla käytiin nopeasti vielä kentällä väsyttämässä koirat ja Domi vei Toivolle oman SofFlite kiekon testiin ja Toivohan totesi tämän kiekon loistavaksi valinnaksi. Ei ruvennut vuotamaan verta mistään ja muutenkin varmasti kiva materiaali pitää suussa. Domi lahjoitti Toivolle myös yhden FitDogin palautusjuomapussin niin saavat sitä sitten testailla ja nähdään toimiiko FitDog kuulokoirien vauhdikkaassa elämässä. Kenties saavat vain lisää virtaa ja energiaa noista juomista. Heh.
Lelut ja luut piti korjata pois lattialta kun Domi päätti ruveta omimaan toisten tavaroita ja vähän puolusti minuakin, mutta onneksi se uskoo käskystä ja ymmärtää ettei tarvi tulla siihen väliin vaikka rapsuttelisin toista koiraa. Ainakin tuli paikkamakuutreeniä Domille ellei muuta.
Toivon perheeseen kuuluu toinenkin koirakaveri, chihuahua Chico. Chico on saanut elämänsä aikana monia koiria päälleensä joten se on vähän epävarma muiden koirien parissa ja Domi olikin alussa eri tilassa Chicon kanssa. Domihan ei tappeluita aloita, mutta se voi toisinaan provosoitua jos joku tulee naamalle räksyttämään joten kaikkien turvallisuuden vuoksi lähdettiin siedättämään toisiaansa pienellä välimatkalla. Domi kuitenkin rauhoittui todella nopeasti aloilleen ja olikin kuin kotonaan joten Chicokin alkoi siitä vähitellen ymmärtämään ettei Domi sille mitään tee kun ei edes Domia kiinnosta. Iltalenkillä kävelivät jo ihan vierekkäin välillä.
Alussa meinasi Domillakin tunteet hiukan kuumeta, mutta aika hyvin se laskee kierroksia pelkästään kun käsken sen perääntyä ja sitten se alkaakin jo itse väistelemään ja häipyy tilanteesta pois jos meinaa vähän kiehahtaa ja ymmärtää että ihmiset hoitaa tilanteen jos tarvitsee eikä sen tarvitse olla huolissaan mistään.
Oli kiva huomata miten nätisti Domi oli tuolla. Se ei ole koskaan ollut vieraassa kyläpaikassa noin rauhallisesti ja ihan kuin kotonaan. Ei ollut minkäänlaisia ongelmia eikä tarvinnut edes hyihyikäskyjä antaa kun ei tehnyt tuhmuuksia. Tässä taas nähdään miten suuri vaikutus sillä on, että ihmiset ympärillä ovat rauhallisia eikä hösellä omiaansa vaan tilanne pysyy mahdollisimman normaalina niin ei koirakaan reagoi. Yökin sujui rauhallisesti ja Domi nukkui sikeästi vaikka yleensä vieraissa paikoissa se on joskus vähän levoton ja heräilee useamman kerran yöllä.
Tiistaina Domi jäikin sitten Tuijan ja koirakaveruksien luo päivähoitoon kun itse lähdin koulun pääsykokeisiin. Kuulemma oli hyvin mennyt ja ollut erittäin helppo hoitokoira. Chiconkin kanssa olivat tulleet toimeen ja nukkuneet jopa samalla sängyllä. Hyvä Chico! Oli Chico yrittänyt kaikkensa, että saisi Domin leikkimäänkin, mutta Domia ei oikein ollut kiinnostanut kun odotti meitä takaisin. Eiköhän Domi pääse vielä toisenkin kerran tuonne kyläilemään. Viimeistään kesällä sitten kun tarkoitus pitää frisbeetuokiota porukalla kun se nyt tällä kertaa jäi välistä matkasuunnitelmamuutoksien takia. Kesällä on loma joten kaikki päivät aikaa koirailla ja seikkailla ympäri Suomen jos huvittaa.
Nyt me palataan Domin kanssa arkeen. Töitä, koulua, koiratreenejä... Domi saa levätä nyt pari päivää ihan tässä kotosalla. Ensi viikon tiistaina alkaa lpky ulkotreenit pyörimään tapiksella ja sinne ollaan menossa hakemaan häiriötä. Vaikka sataisi mitä kökköräntää taivaalta tai muuten huono sää. Ollaan sitten vaikka lyhyempi aika, mutta mennään kuitenkin. Kunnon herkut vaan taskuu niin kyllä se malttaa tehdä. Noin 2,5 viikon päästä olisi seuraava avoimen koe meillä. Paljon vielä treenailtavaa, vaikka Domi todistikin taas matkalla, että kyllä se osaa olla hallinnassa jos vain tahtoo. Bostonin kanssa elämä ei käy koskaan tylsäksi kun jokainen päivä voi olla ihan erilainen mielialojen suhteen. ;)

1 kommentti:

  1. http://chocochilinchillailua.blogspot.fi/2015/04/mystinen-paketti-osa-1.html täällä on arvonta käy osallisuu!

    VastaaPoista