maanantai 20. huhtikuuta 2015

Bossulaisen häiriötreenit

Tälle päivälle oli varattu klo 10-11 halli meidän käyttöön joten lähdettiin sinne sitten tekemään ensimmäistä kertaa nimenomaan häiriötreeniä. Virittelin kentälle ensimmäisenä houkutusten highwayn jossa oli Domin lempileluja, noutokapuloita ja 3 ruokakippoa joissa oli sitten Racinelin kuivanappuloita. Minulla oli taskussa palkkana nakkeja eli aloiteltiin pienemmistä hajuhäiriöistä tänään. Nakit kun voittaa nappulat mennen tullen. Domi keskittyi hienosti eikä kertaakaan karannut häiriötekijöiden luo. Syy voi löytyä liinasta missä Domi oli kiinni, mutta sieltä se varmuus tulee pikkuhiljaa toistoja tekemällä ja hihnaa pienennetään. Vahvistettiin jättämiskäskyä, eli aina kun meinasi keskittyminen herpaantua niin sanoin jätä ja siitä sitten palkkaus. Hyvin oli Domilla muistissa sekin käsky vaikka en ole hetkeen sitä käyttänyt jostain kumman syystä.
Lopuksi otettiin sitten ruokakippojen lähellä kävelyä ja hengailua. Asettelin merkkitötsiäkin ympäri kenttää, koska nekin on Domille oma häiriönsä kun se haluaisi mennä haistelemaan ne läpi. Kentällä oli 4 omaa tötsää ja 4 Domille vierasta tötsää jotka löysin hallista. Ihmeellisen hyvin pysyi pakka kasassa vaikka välillä kuono nuuhkaisikin nopeasti hajuja, mutta eipähän ainakaan jäänyt jumittamaan yhden hajun luo tai saanut sekoamiskohtauksia kuten kokeessa. Tästä se lähtee! Paljon namittamista, ehdollistamista, häiriöitä, kohteesta luopumista ja muita kivoja juttuja treeneihin mukaan lisämausteeksi.
Treenailujen jälkeen kello olikin jo sen verran, että piti ajella käymään koululla. Ideana oli, että jos ehdin niin vien Domin kotia, mutta kun en ehtinyt niin se sai lähteä sitten kouluun mukaan ja näin tästä päivästä tulikin Domille työpäivä. Onneksi oli työliivit kuitenkin matkassa mukana. Tässäpä siis videoituna Domin päivää klo 9-13 väliltä. Koko päivän "myday" -videota en jaksanut lähteä kuvaamaan tänään, koska videoklippejä olisi tullut ihan liikaa.
Kuitenkin treenien ja koulussa käymisen lisäksi käytiin vielä myöhemmin pikavierailulla mummin luona josta suunnattiin citymarkettiin ruokaostoksille ja sehän olikin Domin eka kerta kyseisessä paikassa. Taas kerran moni työntekijä totesi (en kuule vaikka joku asiakaskin siinä hälinässä olisi asiasta valittanut) ettei koiria saisi kauppaan tuoda, mutta hyvin ymmärrettiin heti kun kerrottiin mikä koira Domi on. ja sitten ihmetellään, että ompa se pieni ja miten yleensä tuommoset koirat on isompia. Pitäisiköhän ruveta huutamaan tästä lähin heti ekana kun kauppaan mennään, että TÄÄLTÄ TULEE KUULOKOIRA! ? :D Tai jos yksi myyjä/vartija näkee meidät ja sille selitetään asia niin miksei hän voisi sit tiedottaa muille kaupan työntekijöille vaikka sillä radiopuhelimella tai muulla tavalla infota, että kaupassa liikkuu nyt tuollainen pieni mustavalkoinen otus jolla on lupa kulkea omistajansa mukana. Ehkäpä pitää ehdottaa tuollaista menetelmää seuraavalla kerralla.
Domi käyttäytyi kuitenkin super hienosti ja ihan kuin sen hihnassa kulkeminenkin olisi parantunut edes vähän ja hakee paljon enemmän kontaktia. Ei siis ota niin pahasti häiriötä ympärillä olevista tapahtumista. Hmm.. Pitäisiköhän pyytää erikoislupa työvaljaiden käyttöön tokokokeissa (vitsi). ;) Domi suoritti kaupassa paikkamakuutreeninkin joka sujui hyvin.

3 kommenttia:

 1. Moi! Upee postaus jälleen kerran, kiva lukea. Olisi kiva, jos seuraisit koira-aiheista blogiani

  www.radianceheartpaw.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Koska kassoilla ei ole radiopuhelinta ja vartioidenkin puhelimet on keskukseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan tuo tiedossa. :D Täytyisi infota kaupoille ja voisivat sitten jakaa tietoa eteenpäin. :)

   Poista