tiistai 31. maaliskuuta 2015

Maaliskuun viimeinen

Maaliskuun viimeinen postaus ja viimeiset tokotreenit tälle kuukaudelle. Ensimmäisenä treenailtiin kaukoja. Domilla meinaa välillä luistaa toi pylly tavallisen maton päällä ja valuu sitten taaksepäin, mutta tänään pysyi ihan kivasti paikoillaan. Hiekkapohjalla ja tekonurmella ei ole luistamisongelmaa. Pelkkiä i-m-i... vaihtoja. Seisomista ei uskalla ennen koetta treenailla ettei se vahingossa sitten tarjoa seisomista kokeessa.
Seuraavana treenikohteena oli liikkestä seisominen. Nättejä napakoita stoppauksia. Meinaa edelleen toisinaan vähän kääntyillä perään kun kävelen taakse, mutta eiköhän tuohon liikkeeseen saada lisää varmuutta tässä 2 viikon aikana vielä. Toivottavasti.
Viimeinen treenituokio ei sitten enää videolle tullut kun varmaan tylsää katsottavaa olisi(?). Koira perusasentoon, hihna irti pannasta, superhekku, odottelua, maahan... Ehdollistan Domia siihen että kun hihna napsahtaa irti pannasta niin se tarjoaa kontaktia eikä katsele ympärilleen + malttaa odottaa rauhallisesti perusasennossa kunnes käsketään maahan (paikalla makaamisen alkuodotus). Oikeastaan kisarutiinista voitaisiinkin höpötellä enemmän meidän avoimen luokan korkkauksen jälkeen, kun niitä rutiineita alkaa vihdoinkin jo muodostumaan meilläkin ja tiedän miten tehdä jotta Domi kykenee työskentelemään koepaikalla innokkaasti kuten treeneissäkin.

Domihan päätti pari päivää sitten kehittää sellaisen ihanan ongelman, että paikkamakuun jälkeinen perusasentoon nouseminen oli t o d e l l a hidas, ei noussut kunnolla istumaan vaan jäi puoliasentoon ihmettelemään, että saako tosiaan nousta istumaan. Siihen en kuitenkaan sitten enempää puuttunut eikä treenaamaan erikseen. Tänään se kuitenkin nousi maahanmenon jälkeen perusasentoihin nopeasti joten mikälie "en osaa, en tee" päivä iski silloin pari päivää sitten vai alkaako paikkamakuutreenit tuottamaan tulosta ja koira on sitä mieltä, että maahan pitää liimautua kiinni. Ei olisi hullumpi juttu sekään. ;) Mielummin menetän pisteen tai pari siksi, että perusasentoon nousu on vähän hidas kuin, että nollautuisi paikalta makuulta nousemisen tai muun pelleilyn takia.



Domilla näyttäisi myös masu vähän roikkuvan. Tervetuloa valeraskaus...Huoh. Onneksi kesällä pääsee tuon sterkkaamaan eikä tarvitse kärsiä yhdestäkään valeraskaudestä enää ikinä.

Sunnuntai ja maanantai vietetään Imatralla Lappeenrannan näyttelyn merkeissä. Domilla on siellä frisbeenäytökset. Eikä olla tehty pahemmin mitään fribailuun liittyvää 2,5 kuukauteen. Hyvin menee. :D Onneksi se on lajina sellainen, että pystyy kehittämään siinä tekemisen aikana jonkunlaisen pienen ohjelman ja vähän olosuhteidenkin mukaan katsotaan minkälaisia temppuja tehdään. Jos avoin tila ja yleisö lähellä niin sitten temput on sellaisia joissa Domi työskentelee minun lähellä, tai jos yleisö ei ole ihan iholla kiinni niin sitten Domi pääsee spurttailemaan ja tekemään kunniakierroksia luvan kanssa.
Hommasin itselleni kuukausikortin Kiitola halliin ja päästään täältä meidän kotoa pois muualle treenailemaan liian pitkän tauon jälkeen. Ihanaa!!! Ensimmäinen vuoro jo heti tämän viikon lauantaina. Tarkoitus olisi ennen koetta treenata hallissa paikkamakuuta kokeenomaisesti, luoksetuloa ja noutoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti