sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ulkotreenien korkkaus

Huristeltiin autolla tänään raviradan parkkipaikalle josta olikin jo maa sulanut eli ulkotreenit täältä tullaan! Kyseessä on hiekkakenttä joten aika kuraista menoa toisinaan.
Käytiin siellä vähän tokoilemassa ilman kummempaa suunnitelmia liikkeiden suhteen. Ideana oli enemmänkin katsoa miten Domi kestää tehdä häiriössä 2 kuukauden treenitauon jälkeen ja ympärillä olikin sopivanlaista häiriötä. Parkkiksen vieressä on agihalli ja siellä oli tänään kisat joten parkkiksella oli jonkun verran autoja ja ihmisiä sekä koiria kulki siinä ympärillä koko ajan. Erinomaista häiriötä siis Domille. Kaikenlisäksi Domillahan on edelleen juoksutkin meneillään jonka takia pidin sitten 5m liinassa kiinni varmuuden vuoksi, koska vieressä menee kuitenkin vilkas autotie.
Joko pääsee treenaamaan?!
Hyvin oli korvat toiminnassa ja keskittyi todella hyvin pelkästään tekemiseen häiriöistä huolimatta. Otin Domin suoraan autosta treenailemaan ja kuono ei mennyt kertaakaan maahan nuuskuttelemaan, mahtavaa! Dompotti on siis edistynyt tauon aikana ja kehittänyt itseään.
Tehtiin avoimen luokan liikkeitä. Luoksetuloa (suullinen stoppaus), jäävät, seuraamista ja nouto. Luoksetulossa stoppaa nätisti myös sanallisesta käskystä ja voikin olla, että käytän sitä ainakin ensimmäisessä kokeessa jotta Domi oikeasti keskittyy siihen. Jäävissä ei tunnu enää olevan mitään ongelmaa edes seisomisessa ja pysyy hyvin paikoillaan vaikka kävelen taakse. Seuraamisessa edistää edelleen toisinaan, mutta siihen nyt ei sen enempää ruveta puuttumaan. Tai siis Domihan seuraa minun vasenta jalkaa ja tajusin sen vasta vähän aikaa sitten. Itseppähän olen sen siihen opettanut. :D Edelleen en tiedä mietä mieltä olen Domin seuraamisesta koska tuomareiden mielestä se on ollut ihan hyvää ja muidenkin mielestä hyvä kunhan saadaan se pieni edistäminen pois. Pysyy kuitenkin mukana ja keskittyneesti tekee joten se on pääasia. Juoksemisessa pysyy paremmin nykyään paikoillaan eikä pompi liian eteen eli tässäkin edistystä tapahtunut.
Noudosta ei voi muuta sanoa kuin, että se on vaan nätti liike Domilla. ;) Keskittyy kapulan hakemiseen eikä kuono käy nuuskuttelemassa maata sillä välin kun juoksee kapuloille.
Pari päivän aikana ollaan muistuteltu taas liikkeiden ketjuttamista ja liikkeiden välejä. Nätisti kulkee mukana eikä ihan niin herkästi enää yritä edes sinkoilla ees taas ihmisten perään vaan keskittyy tokoiluun. Domi palkkautuu sosiaalisesta palkastakin paremmin ja selkeästi ymmärtää jo sen merkityksen ja minun eleet paremmin.

Ja miksi sitten kokeenomaisesti pitkästä aikaa? Menin ja ilmoitin Domin tokokokeeseen joka olisi 18.4. Kotkassa. Toivottavasti mahduttaisiin mukaan. Koe on hallissa jossa ei lämmitystä ja hiekkapohja, mutta jos kelit jatkuu samaan malliin niin kyllä Domi tarkenee. Tarkenee se jo ulkonakin ihan hyvin. Ohjaajat menevät teltan taakse piiloon eikä tarvitse poistua hallista joten senkin takia tuo voisi olla ihan hyvä aloituspaikka.
Sain tänään myös viestin, että Domi on mahdollisesti mukana Lpky SM-joukkueessa, mutta siitä huolimatta käydään avoin luokka korkkaamassa jo huhtikuussa ja toivotaan ykköstulosta, koska jos sieltä tulee huonompi niin Domia ei voida ottaa mukaan joukkueeseen. Kaikki peukut siis pystyyn!
Yritetään keskittyä mahdollisimman paljon nyt piilopaikkamakuutreeneihin ja häiriöihin jotta kaikki menisi kuten kuviteltu.

Työbossun energiansaanti työtehtäviä ja kisakautta varten on turvattu FitDogin tuotteilla. Domin uusi yhteistyökumppani siis. Tästä lisää myöhemmin!
http://www.fitdog.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti