torstai 26. maaliskuuta 2015

Punamustaliiga

Punamustaliiga (vai punaoranssi?) nimeltä FitDog jolta sain viestiä parisen viikkoa sitten ja sovittiin yhteistyöstä. Eilen sitten saapui paketti FitDogilta jota olinkin odottanut jo pari päivää. Hätähousu kun olen. Miten innostunut sitä voikaan ihminen olla jostain koirien energia- ja palautusjuomajauheista. Onneksi en ollut ainoa innostunut, koska Domikin sekosi kun näki, että tuon pakettia kotiin ja se oli sille. Olisi halunnut repiä pussit heti ja syödä jauhot.
Domille FitDogin tuotteet onkin jo tuttuja frisbeekisoista kun sieltä saanut palkintona ja ollaan todettu toimivaksi meidän käytössä.
Fitdogin tuotteet on tarkoitettu kaikenlaisille koirille kokoon tai ikää katsomatta. Aktiivisille, toipilaille, synnyttäneille ja koirille esim. lämpimillä keleillä kesällä.
Tuotteista on hyötyä monenlaiselle koiralle niin harrastuksissa, kisoissa kuin kotioloissakin. Esimerkiksi agilitykoirille, palveluskoirille, näyttelykoirille, matkustaville koirille, tokokoirille, työkoirille, koirille kesähelteillä, jalostuskoirille
.
Käyttövinkkejä erilaisiin tarkoituksiin missä voit tuotteita hyödyntää löydät osoitteesta http://www.fitdog.fi/kayttovinkit/

Mihin FitDog-tuotteita tarvitaan?
  • Koiralle vesi on tärkein yksittäinen ravintoaine
  • Koira selviää ruuatta jopa useita viikkoja, mutta jo 10% nestehukka on koiralle kohtalokas
  • Koira yleensä juo vasta silloin, kun sillä on jano. Koira ei osaa varustautua etukäteen tilanteisiin, joissa sen nesteen tarve on normaalia suurempi kuten esimerkiksi kesähelteet, automatkat, leikkaukset ja toipilaana olo.
  • Jo 3-4% nestehukka heikentää suoritusta
  • Keskimäärin koiran energiantarve lisääntyy 10% jokaista koiran tekemää työtuntia kohden
  • FitDog-tuotteet ovat Suomessa kehitettyjä ja valmistettuja tuotteita, joilla voit varmistaa koirasi riittävän juomisen kaikissa tilanteissa.



FitDog Energy+Rehydrate - energia- ja nesteytysjuomajauhe
Tuotetta käytetään nestetasapainon ylläpitämiseen ja energiavarastojen täydentämiseen rasituksessa ja tilanteissa, joissa koira tarvitsee lisänesteytystä. Sopii erityisesti vanhoille, tiineille ja synnyttäneille koirille sekä toipilaille. Jauhe sekoitetaan veteen ravistetaan valmiiksi pullossa.
Tuotteen käyttö on suositeltava aloittaa 1-2 päivää ennen suoritusta riippuen rasituksesta ja nesteen tarpeesta. Valmista tuotetta juotetaan useita kertoja päivässä pieniä määriä kerrallaan (1-2 dl). Suorituksen aikana voidaan antaa parin tunnin välein pieninä annoksina.
Tuote sisältää yli 50 % rasvaa ja koiran on helppo hyödyntää se energiaksi. Nopeasti imeytyvät hiilihydraatit ja proteiini täydentävät elimistön valkuaisvarantoja. 
Tuote sopii hyvin tilanteisiin, joissa koiralle ei voi antaa kiinteää ruokaa, mutta energia- ja nestevarastoja tulisi saada riittävästi. 

FitDog Recovery Potato - perunapohjainen palautusjuomajauhe
Tuote on tarkoitettu käytettäväksi raskaan suorituksen jälkeen koiran tehokkaaseen palautumiseen ja energia- ja vitamiinivarastojen täydentämiseen. Soveltuu kaikenlaisten lajien harrastajille ja kaikille roduille.Rankan suorituksen seurauksena koiran energiavarastot tyhjentyvät, keho väsyy ja nestetasapaino kärsii. Rasituksen jälkeen alkaa välittömästi palautumisvaihe, jonka aikana elimistön energiavarastot ja nestetasapaino pitää taas saattaa normaaliin tilaan. FitDog Recovery Potato tukee palautumisprosessia merkittävästi.

Pakkauskokoja löytyy nykyään muuten kaksi. Iso pussi on 600g ja pienempi 250g. Tästä pienemmästä pakkauksesta ollaankin innoissaan Domin kanssa, koska pienellä koiralla on aikamoinen työ saada tuhottua tuo isompi ajallaan kun päiväys on noin vuodeksi eteenpäin. Ja ei viitsi isoa pussia reppuunkaan aina tunkea kun reissataan paljon joten olen ennen sitten pistänyt minigrip-pusseihin sopivina annoskokoina valmiiksi ja näin säästänyt tilaa, mutta kiitos nyt 250g pakkauksen niin ei tarvitse enää laitella jauhoja omiin pusseihin vaan tuo pienempi pakkaus kulkee kevyesti mukana laukussa. Ei vie paljon tilaa eikä tuo painoakaan hirveästi laukkuun. Harmi ettei tuota minipussia vielä ihan jokaiselta jälleenmyyjältä löydy, mutta ehkä vielä joku päivä. Sheikkeripullo on meille sopivan kokoinen, mutta voisikohan kenties pienemmille koirille kehittää pienemmän pullon. Ehkäpä. Siinä olisi ainakin yksi kehitysidea.
Jotta raskaista suorituksista saataisiin kaikki hyöty irti niin on muistettava pitää huolta riittävästä nesteensaannista. Tankkaus ennen suoritusta ja pitkän suorituksen aikana pienet nesteannokset ja useampi juottokerta. On myös muistettava huolehtia riittävästä energiavarastoista. Ja viimeisenä tehokkaasta palautumisesta. Eli nesteytys ja energiavarastojen palautuminen. Ennen rankempaa suoritusta (esim. koirafrisbeetreenit tai kisat) en pysty ruokkimaan Domia jo ihan sen takia, että se oksentaa muuten ruokansa ulos ja pitkäksi käy päivät jos ei mistään saisi energiaa. Domi treenaa ja kisaa useimmiten tyhjällä mahalla varsinkin koirafrisbeessä tai jos mennään tokokisoihin. Domille kun ei voi antaa kiinteää ruokaa ennen suoritusta niin energiajauhe on todettu tähän hommaan loistavaksi valinnaksi. Fitdogilla on myös palautusjauhe, jota Domilla olikin vielä hetki sitten tuolla kaapissa ennen tämän paketin saapumista. Sai aina hörpyt palautusjuomasta rankempien treenien jälkeen. Rankan rasituksen jälkeen koiran energiavarastot tyhjenevät, keho väsyy ja nestetasapaino kärsii. Tällöin koiralle on annettava suorituksen jälkeen nopeasti hyödynnettäviä hiilihydraatteja. Ja tähän tarkotukseen on kehitetty FitDog recovery.

                                        Miksi Domille FitDogin tuotteita?
Kuten jo mainitsin ettei Domille pysty antamaan kiinteää ruokaa ennen rankempia treenejä tai kisasuorituksia jonka takia ollaan käytetty FitDogin tuotteita jotta turvataan energiansaanti ja nesteytys pysyy kunnossa jopa kesähelteillä jos ei meinaa suostua muuten juomaan pelkkää vettä. Nyt kun tämä paketti tuli niin tarkoitus on käyttää juomia Domin työarjessakin. Domi kun joutuu koko ajan olemaan töissä joten se on todella kuormittavaa ja rankkaa koiralle.
Domi on toisinaan todella surkea juomaan koulupäivinä, kun ei malta juoda, koska hälinää ympärillä jonka takia sillä käy päivät vähän pitkäksi ja iskee nestehukkaa kun ei suostu kunnolla juomaan ja sitten ei viitsi paljon ruokaa tai namejakaan antaa. Pitkäksi käy päivä ilman energiaa ja kunnon nesteytystä.
Domi oli tänään koulussa mukanani ja tällä kertaa repusta löytyi juomaksi FitDogin Energy & Rehydrate jauhetta. Kuola valui Domilla jo siinä vaiheessa kun valmistin juoman ja kuppi tyhjeni harvinaisen nopeasti tuollaisessa häiriössä. Domihan rakastaa varsinkin Energy & Rehydrate jauhetta sen rasvaisuuden takia. Se voisi syödä sitä jauhoa pelkästään jos saisi. Domi joi päivän aikana kyseistä juomaa varmaan noin 0,3 litran verran. Hyvin maistui ja mitä yllättävintä niin pysyi jopa ilman oksennusta masussa eikä mahakaan mennyt sekaisin. Juotin pieniä määriä kerrallaan koulupäivän aikana. Ei kaikkea kerrallaan.
En tiedä, että kuvittelenko vain, mutta ihan kuin Domilla olisi energiaa touhuta koulupäivän jälkeenkin vielä. Yleensä Domi suuntaa heti johonkin nukkumaan kun tullaan kotia, mutta tänään se leikki hetken yksinään ennen kuin lähdettiin kuvailemaan ja kentällä se saikin sitten ilohepulit. Sen jälkeen se vasta sammui kun tultiin kotia.
Mielenkiinnolla seurailen jatkossa Domin jaksamista ja käyttäytymistä, että vaikuttavatko juomat myös työarjessa harrastuksien lisäksi.
Kiitoksia FitDogin porukalle tästä yhteistyömahdollisuudesta ja paketista!

5 kommenttia:

  1. Domille näytti maistuvan hyvin! Toivottavasti maistuu myös meidän koirille, kun ensimmäinen paketti kolahtaa postiin! :)

    sheltt.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Domille maistuu hyvin. :)
      Toivotaan, että teille menee yhtä hyvällä menestyksellä jauheet alas. Yleensä tuo Energy&Rehydrate jauhe on monen koiran mieleen sen koostumuksen vuoksi, mutta hyvää on myös recovery palautusjuoma. Ainakin Domi juo kumpaakin yhtä innokkaasti.

      Kiva blogi teilläkin. :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiva, että testaus on lähtenyt hyvin käyntiin ! Pikkupussit ovat tulossa Mustin ja Mirrin valikoimiin tässä keväällä, joten sitten niitä saa paremmin :)

    VastaaPoista