lauantai 21. maaliskuuta 2015

Mätsäröintiä ja arvonnan voittaja

Domi kävi edustamassa kuulokoiria ja pyörähtämässä kehässä tänään Imatran kaupungintalon pihalla jossa pidettiin mätsärit. Tämän vuoden ekat mätsärit ja yli vuoden tauon jälkeen. Pilvetön taivas ja aurinko paistoi joten mikäs siinä ollessa.
Ja Domi se selkeästi kehittyy vuosi vuodelta. Ikä tuo kokemusta lisää ja aikuistumista.
Yllättävintä oli, että Domi käveli tuolla ihmis- ja koiratungoksessa hihna löysällä ja täysin kontaktissa. Odotin edes jonkunlaista sinkoilua kun energiaa varastoitunut, mutta Domi näyttikin parhaat puolensa ja osaa aina vaan yllättää omistajansa. :D  Siinä se istui rauhallisesti paikoillaan kun jonotettiin ilmoittautumaan eikä välittänyt vaikka labbis takana meinasi välillä tunkeutua Domin takapuoleen kiinni ja eessä oleva colliekin oli kiinnostunut Domista, mutta Domia ei muut koirat häirinnyt yhtään. Miten rauhallisessa mielentilassa Domi oli lähes koko reissun ajan niin on jotain ennen näkemätöntä. Ei yhden yhdenkään sekoiluilohepulia, että lähtisi kokonaan lapasesta.

Domilla oli seurana 4kk ikäinen cairnterrieripentu ja tapasi Domi myös työtoverin nimittäin opaskoiran. Muita koiria Domi ei moikkaillut vaikka ihmiset yritti koiriaan päästää Domin iholle mutta estin ne. Domia ei tulla ilman lupaa häiritsemään jos sillä on työvaljaat päällä ja piste.
Kehät alkoi lähes ajallaan ja meni erittäin joustavasti eteenpäin. Meillä oli numero 5 ja päästiinkin nopeasti kehään. Siinä vaiheessa alkoi Domi vähän täristä kylmyyttään kun takki oli otettu pois ja kävelykin oli mitä oli kun en ole jaksanut opettaa Domille erikseen näyttelyhihnassa kävelyä enkä tule opettamaan. Oppikoon ajan kanssa tai olkoon oppimatta. ;) Malttoi kuitenkin ihan ok:sti seisoa vaikkakin selkä kyyryssä koska palelsi. Vastassa oli kääpiöpinseri jolla näytti olevan enemmän kokemusta näyttelykehässä olemisesta joten hänelle punainen nauha ja Domi sai sinisen, mutta ensimmäistä kertaa ikinä Domi sai pöydällä seisomisesta kehuja, että miten varmasti se siinä seisoo. Ei enää siis heittäytynyt selälleen! Tuomaria piti kuitenkin vähän pussailla. Bostonit...
Hauskaa oli myös kun muut koirat näytti suht puhtailta ja sitten kehään ilmestyy Domi joka on just ennen kehään menoa kierinyt maassa ja saanut turkkiinsa ihanan hiekkaisen ja tahmean ulkonäön ja sitten hihnan päässä Jasmin jolla kuraset housut. Ei sitä turhaa pidä diivailla. Työkoira joten ulkonäkökin sen mukaan. ;)
Sinisten kehässä Domikin alkoi jo tsemppaan paremmin itseään. Seisoi todella nätisti paikoillaan, ei ottanut häiriötä muista ja nyt kävelikin jo hienosti kun sain hiukan otettua lyhyitä juoksuaskeleita (Domi ravaa nätimmin jos vähän juoksen). Muutama valittiin siitä jatkoon ja kuuluttiin niiden joukkoon. Jonka jälkeen vielä pari kierrosta ympäri. Ensin sijoitettiin neljäs, sitten kolmas.... Ja sitten toisena tultiin me. Domille tuloksena siis SIN2 nätillä suorituksella.
Palkintokassista paljastui mm. pedigreen herkkuja ja ruokaa (ensimmäinen kerta kun tästä taloudesta pedigreen sapuskaa löytyy), pokaali, ruusuke jne.

Hau-Haun arvonnasta itselleen kakkapussikotelon ja haluamansa kakkapussit voitti kirsi♥ - Heklamaista! Voittajaan ollaan yhteyksissä sähköpostitse. Onnea voittajalle!!

Kävin eilen kuvailemassa kääpiöpinseri Helmiä agilityn parissa liittyen FitDogin tuotteisiin. Tarkoitus olisi videoida Domista ja koirafrisbeestä samantyylinen pläjäys kunhan lumet sulaa lopullisesti ja päästään nurmikentälle kiekkoilemaan. :)
Domilla oli eilen ja toissapäivänä kotipäivä eikä tehty kummempia. Torstaina kävin sopimassa työharjoitteluun liittyvät jutut tarkemmin ja näin ollen aloitan siis työharjoittelun huhtikuussa Lappeenrannan koirauimalassa. Domikin pääsee sitten viimeistään taas uimaan ja sukeltamaan.

2 kommenttia:

  1. Onko sulla lisää kuvia tosta mätsäristä? ku aattelin et laitaks niitä kuvat.fi:iin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole valitettavasti lisää kuvia mätsäreistä. Ei ainakaan muiden koirista, koska en itse kuvannut tällä kertaa.

      Poista