torstai 11. kesäkuuta 2015

Termiitin frisbeetesti: Trixie Activity

Saatiin PetNetstorelta erilaisia frisbeeleluja tuhottavaksi jokunen aika sitten jo. Kiekot on oottanut kaapissa, että on kelit kohillaan ja päästäisiin testailemaan. Ensimmäiseen kunnon testiarvioon pääsi Trixien Activity frisbee. Meillä on näitä jo pari entuudestaan, mutta ovat vanhempaa versiota ja kovempaa muovia. Tämä uusi oli pehmeämpi ja jousti paremmin eli paljon kivempi koiran hampaille. Kokoja löytyy kaksi, 19cm ja perus 23cm. Domin kiekot on tuota pienempää versiota. Värejä löytyy sininen ja oranssi joista valita. Meiltä löytyy molemmat.
Activity kiekko on siitä ainutlaatuinen eläinkaupan kiekoksi, että se on ainakin AWI ja UFO kilpailuhyväksytty kiekko. Kiekon mukana tulee pieni opastuslehtinenkin jossa neuvotaan joitakin perusasioita heittojen/temppujen suhteen.
Frisbeetä kehittämässä on ollut Karin Actun (Disc Dogging/koirafrisbee-mestari). Kiekko on muodoiltaan eläinkaupan kiekoksi yksi parhaimpia ajatellen kisamaisuutta ja oikeanlaista harrastamista, koska tässä kiekossa on myös hyvät lento-ominaisuudet ja sitä pystyy heittämään kunnolla sen muodon vuoksi. Ainoa huono puoli on, että kiekko on suht kevyt ja tuuli nostattaa helposti kiekon korkealle joten heittojen täytyy olla melkoisen napakoita. Eli ei ehkä paras pituusheittokiekko ainakaan isoille koirille joilla pituudetkin on hiukan eri luokkaa mitä pienemmillä koirilla, mutta freestyleen sopiva lätty ja pienille koirille myös pituusheittoon. Ainakin meille ollut sopiva. Hintakaan ei kummoinen ole. Hinta-laatusuhde on ainakin kohdillaan tässä kiekossa. Sillä hinnalla saa kestävyyttä, hyvän mallisen kiekon, kiekon jota pystyy heittämään pidemmälle kuin pari metriä, löytyy pienille ja isoille koirille omat koot...
Kestää termiitin pureskelut ja järsimiset. Meidän kiekoissa ei ole yhden yhtäkään reikää tai vekkiä vielä vaikka joskus on kiekko ollut takapihallakin koiran leluna. Sanoisin, että sopii kovapuruisellekkin koiralle kestävyyden vuoksi mutta myös koirille joilla pehmeämpi purenta koska kiekon materiaali on tosiaan joustavaa ja pehmeää.

Frisbeekoirayhdistyksen kiekkovertailu:
 "Melko kestävä, muistuttaa melko paljon Hyperfliten kiekkoja"
Samalla reissulla opettelin heittämään kiekon mahan ali kun koira hyppää selästä (kutsun tätä nimellä selkäpomppu vaikka oikea termi onkin selkävaultsi). Tuntuu olevan suosittu tekniikka tuo ali heittäminen joten pitihän sitä kokeilla ja tuli huomattua, että Domi hyppää paljon nätimmin jos heitän sen kiekon mahan ali. Yleensä kun heitän kiekon ulkokautta. Johtuneen kenties siitä, että tossa asennossa se selkä pysyy kaikista parhaiten suorassa ja muutenkin tasapainossa jolloin koiran on helpompi ponnistaa ja tietysti myös turvallisempaakin. Toisin kun jos heitän ulkokautta niin selkä ei enää ole suorassa vaan nousee vähän kesken kaiken kun koira on ponnistamassa vauhtia.

Ps. oon täysin rakastunut tuohon Canon 70-200 putkiloon. Täytyy varmaan ostaa omaksi samanlainen jossain vaiheessa. ;)

3 kommenttia:

  1. Meille tuli just postissa samanlainen, mutta ei vielä oo päästy testaileen :) helpotta kuulla että kestää kunnon puruakin :D

    VastaaPoista
  2. Miten saatte näitä kokeilu tuotteita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemalla itse aktiivinen ja esim. yhteyksissä eri henkilöihin. :)

      Poista