tiistai 23. kesäkuuta 2015

Superkoiran synttäribailut

Bossukolmikko viettää tänään synttäreitä. Ikää tuli mittariin tasan 4v. Neljä vuotta vauhdikkuutta ja energisyyttä. Dompotti lähettää Bertalle ja Manulle syndeonnittelut ja jatkaa oman synttäripäivänsä viettoa. Aurinkokin ilmestyi taivaalle joten ulkoilua tiedossa. Tähän mennessä Domi on nukkunut, leikkinyt ja mussuttanut herkullisen kakun masuunsa. Tällä hetkellä Domi yrittää saada Nerf frisbeetä hajalle. Järsii ja paiskoo kiekkoa pitkin seiniä. Huvinsa jokaisella.
Sain myös älynväläyksen liittyen meidän tokotreeneihin, mutta siitä höpistään toisella kertaan, koska tänään ei mietitä treenejä tai harrastuksia.

5 kommenttia:

  1. Paljon onnea Domi! Onko tuo rusettipanta ihan koirille tarkoitettu panta? Näyttää kivalle :) Ihastuin myös pariin viimeiseen kuvaan, niissä aurinko heijastuu hienosti veteen :)

    VastaaPoista
  2. Mainio tuo kuva, jossa Domi ahmii kakkua! :D Synttärionnet hänelle! :-) Löysin vasta tieni sun blogiin ja tykästyin kovin. Oon jo pitkään ollut aivan ihastunut bostoninterriereihin ja blogiasi selatessa tykästyn aina vaan lisää! Pakko kysyä, että ilmeneekö Domilla mitään mopseille yms tyypillisiä hengitysvaikeuksia? Oon lueskellut, etteivät oo bostoneilla kovin yleisiä tai ainakaan pahoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Domi kiittää onnitteluista ja tervetuloa lukemaan blogia! :)
      Ei bostonien hengitysongelmat, ehkä niin vakavia ole kuin mopsilla, mutta ei tämä rotu silti täysin terve ole. Ahtaat sieraimet on suuri ongelma ja osa koirista kuorsaa, rohisee ja tuhisee omiaansa sekä hengästyy helposti kun ei pysty hengittämään normaalisti. Tässäkin asiassa tärkeintä on tutustua eri kasvattajiin ja katsoa niitä pentueiden vanhempia ja selvittää sukulaiskoirien taustoja niin pitkälle kuin mahdollista.

      Domilla ei mitään suurempia ongelmia ole hengittämisen suhteen. Jaksaa riehua ja touhuta ongelmitta jopa kesähelteillä. Kuorsaa todella harvoin, eli ei lähes ollenkaan. Ehkä iän myötä rupeaa tuhisemaan enemmän, mutta ainakin vielä tilanne on poikkeuksellisen hyvä. Jos bostonia metsästät niin suosittelen kiinnittämään huomiota vanhempien rakenteeseen (ei liian lyhyt selkä, ei hännätön, kuonoa edes hitusen) ja kuonon sierainten kokoon. Aina suurempi plussa jos vanhemmilta (edes emältä) on tutkittu selkä polvien ja silmien lisäksi. Jotkut kasvattajat tutkituttavat myös sydämen.
      Keskustelua tästä aiheesta löytyy suomen bostonien facebook ryhmässä (https://www.facebook.com/groups/suomen.bostonit/) ja suosittelenkin käymään siellä lukemassa ne jutut. Näkee mitä se todellisuudessa ja saa eri henkilöiden mielipiteitä asiaan.
      Jos kohdalle sattuu terve yksilö niin bostonihan on yksi parhaimpia koiria ja vie sydämen mennessään kaikilta jotka siihen tutustuu. ;)
      Bostonien hinnat (+2000€) on sen verran korkealla, että suosittelen miettimään ja perehtymään asiaan kunnolla ettei tee hätiköityä päätöstä ja ottaa pennun sieltä mistä saa nopeiten ja halvimmalla, koska silloin on aika iso riski saada sairasyksilö.

      Poista
  3. Synttärionnittelut Dompotille! Aivan mielettömän hieno kakku, huhhuh, varmaan hienompi kuin mikään mun tekemä edes ihmiskakku! :D

    VastaaPoista