tiistai 9. kesäkuuta 2015

Ryhmätreenit

Läppärin kansi kiinni ja koira sinkoaa sängystä eteiseen odottamaan. Joku taisi arvata, että hetken päästä starttaa auto ja suuntana lpky ryhmätreenit. :D
Automatka kului piip piip ääntä pitäen ja voi sitä ilohepulipomppulaukkaa mitä se veti kun käytiin pienellä lenkillä vähän rauhoittamassa menoa ennen kentän laidalle siirtymistä. Kentän laidalla sitten taas käy maaten käskyllä odottelemaan oman ryhmän vuoroa. Ainoastaan yhden kerran meinasi kuono vetää yhden koiran perään (hajut), mutta malttoi mielensä ja tyytyi vaan katselemaan ympärilleensä. Meitä ei montaa koirakkoa ollut tänään paikalla ja ei yhtään voi-evl koirakkoa joten häiriötä ei ollut mitenkää erityisen paljon. Rennot treenit pienessä porukassa. Hyvää vaihtelua sekin niin pystyttiin keskittymään tekniikkaan ja tekemään enemmän liikkeitä.
Aloitettiin kehäänmenolla ja Domilla iski pussauskohtaus (ompa yllätys kun kyse kuitenkin bostonista), mutta seuraava yritys meni jo paremmin ja Domi seisoi nätisti paikoilleen "juoksutarkastuksen" ajan ja päästiin nätisti henkilön ohi. Yhdessä kuljettiin paikkisriviin eikä saanut lupaa nuuskutella nurmikkoa. Vähän meinasi tuottaa vaikeuksia kun nurmikko oli kasvanut melko pitkäksi, mutta haistelusta päästiin yli ja kontakti löytyi muistutuksen jälkeen.
Ensimmäisenä liikkeenä otettiin paikalla istuminen. Osa teki paikkamakuuta, mutta meille tuo istuminen on kivaa vaihtelua ja hyvää treeniä sääntömuutoksia ajatellen. Pääasia on paikallaan pysymisen varmistaminen. Ei niinkään se asento vaan varmuus siihen ettei kukaan sitä syö vaikka en ole siinä vierellä koko ajan tuomassa turvaa. Jäin edelleen siihen lähelle ja Domi kesti hyvin. Tällä kertaa ei pääkään painunut kertaan alaspäin vaan pysyi skarppina koko ajan. Aikana oli noin 20 sekuntia.
Paikkisten jälkeen tehtiin jokainen vuorotellen kaukot. Avoimen luokan kaukot. Yllättävän nätit ja puhtaat kaukot oli. Takapää ei liikkunut yhtikäs mihinkään ja istumiset oli tosi napakoita johon ollaankin panostettu viimeaikoina. Treeni tuottaa tulosta. Videolla nähtävässä suorituksessa joka tehtiin myöhemmin niin asento valuu hiukan vinoo edestä, mutta vaihdot kuitenkin nätit.
Lisänä sai tehdä vielä hypyn ja muut teki myös seuraamista yms. liikkeitä liikkuroituna, mutta Domin kanssa ei otettu enää hypyn jälkeen muita liikkeitä liikkuroituna. Hyppy oli Domimainen eli puhdas suoritus ja nyt oli perusasentokin suora eikä liian edessä (loppuperusasento).
Itsenäisesti tehtiin merkille menoa kun löysin kentältä pienen ämpärin jota ajattelin käyttää merkkinä. Merkki jota Domi ei ole koskaan nähnyt tai päässyt haistelemaan. Sinne se paukutti hienosti suoraan merkin taakse eikä edes nuuskutellut yhtään tötsää. Wau. Yleensä kun Domin on ihan pakko nuuhkaista kaikki tavarat läpi, vaikka ihan vaan ohi mennen ja siitähän pyritäänkin nyt eroon. Vahvistettiin tolpan kiertoakin ja lopuksi leikittiin hihnalla.

Treenien jälkeen autoon ja Domi takakonttiin. Domi meinasi repiä fitdog pullon auki ennen kuin ehdin sitä avata kun sillä oli kauhea jano ja halusi herkkujuomaa (FitDog Energy + Rehydrate). Reilu 0,25l se sitten joikin tyytyväisenä eikä tarvinnut miettiä onko koira janoinen vai ei. Vettä kun Domi ei aina juo kunnolla treenien jälkeen kun käy vielä sen verran kierroksilla. Lopuksi käytiin vielä pieni palauttelevalla lenkillä laskemassa kierroksia ja siitä sitten autoon ja kotia kohti. Ruokaa nassuun ja unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti