sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

FitDoggeilua ja kuulumiset

Ollaan käytetty nyt FitDogin tuotteita jonkun aikaan (jotain pari kuukautta?) säännöllisesti ja siitä onkin tullut osa meidän treenirutiineja ja oikeastaan koko arkea. Kuten jo mainitsin viime postauksessa joka liittyi FitDoggiin, että Domin kanssa ollaan kyseisiä tuotteita käytetty aikaisemminkin ja eksytty fitdogin maailmaan koirafrisbeen kautta, mutta silloin käyttö oli tosi satunnaista ja niistä pusseista ehtikin mennä päiväykset ennen kuin edes puoletkaan oltais kulutettu. Joten nyt ollaan tasoitettu tilannetta ja ollaan käytetty noita jauheita niidenkin vuosien edestä milloin käyttö oli harvakseltaan. Alkuvaiheessa meinasi aina unohtua juoman tekeminen ja se pullon mukaan ottaminen treeneihin, mutta tällä hetkellä se tulee automaattisesti ja vahvana tapana. Juomat tehdään valmiiksi jääkaappiin ja sitten vain pullo mukaan kun lähdetään johonkin. Ennen lähtöä ensimmäisenä ajatuksena on Domin juoma ja sen muistaminen, että ottaa sen mukaakin. Mukana kulkee nykyään siis lähes aina vesipullo ja pullo jossa fitdoggia.
Missä tilanteissa tuota käytän Domilla? Keväällä oli energia- ja nesteystyspussi (FitDog energy + rehydrate) mukana koulupäivinä. Kuten sanottu niin Domi joi koulupäivinä joskus huonosti pelkkää vettä ja loppupäivästä olikin väsymyksestä uupunut ja janoinen, koska söihän se ruokaa jonkun verran työpäivien aikana. Domi joi huonosti, koska ympärillä tapahtui niin paljon ettei se malttanut. FitDogin avulla saatiin juoma maistumaan ja koiralle nesteytys kuntoon. Domi alkoi jaksamaan paremmin eikä loppuiltaa mennyt palautumiseen vaan koko päivän riitti virtaa tasaisesti ilman uupumisia.
Pussit kulkeutuu matkoillakin mukana ja tulevaisuudessa kisoissakin kunhan kisoihin asti selvittäisiin. Joko frisbeen tai tokon suhteen. :D Kisakokemuksia ei siis vielä ole, mutta syyskuussa päässään juoman tehoa testaamaan kisoissa kun lähdetään fribakisoihin näyttämään mistä ruttuturvat on tehty. Onko Domi tööt jo ekan kierroksen jälkeen vai jaksaako ferrarin moottori pyöriä täysiä loppuun asti. Toivomme jälkimmäistä vaihtoehtoa.
Tämä kesä ei ole ollut mitenkää erityisen lämmin joten vapaapäivinä ei olla lisänesteytystä tarvittu kun Domi kuitenkin juo vettä ihan hyvin jos tässä kotona ollaan eikä tapahdu ihmeitä, mutta treenien suhteen ollaan oltu tarkempia juomisen suhteen. Toukokuusta lähtien, joka ikisen tokotreenin jälkeen Domi on saanut lopuksi vettä joka on maustettu joko energia- tai palautusjuomajauheella. Siitä on tullut oikeastaan Domille ns. loppupalkka jota se odottaa innolla (ei yhtään hullumpi juttu). Kun poistutaan kentältä niin se tekee nopee pisut puskaan jonka jälkeen se ryntää äkkiä autoa kohti ja odottaa, että avaan takaluukun sille jossa herkkujuoma odottaa pientä bossulaista. Hyvä ettei osaa jo itse avata pulloaansa kun niin innokkaasti yrittää sitä repiä auki ja hullunkiilto silmissä litkii menemään. Kuono ei kauaan tuhise kun juomat on juotu. Koirafrisbeen suhteen tankkaan etukäteen energialla ja treenien taukojen aikana. Fribatreenien lopuksi saa sitten palautusjuomaa. Kyllähän Domi jaksaa selkeästi paremmin varsinkin koirafrisbeen suhteen jossa välillä tarvitaan jaksamista ja kestävyyttä jotta se tarkkuus pysyy hypyissä ja keskittymiskyky kunnossa. Useimmat treenit on lyhyitä ja ei niin rasittavia (jotain temppujen treenailua yms), mutta silloin tällöin treenaillaan myös kestävyyttä sekä jaksamista ja viedään nupit kaakkoon (yleensä pituus-/tarkkuusheitto) jolloin nesteytys on todella tärkeässä roolissa ja täytyy muistaa pitää tauot.
Saisihan sen veden maustettua jollain muullakin keinolla jos haluaa vain koiran juovansa paremmin, mutta jokainen tehköön tavallaan ja jatketaan fitdogin käyttöä joka parantaa veden maistuvuutta Domin mielestä.
__________________________________________________________________________________
KUULUMISET:
Domilla menee edelleen hienosti sen suhteen, että haava on pysynyt kunnossa eikä ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Elämää vaikeuttaa vaa tuon bossulaisen liiallinen energia joka kasautuu ja jota se ei pääse purkamaan juoksemalla ilman järkeä vapaana ja TÄYSIÄ! Rakettibossu. Mahtaa lähteä touhu ihan lapasesta kun Domi pääsee tämän saikun jälkeen vapaaksi pois hihnasta. Se on vain viuh ja bossu sekoaa vapauden riemusta. Tänään saanut olla lähes koko päivän ilman tötteröä kun uskoo ettei haavaa saa nuolla. Eniten taitaa kuitenkin häiritä tassujen kaljut kohdat (niissä oli tipat) joihin rupeaa kasvamaan karvat ja ne sitten kutiaa. Haava ei pahemmin edes Domia kiinnosta. Body kun ei enää vauhdissa pysy mukana joten ei oo niitä tarvinnut käyttää ja nyt on ollutkin parina päivänä lämpimät kelit ulkona niin jo senkin takia parempi että haava saa olla nakuna ja tuulettua. Vähän ärsyttää myös kun ei pääse takapihalle makoilemaan nurmikolle, mutta jos Domi malttaisi vielä perjantaihin asti kunnes saa tikit pois.
Ollaan käyty muutamalla hihnalenkillä ja harjoiteltu samalla hihnassa kulkemista  kun ollaan mukana MIDOGin hihnakoulussa ja saadaan sieltä ohjeistuksia miten toimia (tuttuja juttuja meille, mutta ompahan joku kyttäämässä tekemisiä niin tulee myös tehtyä ja oltua johdonmukainen). Domi on tajunnut homman jujun hienosti ja toivoa on vieläkin, että vetämisestä päästään eroon lopullisesti. Lenkkeilyn lisäksi ollaan paukuteltu kosketusalustaa, pyöritty tasapainotyynyllä, mietitty tunnaria, nosteltu noutokapuloita ja mitäköhän vielä. Hiottua seuraamista ja tehty seisomisesta terävämpi. Yhden paikkamakuunkin Domi teki.
Domi on ilmoitettu heinäkuun tokokokeeseenkin, mutta en tiedä mahduttiinko mukaan kun unohdin laittaa ilmoituksen heti yöllä. Todennäköisesti ei mahduta ja tiemme vie kokeisiin uusilla säännöillä --> pitää harjoitella ruutua häiriössä ja kiertämistä ja vahvistaa paikkallaan istumista, mutta muutenhan paketti on kasassa liikkeiden suhteen. Vielä jos saan korjattua oman pääkoppani niin kaikki menee loistavasti.
Itse kävin tänään treenailemassa heittoja kentällä ja Domi sai jäädä kotia odottelemaan. Tuleepahan tän saikkuilun aikana treenattua eri asioita ilman koiraakin ja pääsee kontrolloimaan paremmin, että mitä sitä oikein tekeekään ja missä tekee väärin. Frisbeegolfkiekkojen jälkeen ei nuo Jawzitkaan enää painavalta tunnu. Tuntuvat liiankin kevyeiltä kun oppi heittämään fribagolf kiekkoja jotka on painavempia. Eipähän tuu valitettua enää että nuo olisi liian painavia. Pitää varmaan ruveta tekemään heittotreenejä normaalikokoisten kiekkojen kanssa jos niistä saisi vähän lisäpainoa kun nuo Domin kiekot on kuitenkin pentuversioita. Tekniikan kun treenaa ensin priimakuntoon niin kyllä nuo Domin kiekotkin rupeaa lentämään erittäin nätisti ja hyvässä linjassa. Jos saisi voimaakin enemmän heittoihin. Kuntoilutreeniksi tämä kohta menee ohjaajallekin. ;)
Kuulokoirajuttuihin liittyen ollaan treenailtu pari kertaa ovikelloa vihdoin ja viimein. Ensimmäinen projekti on saada tuosta piskistä hiljainen. Se sanoo hauhau kun ovikello soi ja siitä pitää päästä ensin eroon. Paljon siis ovikellon pimpottelua ja palkkaamista kun pysyy hiljaa. Seuraavana otetaan mukaan ilmaisu jonka jälkeen hommat varmasti loksahtelee itsestään paikoilleen, koska onhan pohjat jo valmiina. Nopeasti Domi nämä asiat kuitenkin oppii. Pari toistoa ja alkoi jo ymmärtämään miten homma toimii ja loppua kohden tarjosi jo itsekkin ilmaisua.

Ja mitä siihen tulee etten saanut koulupaikkaa niin kaikesta löytyy aina jotain hyvääkin (ainakin tämmöisellä positiivisella ihmisellä). Saadaan jatkaa treenejä Lpky parissa ja ehkä tulevaisuudeessa Knowhaun porukassakin jos kohdalle sattuu sopivia kursseja/treenejä. Lpky:llä on kuitenkin varsinkin tokotreenejä kattavasti tarjolla ympäri vuoden. Pääsen jatkamaan frisbeekouluttajana tällä alueella ja säännölliset treenit jatkuukin heti kun pääsemme syksyyn. Syksyllä on monen moista fribatapahtumaa johon ollaan todellakin menossa varsinkin nyt kun se on mahdollista. Domi lähtee edustamaan Lahden stadionille sakemannien IPO mm-kisoihin ja Eläköön Koirat tapahtumaan Helsingin stadionille. Kisatkin syyskuussa. Joulukuussa messari jossa Domi tullaan tapansa mukaan näkemään tänäkin vuonna. Näyttelykehässä pyörähtäminenkin kiinnostaisi huvin vuoksi 3v tauon jälkeen. Tokokokeissakin päässään käymään paremmin jos siis kavutaan täältä pohjalta takaisin ylös näyttämään mistä meidät on tehty. :D Käytän vuoden hyväksi ja kehitän itseäni koiramaailman parissa ja ohjaajana. Koirailua ja töitä (jos semmoisen tilaisuuden saa). Siinäpä se vuosi menee ja ensi vuonna ihmetellään mitä tehdään ja mikä on elämäntilanne. Onko työpaikka missä viihtyy vaiko haen uusiksi opiskelemaan ja seikkaillaan muualle Domin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti