tiistai 16. kesäkuuta 2015

Parasta just nyt

Parasta nimittäin on Domin sterilisaatioleikkaus joka oli vihdoin eilen. Polvitutkimus peruuntui lääkärin sairastumisen myötä, mutta onneksi Domin oma lääkäri oli terveenä joten saatiin sterkkaus tehtyä. Koiralle rauhoituspiikki ja siinä se alkoikin sitten olemaan töttöröö. Koira jäi sinne tainnutettavaksi ja lähdin kaupoille kuluttamaan ajan. Reilun tunnin päästä tuli soitto, että Domi on heräämössä ja sen voisi hakea n. 30min-1h kuluttua. Nopeasti meni aika ja leikkauskin oli sujunut hyvin eikä ollut mitään ongelmia edes hengityksen kanssa. Sydämestäkään ei edelleenkään kuulunut mitään vaikka lääkäri sen kuunteli ennen nukutusta. Domin kaikilla veljillä ja siskolla on sydämessä jotain häikkää jonka takia olen tarkka tuosta sydämestä. Miten hyvä tuuri onkaan käynyt Domin kohdalla, että se on välttynyt siltä vaivalta...
Dompotti oli jo hereillä kun mentiin heräämön puolelle. Siellä se häkissään nosteli päätänsä ja innoissaan odotteli meitä. Jalat ei kantanut, mutta pääkoppa oli kuitenkin suht selvä. Domi heräsi viime nukutuksenkin jälkeen nopeasti joten ei sinällään mitenkään yllätys ollut. Saatiin hoito-ohjeet ja kipulääkkeet jonka jälkeen päästiin lähtemään kotia. Passikin hommattiin samalla reissulla niin kelpaa sitten elokuussa matkustella Ruotsiin.
Domi leikattiin Univetissa ja eläinlääkärinä Domin oma tuttu eläinlääkäri - Sonja Flinck. Univet on kallis paikka, mutta tuon ruttuturvan kohdalla tuosta maksaa erittäin mielellään. Koiralle pistetään hengitysputki nukutuksen ajaksi ja sitä vahditaan kunnolla. Lääkärin lisäksi taisi olla 2 eri hoitajaa vahtimassa Domin nukkumista ja aineiden säätelyä. Samoin tuolta löytyy Heräämötila jossa eläimet saa sitten rauhassa heräillä valvotussa tilassa joten siitäkin pisteet Univetille. Hintaahan tälle kaikelle tuli noin 500€ leikkaus+passi. Hinta sille että koira sai turvallisen leikkauksen ja hyvää hoitoa.

Eilisen illan ajan Domi oli vielä lääkepöhnässä. Vikisi välillä, mutta loppuillasta rauhoittui nukkumaan ja yökin sujui rauhallisesti eikä vikissyt yhtään pahaa oloaansa vaikka odotin levotonta yötä, koska onhan se bossu ja bossut välillä draamailee, mutta Domi on näyttävästi kuten omistajansa ja kestää kipua ja huonoa olotilaa. Ei edes ole oksentanut tyhjää mahaansa. Kipulääkkeen annoin tänä aamuna. On tehnyt ulos tarpeensa ja tänään aamulla sai ruokaakin ja ruuan mukana sai nestettäkin kun pistin nappulat veteen. Pääkoppa on täysin kunnossa joka vähän turhauttaa Domia kun ei pysty kuitenkaan kävelemään täysin normaalisti kun kiristää haavaa. Domillahan on body päällä suojana kun kauluri on vähän vaikea tuommoisen lyttykuonoisen kanssa ja kun Domi kuitenkin antaa pitää tuota bodya päällänsä eikä yritä repiä pois, ainakaan toistaiseksi. Jos alkaa haava kiinnostamaan niin sitten saa pöntön päähän.

Domi jäi eilen leikkauksen jälkeen pariksi tunniksi äidin valvontaan, kun itse lähdin opiskelemaan frisbeeheittoja frisbeegolfin suomenmestarin opastuksella. Frisbeepointin tiimi ja tulivat pitämään heittokoulun tuohon Harapaisen kentällä. Paikalla oli 4 miestä ja sitten mini-Jasmin. :D Kouluttajina Jalle Stoor (suomenmestari) ja Niina Turtiainen. Kyselivät missä Domi on. Noh Domi jäi valitettavasti kotia kun oli leikkauksessa. Täytyy käydä Domia näyttämässä Frisbeepointissa jossain vaiheessa kun Helsingissä pyöritään. Frisbeepoint on siis frisbegolf kauppa josta saa myös koirakiekkoja.
Opin paljonkin uutta ja saatiin hiottua heittotekniikkaa entistä puhtaammaksi ja paremmaksi. Lennot parantui heti pienillä muutoksilla mitä tulee kehon liikkeisiin ja saatiin jo todella pitkiä heittoja tehtyä entisiin matkoihin verrattuna. Eihän ne pituudet ollut mitään niiden miesten heittoihin nähden, mutta en taida olla edes vertailukelpoinen niitä vastaan. Isot mieht vs. minityyppi. Naiset ja miehet kun kisaa muutenkin eri luokissa. Sen tiedän kuitenkin, että ehkä syksyllä tehdään koirafrisbeessä uusi pituusheiton ennätys microdogien sarjassa. ;) Harjoiteltiin pituuden lisäksi myös tarkuutta (puttaus?) ja sekin sujui ihan nätisti vaikka en ole koskaan ennen frisbegolfia harrastanut. Frisbeegolfkiekkojn lisäksi heitin myös noita koirafrisbeekiekkoja, koska niillähän minä kisaan tuon koiran kanssa.
Saatiin Domin kanssa sponsoripakettikin Frisbeepointilta. Mahtavaa! Nyt on kiekkoja hetkeksi tai ehkä loppuelämäksi. Ovat Hyperfliten Jawz kiekkoja ja nehän ei meidän käytössä hajoa. Ainoa syy ostaa uusia on, että kadotan ne kuten edelliset Jawzit. Omistin kolme, enää jäljellä yksi. Mihinlie kadonnut, mutta nyt on taas 7kpl Jawz kiekkoja joten noilla pärjäillään pitkään. Domi ei vielä innostunut paketin sisällöstä, mutta kunhan paranee ja sairasloma ohi niin pääsee sitten pikkuhiljaa taas juoksentelemaan kiekkojen perässä.
Illalla kun tein leipää ja avasin juustopaketin niin arvatkaa kuka heräsi? Domi hoiperteli kaikilla voimillaan keittiöön ihan vaan sen takia, että jos joku herkkumurunen tippuisi lattialle. Bostonit...
Viime yö nukuttiin yhdessä lattialla ettei Domille tule houkutusta hypätä sänkyyn ja nukkuikin koko yön pedillään. Aamulla sitten pomppasi sänkyyn, mutta haava on kuitenkin edelleen kasassa ja tiukempaa valvontaa. Haava on siistin näköinen eikä oo vuotanut. Jos rupeaa vuotamaan tai tulehtumaan niin sitten täytyy heti ottaa yhteys klinikalle mutta ainakin nyt näyttää tilanne hyvältä ja parempaan päin mennään koko ajan koiran olotilan suhteen.
Itse olen tällä hetkellä ilman opiskelupaikkaa joten jatkamme elämää täällä Lappeenrannassa vähintään seuraavan vuoden ajan. Käytetään aika koirailuun ja syksyllä onkin tiedossa paljon koiramaisia tapahtumia johon päästään menemään nyt kun ei sitä koulupaikkaakaan ole. Töitäkin pitäisi miettiä, että jos sitä johonkin pääsisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti