perjantai 27. helmikuuta 2015

Pöksysankari seikkailee Helsingissä

Pöksysankari Domi aloitti eilen juoksunsa vihdoinkin. Niitä ollaan tässä jo odoteltu muutama viikko ja ensimmäistä kertaa olen iloinen koiran juoksuista, koska nämä jäävät Domin viimeisiksi. Ei enää ikinä siis valeraskauksia, ei kohtutulehduksen riskiä, ei hormoniongelmia!! Miten vapauttavaa. Domilla on sterkkaus kesäkuussa viimeistään ellei mitään yllättävää satu.

Juoksujen takia tuota ei viitsinyt mummille viedä hoitoon kun Domi pelleilee melkoisesti hihnassa hajujen perään jos joku muu kuin minä on hihnan toisessa päässä ja muutenkin sekoilee omiaan joten Domi pääsi sitten tänään auton kyytiin klo 7 aamulla ja lähdettiin käymään Helsingissä Vega talolla (liittyen minun leukaleikkaukseen joka tehtiin pari viikkoa sitten). Domille namieväät mukaan, vettä, bot-loimi ja juoksupöksyt.
Domi nukkui tyytyväisenä kopassaan ja menomatkalla pysähdyttiin Pukaro Paronissa aamupalalla johon Domi lähti tietenkin mukaan ettei tarvitse autossa odotella ja jäätyä sinne. Harvinaisen nätisti kulki hihnassa pienestä levottomuudesta huolimatta joten alkaa se oppi menemään perille ja pystyy toimimaan oikein vaikka vähän pää sekaisin juoksuista. Siellä se istui tyytyväisenä pöydän alla kunnes jatkettiin taas matkaa.
Auton vauhti kun hiljeni ja Domi tajusi, että nyt ollaan jossain jännässä ja kivassa paikassa niin koko koira sekosi onnesta. Tai sitten se sekosi kun tajusi, että Helsingissähän oli jo täysi kevät kun täällä meillä on vielä talvi.
"Kävikö Domi lääkekaapilla?" - Facebook kommentti
Domihan pääsi myös Vega talolle mukaan, mutta siellä sitten vähän piippaili vaikka makoilikin kuulemma ihan nätisti paikoillaan (Domi odotteli siis ulkopuolella). Ennen kun lähdettiin niin hetken käveltiin ulkona ja nautittiin nurmikon pehmeydestä ja sitten takaisin autoon ja kotia kohti.
Kotimatkalla pysähdyttiin Utin ABC:llä. Domi tietenkin mukana. Nyt oli jo taas rauhallisempaa meno ja malttoi olla nätisti pöydän alla eikä piippaillut yhtään. Tehtiin pari toistoa ilmaisutreeniäkin kun nyt siinä oli niin paljon henkilöitä häiriönä. Hyvä treenitilanne siis meille.
Annan yleensä Domin istua pöydän alla jos tahtoo ja on rauhallisesti, mutta makoilemisesta tulee suurimmat palkat. Useimmiten Domi valitsee istumisen varsinkin jos ympärillä tapahtuu paljon, koska Domi tykkää seurailla ympäristöä tarkasti ja nuuhkii ilmasta hajuja. Rauhallisemmassa paikassa tyytyy sitten nukkumaan .
Maanantaina olisi sama reissu tiedossa uudestaan ja ajattelin jos otan gopro kameran mukaan ja videoisin päivän aikana tapahtumia. Domi todennäköisesti jää maanantaina odottamaan autoon kun käyn Vega talolla, mutta päivän aikana tapahtuu silti kaikenlaista muutakin, että voisin hyvin videoida ja samalla myös te muut näkisitte miten Domi toimii esim. vaikka tuommosissa pysähdyspaikoilla ja miten se käyttäytyy kun enemmän ihmisiä paikalla. :)

1 kommentti: