keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tokon tilannekatsaus

Vihdoinkin jotain treenihöpinääkin.
Kevät tulee ja treenit lisääntyy joten käydään ensimmäisenä läpi missä vaiheessa on meidän avoimen luokan liikkeet ja mihin keskitytään kevään aikana.

Paikalla makaaminen
Domi ei ole koskaan vielä tehnyt kunnon ryhmässä piilopaikkamakuuta, mutta muualla kuin kotona ollaan tätä kyllä harjoiteltu. Domi on kyennyt suorittamaan täyden piilopaikkiksen jopa hallissa ja koirakaveri makasi vieressä. Uskon, että ahkeralla treenillä saadaan tämä lopulliseen kuntoon ja sitä paikkisvarmuutta vain toistoja tekemällä.

Seuraaminen taluttimetta
Pistetasolla varmaan kaikkea 7-10 väliltä riippuen tuomarista. Pientä edistämistä on havaittavissa koetilanteessa (häiriö) ja siihen olisi tarkoitus puuttua. Muutenhan tuo seuruu alkaa toisinaan olemaan ihan hyvää. Jaksaa jo pidempiä kaavioita sekä pyörittelyjä. OK

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
Ei ongelmaa. Kestää siellä paikoillaan vaikka avoimessa kävellään ensin koiran taakse ennen kuin palataan viereen. OK

Luoksetulo
Täysiä se edelleen vetelee eikä kovinkaa herkästi ennakoi. Tutuilla alustoilla pysähtyy heti, mutta muualla tuntuu vähän vielä valuvan. Käytän käsimerkkiä. En tiedä toimisiko sitten sanallinen käsky paremmin häiriötilanteessa. Täytyy testailla ja miettiä sitten miten treenataan valmiiksi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä
Napakka stoppi, mutta häiriössä meinaa välillä kääntyä herkästi katsomaan taakseen kun kävelen ohi. Etupalkkauksella todennäköisesti tulee kuntoon ja varmuutta asiaan.

Noutaminen
Malttaa odottaa, räjähtävä lähtö, kapulan nosto hienosti suuhun ja täysiä takaisin. Luovutus onnistuu myös yhdestä käskystä joten valmis. OK

Kauko-ohjaus
Enimmikseen tekee täydellisesti joten sanoisin tämänkin olevan OK. Ainakin siitä pisteitä tulee (8-9).

Estehyppy
Ei ongelmaa. Reagoi nopeasti istumiskäskyyn ja palautuu nätisti sivulle. OK
Vielä siis on pientä hiottavaa. Eniten tullaan keskittymään paikkamakuun treenaamiseen. Ja koska avoimen jälkeen ei enää tuurilla selvitä (voittajaan mennään ilman hihnaa jo) niin tänä vuonna tullaan tekemään todella iso työ häiriötreenin suhteen ja hallinnan. Tämän kevään aikana siis keskityään häiriöihin ja pyritään treenailemaan mahdollisimman paljon porukassa muiden kanssa. Domi tarvitsee varmuutta tekemiseen ja se pienikin jännitysahdistus pois ettei se saa päähänsä lähteä purkamaan sitä ilohepuloilla pitkin kisakenttiä. Ei ei ja ei enää semmoisia hepuleita, kiitos. :D Tavoitellaan nättiä ja hallittua menoa koko kehässä olemisen ajan. Ei niin, että kaikki pitäisi pussata kuoliaaksi. Miten ihanaa omistaa bostoni. Silti en mitään vaihtaisi. ;) Työtä tekemällä saa mitä haluaa. Ainakin jotain sinnepäin. Keväällä ei valitettavasti ehditä pahemmin ramppaamaan kisoissa joten jätetään ne hommat kesälle. Treenataan senkin edestä ja panostetaan treenien laatuun enemmän. Paikkamakuu ja hallinta on siis tämän kevään sanat. Yksilöliikkeitä treenitään niiden ohella tietenkin, mutta eivät vaadi niin hirveää panostusta, koska ovat jo nyt siinä kunnossa, että niillä jonkunlainen tulos tulee.
Tähän loppuun täytyy vielä kehua miten hieno ja helppo koira Domi on arjessa nykypäivänä. Ikää tulee lisää ja samalla viisastuu. Domia voi pitää vapaana melko huoletta melkeimpä missä vain nykyään. Ollaan nyt muutaman kerran käyty esim. jäällä jossa paljon ihmisiä erilaisilla kulkuvälineillä sekä koiria juoksentelemassa. Domia ei kiinnosta. Se kulkee oman "laumansa" mukana ja keskittyy omiin ihmisiinsä. Kaiken lisäksi se kykenee tokoilemaan nykyisin myös talvella ja pistämään pyllynsä jopa maahan! Domi ilmoittelee ääniä varmasti vaikka olisi vieraitakin kylässä, jäällä, ja oikeastaan missä vain. Domia on ruvennut myös lelutkin kiinnostamaan enemmän ulkona joten melkein joka kerta ollaan jollain leikitty ja Domi tykkää tosi paljon kun saa juosta lelun perässä ja tuo sen aina takaisin.

Kuukausi vielä kouluhommia itselläni ja sitten se on ohi ainakin tämän koulun osalta. Huhti- ja toukokuu kuluu työharjoittelun merkeissä Lappeenrannan Koirakylpylä-hotellissa (Elämäni Koira). Paljon koirailua siis luvassa kevään aikana. :)

1 kommentti: