sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Treenikassien sisältö

Treenireppu
Treenireppuna meillä on tuollainen ihan tavallinen ruutureppu. +Neljä erilaista taskua ja kaksi verkkotaskua sivuilla.

Vesipullo. Tärkeä tavara olla mukana. Repusta löytyykin vähintään tuo pieni pullo aina. Pullon alaosa on irroitettava joten se toimii juomakuppina ja sinne saa myös tungettua pienen minigrip-pussin fitdogin jauhettakin. Kesällä saattaa olla kaksi isoakin pulloa mukana, koska kuljetaan pyörällä eri kentille treenailemaan.

Roburin huivi. En tykkää pitää hiuksia kiinni joten tämän huivin avulla ei ole hiukset silmillä koko ajan. Tähän vuodenaikaan tulee käytettyä eniten pipoja.

Naksutin. Kätevä kapistus kertomaan koiralle juuri oikeaan aikaan milloin teki oikein. Tulee käytettyä jonkun verran. Varsinkin ruudun, ohjatun noudon ja muiden vähän "vaikeimpien" liikkeiden osalta kun pitää saada palkattua just oikeasta kohdasta kun hommat ei vielä täysin hallinnassa ole.
Meidän naksuttimessa voi säätää äänen voimakkuutta kolmella eri pykälällä.

Treenipanta ja -hihna. Treenipantana toimii nykyään tuo 40cm isolenkkinen ketjukurra sekä hihnana metrin pituinen dog&cat griphihna.

Repusta löytyy myös namikuppi sekä kosketusalusta. Namikuppia tulee vähemmän käytettyä, mutta kosketusalustaa melko paljon. Kosketusalustaa käytän mm. ruututreeneissä ja ohjatun merkissä.

Liinat. Treenihihnan lisäksi repusta löytyy yleensä joko firedogin 5 metrin liina tai biltemasta ostettu 15 metrin liina. Riippuen vähän mihin kentälle ollaan menossa ja liina yleensä mukana sen takia, kun tosiaan ei koskaan voi tietää minkälaista häiriötä kentällä on tiedossa. Jos häiriö vaikuttaa liian suurelta niin mielummin ottaa varman päälle ja pitää koiran kytkettynä.

Riepotteluleluja. Yleensä mukana on 1-3 erilaista patukkaa tai riepottelulelua. Löytyy 2-kahvallista patukkaa, vinkupatukkaa, minipatukkaa, karvafleecelelua ja vähän joka lähtöön kaikkia erilaisia. Painavaa ja kevyttä.

Riepottelulelujen lisäksi repusta saattaa toisinaan löytyä joku pallo ja lelu minkä saa helposti heitettyä pidemmälle esim. ruututreenejä varten tai muu liike jossa koira irtoaa kauas.

Tokotarvikkeita. Kaikkia en todellakaan kerralla kuljeta mukana. Suunnittelen etukäteen mitä tehdään ja sen mukaan pakkaan sitten reppuun tarvittavat välineet. Jos tarvitaan kaikki mukaan niin sitten vaihtuu laukkukin. Erilaisia kapuloita, merkkitötsiä, ruutunauha...

Hurtan treeniliivi. Yleensä pistän treeniliivin jo kotona päälle. Taskuihin tungen sitten kännykän, avaimet, naksuttimen ja milloin mitäkin. Välillä ei tarvitse reppua ollenkaan kun liiveihin mahtuu kaikki oleellinen.

Muut: back on track, tavallinen hihna, valjaat, läjä nameja ja muita tarvikkeita mitä milloinkin sattuu tarvitsemaan.

Frisbeekassi
Frisbeekassina meillä on tuollainen frisbeegolflaukku. Sinne mahtuu hyvin läjä pup kokoisia kiekkoja ja muut tavarat.

Laukun sisältä löytyy erilaisia kiekkoja (yllätys). Sivutaskussa tietenkin vesipullo.

Frisbeekiekkoja pitää myös huoltaa joten laukusta löytyy siihen soveltuvat välineet. Hiomapaperia jolla voi hioa kiekoista teräviä kulmia pois sekä sytkäri jossa saa poltettua pienempiä vekkejä ja reikiä umpeen. Myös puukko voisi olla ihan kätevä jolla saisi teräviä reunoja siistittyä.

Sivulaukusta löytyy markkinoiden pienin frisbee. Ensimmäinen frisbee jonka Domi sai. Hero pup 120mm. Domin naaman kokoinen. Luulen, että tilataan noita lisää ja ruvetaan noilla puuhailemaan ja kikkailemaan enemmänkin. Ruttuturpa kun ei meinaa isoja kiekkoja saada kunnolla kiinni suuresta vauhdista.

Pyyhkeitä. Niitä ei voi olla liikaa meidän laukussa. Kiekot on aina niin kuolaisia treeneissä, että välillä pitää putsata ettei kiekot luista käsistä.


2 kommenttia:

  1. Meillä on kans tuo tuppervaaran pullo ja se on oikeesti ihan älyttömän kätevä! Käy juomakippona, mutta siihen saa myös fiksusti palautusjauheen ja sitten treenien älkeen vaan yhistää ja sekoittaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon takia meilläkin otettiin käyttöön kyseinen pullo. Sopivan kokoinen pienelle koiralle, ei vie paljon tilaa ja kuppikin löytyy suoraan pullosta johon saa vaikka ne palautusjauheet laitettua talteen. :)

      Poista