keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Paluu treenikentälle

Tiistaina tokoiltiin tapiksella ryhmätreeneissä.
Aiheena paikkamakuu, liikkeestä seisominen, seuraaminen, luoksetulo ja kaikkia muitakin liikkeitä jos joku halusi.

Noustiin autosta ulos ja koira täysin ylikierroksilla. Ei mitenkään yllättävää pienen tauon jälkeen. Normaalisti ollaan käyty nopeasti kävelemässä lähettyvillä jonka jälkeen kentän laidalle hengailemaan, mutta nyt käveltiin reilu 10min ennen kuin Domi laski vähän kierroksia. Rauhoittumisen jälkeen siirto kentän laidalle ja palkkaa kun se tarjosi itse katsekontaktia ja oli aktiivinen ilman käskyjä ja siitä sitten maahan makoilemaan odottelemaan. Alkuun oli vähän hissimäistä se touhu (ylös-alas-ylös) mutta malttoi loppujen lopuksi kuitenkin mielensä.
Paikkamakuulla aloitettiin ja rivissä oli extramonta koiraa joten jäin näkyville, kun Domilla kuitenkin sitä virtaa tuntui riittävän. Kerran meinasi joku ihana tuoksu tunkeutua kuonon sisustaan, mutta malttoi mielensä ja muisti nopeasti mikä sen tehtävä olikaan ja ryhdistäytyi.
Saatiin kommenttia, että kyllähän se siellä pysyy ja vinkkejä miten lähteä rakentamaan piilopaikkista täysin varmaksi. Täytyy niillä ohjeilla lähteä tuota hommaa miettimään ja rakentamaan.
Seuraavana oli vuorossa liikkeestä seisominen. Tosi hyvää seuruuta alkuun kunnes edisti, mutta stoppasi hienosti ja tassut pysyi paikoilleen kun palasin taakse.
Stoppauksen jälkeen luoksetulo. Vauhtia on joo tarpeeksi ellei liikaakin stoppausluoksariin joten pysähtyminen valuuuuuuu. Eikä edes ihan vähän vaan aika paljon. Takapalkkatreeniä tiedossa.
Viimeisenä tehtiin vielä seuraaminen vaikka mietin pari kertaa tehdäänkö kun häiriö oli melko suuri Domille tauon jälkeen, mutta tehtiin kuitenkin kun ajattelin sitten että näempä missä mennään ja vau. Oli yksi parhaimpia seuruupätkiä Domilta häiriössä. Paikka pysyi, tiivistä, pää ylhäällä ja muutenkin tosi kivalla asenteella teki.
Loppuajasta muut teki vielä jääviä yms. juttuja jolloin Domi sai leikkiä uudella riepottelulelullaan ja vahvisteltiin lopuksi maassa makoilua Käy maaten -käskyllä.
Virtaahan tuolla tuntui olevan kun joka asiasta meinasi karata mopo tassuista, mutta ei tuo viretila silti yhtään huono ollut kunhan sitä oppii käsittelemään ja jos koiralla isot kierrokset niin silloin täytyy itse muistaa pysyä rauhallisena ja olla tosi maltillinen käskytyksen kanssa eikä turhia pelleilyjä (ohjaajalta).
Paluu treenikentälle innosti myös tutustumaan vihdoin niihin uusiin tokosääntöihin syvällisemmin ja tulipahan todettua, että avoin luokkahan on tosi helppo juttu meille, tai pitäisi olla ainakin teoriassa. :D Minuutin paikallaan istuminen pitäisi onnistua kun ohjaajat näkyvillä. Ei pitäisi olla ongelmia. Kunhan nyt ei ainakaan kilpailukieltoa saatais niin se on jo lottovoitto. Seuraamisessa ollaan askeleita harjoiteltu niin taakse (oikeastaan tätä peruuttamista ollaankin viime aikoina ruvettu treenimään kun ennen domi meni pompputekniikalla ja sitä tuskin tuomarit arvostaa vaikka olisikin hauskan näköistä joten ollaan opeteltu peruuttamaan ns. "oikein") , eteen kuin sivuille ja samoin juoksuosuudesta käännöksiä. Hyppy on ihan helppo, ehkä liiankin plääh. Luoksari tulee olemaan nykyisen alon luoksari eli tulemme näkemään avossa uusilla säännöillä rakettimaisen bossun joka sinkoaa täysin sivulle ja yleisölle viihdykettä. ;) Sinällään helpotus niin saadaan pelivaraa treeniä vielä luoksarin stoppi kuntoon jota tarvitaan vasta voittajassa (ensi vuonna? ken tietää jos onni käy). Domi osaa kaikki jäävätkin. Istuminen tarvitsee vielä kuunteluerotustreeniä, mutta muuten ei pitäisi ongelmia olla. Ainoa treenattava asia liikkeiden suhteen on ruutu (ruudun löytäminen) ja merkin kiertäminen häiriössä. Sitä hallintaa, yhdessä tekemisen iloa ja häiriönsietoa treenitään koko ajan, arjessakin kuntoon.
Ajattelin jos huomenna tai perjantaina kävisi tekemässä uusien sääntöjen mukaisen avoimen luokan liikkeet läpi tapiksella/lähikentällä ja ottaisi sen homman videolle jotta nähdään missä mennään oikeasti ja missä kehitettävää.
Omasta mielestä vaikuttaa helpommmalta mitä nykyinen avo ja siirto voittajaankin varmasti helpompaa kun on tehty pohjat kiertämiselle, ruudulle ja kaikki jäävätkin.

Kissamyyrä toivottaa hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti