torstai 23. heinäkuuta 2015

Rauhallisempi viikko

Vastapainoksi vauhdikkaan viikonlopun jälkeen meillä on ollut suht rauhallinen viikko. Olen tehnyt tämän viikon töissä iltavuoroa joten senkin takia Domi on saanut puuhailla muita juttuja kuin harrastuksia. Maanantaina ja tiistaina Domi oli töissä mukana. Monta lyhyttä lenkkiä päivien aikana ja uimista. Siitä koostui Domin työpäivät. Domi oppikin noiden päivien aikana vihdoin ja viimein uimaan itsenäisesti. Hyppää rampilta veteen ilman mitään apuja! Ramppi kun oli Domin mielestä pelottava juttu, mutta nyt on siitäkin päästy yli. Hakee lelua eikä jännää enää yhtään ja käyttää jopa takapäätänsä. Juoksee innoissaan altaalle. Pelastusliivitkin sai ottaa pois kun Domi pysyi pinnalla ilman liivejäkin ja uintitekniikka pysyi hyvänä (takapää pysyi ylhäällä eikä vajonut). Jippii. Yksi tavoite saavutettu. Jos tuosta saisi vielä samanlaisen vesipedon mitä mummonsa oli. Sukeltajamolleri2.
Eilen Domi vietti kotipäivää. Ennen töihin lähtö testasin huvin vuoksi sitä evl uutta kiertonoutohyppyhässäkkää Domilla. Se oli pienen bossun kiusaamista ja maailmanloppu. Eihän noutokapuloita voi noin vaan ohittaa kun on opetettu että kapulat jotka omistaja tiputtaa niin ne täytyy noutaa. Yksinkertaista. Domi ryntäsi ensimmäisenä kapuloille. Ei kelvannut ohjaajalle joten Domi tarjosi hyppyä ja pujottelua. Kunnes sain Domin juoksemaan hyppyjen ja kapuloiden läpi merkille ja kiertämään sen. Lopuksi saatiin jopa ihan kohtalaisen hyvä kokonainen koesuorituskin tehtyä lähtötaso huomioon ottaen.
Mitä tästä opimme? Paljon merkin kierron vahvistamista hypyt häiriönä ja loppuvaiheessa lisätään kapulat. Sen jälkeen lähdetään rakentamaan palasia yhteen. Tulipahan testattua ja nähtiin missä mennään. Onneksi on aikaa treenailla kun ekana pitäisi päästä avoimesta luokasta. ;)
Illalla kun tulin töistä käytiin pitkällä mettälenkillä ja Domi pääsi rälläämään vapaana. Nollailtiin aivoja.
Tänään pidettiin viikon ensimmäiset tokotreenit kun olin poikkeuksellisesti töissä klo 8-12.
Aloitettiin merkkitötsien kiertämisellä. Kaksi merkkitötsää ja lähetys vuorotellen toiseen. Haki hyvin kiertoa eikä tarjonnut merkin taakse jäämistä. Käsimerkki vahvistamassa merkkitötsän löytymistä. Vauhtia löytyi kuten aina. Olisin ehkä enemmän ihmeissäni jos ei vauhdikkaasti tekisi. Sehän on bossu. Löysi merkit hienosti ja kuunteli tarkasti ohjeistuksia.
Seuraavana tehtiin seuruun asennetreeniä (pitkä suora) jota en kuvannut kun halusin keskittyä täysin tekemiseen. Palkkaa tuli milloin mistäkin ja ai että minkä asenteen Domi otti. Haki aktiivisesti oikeaa paikkaa, vahva kontakti ja käveli ryhdikkäästi eteenpäin. Palkkaa tuli suorasta perusasennosta, oikeasta paikasta, liikkeelle lähdöstä, välillä joka askeleella, välillä pysähdyksestä.... Domi ei pääsyt arvaamaan milloin se palkka tulee ja se selkeästi nosti motivaatiotakin. Palkkasin vasemmasta kädestä jolloin sain palkattua useammin ja liike jatkui koko ajan.
Asennetreenin jälkeen tauolle ja näytin Domille repussa odottavan palkkarasian. Palkkarasiassa odotti haiseva koiranmakkara palanen. Namnam Domin mielestä. Otettiin seuraaminen kaukopalkalla. Hidasta kävelyä, käännökset ainoastaan vasempaan ja palkkana se kaukopalkka. Haetaan tällä sitä oikeaa paikkaa ja edistämistä pois. Tässä vaiheessa Domi olikin jo sopivan rauhallinen. Ei pomppinut metrin edellä vaan pysyi vierellä ja useimmiten jopa oikeassa paikassa josta sai kehuja. Katse harhailee koska palkan odotus, mutta kykeni silti tekemään. Kaukopalkkaa pitäisi vaan enemmän ottaa mukaan jotta siitä tulee rutiinia ja tuttua puuhaa.  Hyvästä suorasta sai vapautuksen palkalle herkuttelemaan. Jälkkärijuomana oli FitDoggia.
Loppuun otettiin vielä lyhyt paikallaan istuminen. Enää ei pyörinyt pää koko ajan ympyrää = rauhallisempi fiilis. Korvat elää edelleen omaa elämäänsä, mutta katsellaan keskittyy kuitenkin mihin pitääkin eikä nuuskuttele hajujakaan.
Olen ruvennut käyttämään jopa vihjesanoja ja nykyään muutenkin pyrin  kertomaan Domille etukäteen mitä ollaan tekemässä ja se onkin osoittautunut hyväksi tavaksi varsinkin nyt kun otettu mukaan liikkeitä joissa sen pitää tietää etukäteen mitä tapahtuu (irtoavat liikkeet). Merkki, merkin kiertäminen ja ruutu liikkeissä Domi kiertää selän takaa perusasentoon jolloin se tsekkailee samalla ympäristön.
Merkin kierto = tehään kierto
Ruutu = tehään neliö
Seuraaminen = tehään seuseu
Luoksetulo = tehään luokse
Paikallaan istuminen = paikalla
jne... Kaikille ei vielä ole omaa sanastoa kun pyrin siihen ettei ne liity käskysanoihin (jotta ei ennakoi ja sinkoa ennen liikkeen aloitusta) tai arkielämään.
Sellaista tällä kertaa. Viime sunnuntaina aloitettiin temppuvideoprojektin kuvaaminen ja jatketaan tänä viikonloppuna jos kelit sallii tai tehdään sisätemput pois alta. Ensi viikko voisi olla kuulokoiraviikko joka tarkoittaa paljon ääniä, hihnatreeniä ja työkäytöstreeniä yleisesti. Tekee varmasti hyvää, koiralle ja ohjaajalle.
Kaiken lisäksi ilmoittauduin rallytokon koulutuspäivälle ja Domi pääsee myös rallytokon möllikisoihin elokuussa. Käydään hakemassa häiriötä ja koetilannetreeniä hömppätokon merkeissä. Frisbeen freestyleohjelmaakin pitää ruveta miettimään koska aika loppuu taas vaihteeksi kohta kesken. Tiedossa esityksiä sakemannien IPOn mm-kisoissa Lahden stadionilla ja Eläköön Koirat tapahtumassa Helsingin stadionilla. Ehkäpä viikonloppuna piipahdetaan kentällä kiekkojen kanssa ja testaillaan jotain temppuja/rakennetaan palapeli kasaan.
Tokokokeita on listassa noin 5 syksylle. Jostain niistä ykkönen tulee, ehkä koulari vai kenties jopa korkkaus voittajassa tuloksesta välittämättä (tasotsekkaus). Katsellaan, katsellaan... Kaikki suunnitelmat avoinna ja mennään tapahtuma kerrallaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti