tiistai 28. heinäkuuta 2015

Tokottelua ja temppufrisbeetä

Viime viikonloppu aloitettiin kiekkojen merkeissä. Suunnattiin tapikselle ja tehtiin paluu freestylen maailmaan. Temppuja, innokkuuden ylläpitämistä ja lyhyitä pätkiä kerrallaan ja sehän jopa toimi. Koko kokonaisuus toimi paremmin kuin ennen. Ehkä saadaan jotain temppuja näytettyä joskus yleisöllekin. Tarkoitus olisi ainakin suoriutua hyvin Lahden ja Helsingin stadionkeikoista. Yritys hyvä kymmenen ellei muuta. Kuten tähänkin mennessä. Kyllä se symppispisteet yleisöltä kerää esityksen sujuvuudesta huolimatta, vaikka onhan tässä koko ajan menty eteenpäin häiriönsiedon suhteen ja viime vuoden messarissahan saatiin jo esitys vedettyä loppuun asti ilman karkailua joten toivoa ja mahdollisuuksia on.
Tänään tokoiltiin tapiksella. Vasta ajettu nurmikenttä. Ai ai miten ihanat tuoksuhäiriöt Domille. Tai olisi ollut ennen. Eihän Domia kiinnostanut maassa olevat hajut, oho!
Koirakoita oli vain muutama paikalla ja osa Domille vieraampia kuin toiset joten saatiin hyvät häiriöt paikkistreeneihin taas. Ja tähän sellainen välihuomio ettei Domi ole ollut reunapaikalla ollenkaan treeneissä. Aina joidenkin koirien välissä joten häiriötä ja katseltavaa riittää molemmin puolin = hyvä juttu meille.
Aloitettiin paikallaan istumisella. Kävelin lähes kisaetäisyydelle ja kävin kerran palkkaamassa kun piti hienosti kontaktia eikä pää pyörinyt ja hyörinyt ympyrää. Kaikki koirat pysyi rivissä. Istumisen jälkeen suoritettiin heti putkeen paikallaan makuu ja istumisen vapautuksen jälkeen Domi tarjosi hienosti perusasentoa heti kun itse otin paremman ryhdin. Hyvä Domi! Tehtiin niin, että koirat meni yksitellen maahan ja yksitellen ylöskin. Domi ei reagoinut ollenkaan muiden käskyihin eikä edes korvat harhaillut jossain muualla vaan keskittyi täysin omaan ihmiseensä. Nousemiseen vaati tuplakäskyn, mutta kun tehtiin sen jälkeen nousu vielä uusiksi niin nopea oli kuten aina ennenkin. Makuu oli hyvä ja rauhallinen vaikka viereinen koira nousi kerran seisomaan.
Paikallaan olojen jälkeen siirryttiin yksilöliikkeisiin ja ensimmäisenä vuorossa oli hyppy. Tehtiin uuden avoimen luokan mukaisesti ja arvatkaas mitä. Domi oli vapaana! Keskittyminen oli täysi 10. Liike oli kanssa 10 arvoinen, yllätys(kö?)...Ei siis mitään pahaa sanottavaa siitä (mistäpä olisi pahaa sanottavaa kun keskityn vain kaikkeen hyvään, positiivari). Nopea, nätti ja sitä rataa.
Viimeisenä otettiin vielä pari kertaa luoksetulo liikkuroituna uuden avoimen mukaan ja kolmas toisto oli vauhtinouto. Vauhtia on ja ei kuulemma tarvitse yhtään enempää kiihdytellä. :D Mielenkiinnolla odotan kun selvitään avoimesta ja pitäisi opetella astetta rauhallisempi luoksetulo että se stoppi ei valuisi niin helkutisti ja rasittaisi etupäätä jos haaveilee lukkojarrutuksesta. Täytyy pohtia mihin haluaa keskittyä ja minkä näköisen suorituksen tahtoo rakentaa. Mikä olisi Domille paras tyyli. Sille kun on luontaista tehdä kaikki täysiä ja lujaa ja miettiä vasta sitten. Vinkkejähän saa heitellä kommenttiboksiin jos jollain on sanottavaa.
Vauhtiluoksarin Domi teki lelupalkalla (palkkaantui siitä hyvin) kun namit loppui siihen mennessä ja se oli varmaan merkki ohjaajalle, että nyt loppui meidän tekeminen kun vielä kaikilla on hauskaa. ;) Muut kun teki vielä luoksarien jälkeenkin jotain pikku juttuja, mutta myö Domin kanssa vaan oltiin ja katseltiin muiden tekemistä. Loppuhengailun jälkeen vapautus ja ryntäyksellä autoon lipittämään fitdoggia joka on erinomainen loppupalkka Domin mielestä.
Huomenna tai ylihuomenna käydään Domin kanssa hakemassa postista eräs paketti joka liittyy blogiin, mutta siitä höpistään enemmän viikonloppuna kun kuukausi vaihtuu. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti