keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Tiistain tokoilut

Eilen tokoiltiin tuttuun tapaan tapiksella lpkyn ryhmätreeneissä.
Aiheena paikkamakuu ja seuraaminen häiriössä, paikkaistuminen

Ensimmäisenä vuorossa oli paikkamakuu, mutta tällä kertaa häiriöitynä kun avokoirakoita oli vain kaksi ja palkata/kehua sai miten paljon halusi tietenkin "liikkurin" käskytyksistä huolimatta.
Koirat maahan makoilemaan ja hetken jälkeen ohjaajat siirtyi koirien taakse ja siitä sitten vaihdettiin (ohjaajat) paikkoja jonka jälkeen palattiin koirien sivulle niin, että mentiin ns. väärän koiran viereen, mutta kuitenkin sen verran etäälle ettei koira häiriinny. Tässä vaiheessa Domi sai kehun kun se pysyi hienosti paikoillaan vieraasta ihmisestä huolimatta. Palattiin omien koirien vierelle (edelleen koirat käskytettynä maassa) ja siitä sitten siirryttiin vielä A-esteen taakse ja sieltä takaisin koirien taakse ja paikan vaihto. Lopuksi omien koirien viereen ja palkkaus/vapautus. Aika oli muutamia minuutteja. Domi ei saanut yhtään välipalkkaa. Ainoastaan kehuja ja paikkakäskyn toiston varmuudeksi. Vetäsi lonkalleen kun siirryttiin ensimmäisen kerran taakse, mutta siihen en puuttunut kun aiheena oli häiriö ja paikallaan pysyminen. Ei se lonkka-asennolla kokeessa vedä joten ei ollut syytä puuttua. A-estettä kun oltiin kiertämässä niin oli kuulemma molemmat koirat tapittanut tarkasti sinne, että mihis ne ohjaajat nyt katosikaan. Domi suoriutui tehtävästään siis hienosti ja pysyi maassa rennosti. Lisää tälläisiä erilaisia kaavojen rikkomistreenejä!
Seuraavana tehtiin seuraamista, mutta kun se on tällä hetkellä sellaista juupas-eipäs leikkiä niin aloitettiin perusasento/katsekontaktitreenistä häiriöitynä. Kouluttaja yritti käskyttää Domia maahan ja saamaan huomion. Alkuun Domi ehtikin pamahtaa maihin pari kertaa kunnes saatiin homma toimimaan ja tajuttiin molemmat jutun juoni. Katsekontakti pysyi kuitenkin koko ajan vaikka reagoikin vieraan ihmisen käskyyn. Lopuksi saatiin kuitenkin onnistuneet suoritukset eikä ottanut enää häiriötä käskytysyrityksistä jonka jälkeen tehtiin seuraamista hitaalla vauhdilla. Kotiläksyksi tuli paljon vasemmalle käännöksiä ja hidasta kävelyä jotta pääsen palkkaamaan enemmän siitä oikeasta paikasta ja edistämistä pois.
Loppuun Domi teki vielä paikkaistumisen. Siellähän se pysyi ja sai palkkaa välillä, että asenne saataisiin kohdilleen ettei se pää pyöri ympyrää etsien mielenkiintoisempia hajuja.
Siihen oli hyvä lopettaa. Minilenkki ja autoon herkuttelemaan fitdogilla. Domin mielestä se on erittäin hyvä loppupalkka.
Vielä kun saadaan joku päivä hihnakin otettua ryhmätreeneissä pois niin ollaan jo voiton puolella. Ehkä seuraavalla kerralla en pidä enää hihnasta kiinni ollenkaan vaan se roikkukoon pelkästään Domin mukana. ;)
Huomenna Domilla on kotipäivä ja Domin uusi työhihna saapuu varmaan postissa (hihi, se on hieno!). Saadaan se käyttöön perjantain reissulle kun käväistään Helsingissä moikkaamassa Frisbeepointin väkeä ja serkun luona opiskelemassa lehden tekoa. Viikonloppu vapaana joten täytyy kehitellä Domin kanssa jotain puuhailua. Varmaankin voisi tehdä pidemmän metsälenkin vaihteeksi, että pääsisi vapaana rälläämään kunnolla kun viime päivinä menty hihnalenkeillä kun on pitänyt harjoitella hihnassa kulkemista ja siihen liittyen Domillahan olisi ensi vuonna taidontarkistustestikin tiedossa joten olisi todellakin parempi nyt viedä se hihnakoulutus loppuun asti ilman omistajan pelleilyjä.
Freestyleohjelmaakin ollaan ruvettu rakentamaan vihdoin ja viimein toimivaksi. Ehkä vielä joku päivä palataan senkin pariin, mutta syksyn kisat Domi taitaa kisata vain pituusheitossa/toss&fetch lajeissa ellen saa jotain päähänpistosta, että kisataan freestylen parissa jo syksyn kisoissa. ;) Freestylesekoilua tullaan kuitenkin näkemään vähintään sakemannien IPO mm-kisoissa Lahden stadionilla, Eläköön Koirat tapahtumassa Helsingin stadionilla ja sitten joulukuussa messarissa.

3 kommenttia: