lauantai 18. heinäkuuta 2015

Bossun vauhdikas viikonloppu

Aloitetaan vaikkapa siitä, että eilen kävelevä mainoskyltti (kirjoittaja) ja ferraribossu kävi siellä Helsingissä ja Domin uusi supersiisti työhihna pääsi käyttöön.
 Videomateriaalia päivästä ei tullut kun ulkona satoi kaatamalla vettä ja ukkosti toisinaan joten ei huvittanut ottaa kameroita esille. Ensin pysähdyttiin tuttuun tapaan Pukaro Paronissa johon Domi pääsi tietenkin mukaan. Sieltä Helsinkiin Frisbeepointin myymälään ihmettelemään kiekkojen määrää. Hetken aikaan kateltiin ympärille ja otettiin kiekkoläjä matkaan. Olin tilannut Domille 6x Hyperflite SofFlite kiekkoja ja frisbeeryhmäläiselle nappasin mukaan pari Jawzin kiekkoa. Nyt kelpaa treenailla kun on kiekkoja joka lähtöön. Noita SofFlitekiekkoja tullaan käyttämään freestylessä kun kiekot ovat ihanan pehmeitä joten Domin hammaskalusto kestää ne eikä rupea vuotamaan verta. Tulipahan nähtyä fribakauppa livenä ja seuraavan kerran piipahdetaan tuolla Eläköön Koirat viikonloppuna jos Niina ja Jalle ois paikalla.
Kiekkokaupan jälkeen suunnistetiin Helsingin Viikkiin Johannan luo opiskelemaan lehden tekoa. Domi pääsi riehumaan käppänä Mindyn kanssa. Hyvin sujui leikit eikä edes provosoitunut vaikka toinen välillä vähän louskutti leukojaan. Ehkä Domi ajatteli ettei sille kakaralle tartte turpiin antaa. Mindyhän on vasta alle vuoden vielä. Ja miksi luulisin, että Domi provosoituisi. Se ei oikein enää siedä aina muita narttuja varsinkin jos ollaan jomman kumman reviirillä. Ei aloita tappeluita, mutta provosoituu toisinaan jos toinen lähentelee liikaa ja mölyää. Oikeastaan Domia ei edes pahemmin kiinnosta vieraat koirat. Se käy nopeesti nuuhkaisemassa ja sen jälkeen se on siinä eikä voisi vähempää kiinnostaa. Lukuunottamatta nämä poikkeustilanteet. Mindyn kanssa leikit meni yks yhteen.
Kaverukset teki kaukojumppaa yhtä aikaa. Rally-tokokäppänä ja tokobossu.
Helsingistä huristeltiin Lappeenrantaan kauppaan ja Domi sai venata autossa jonka jälkeen hetkeksi kotia lepäämään kunnes sain päähäni, että mitenkä ois ilta/yötreenit ja Jennille viestiä menemään. Niinhän siinä sitten kävi, että kahdeksan jälkeen illalla huristeltiin vielä tapikselle tokoilemaan pitkästä aikaan Jennin ja Rossin kanssa. Rossi aloitti joten Domi sai jatkaa lepoa vielä autossa kun odotteli omaa vuoroaansa. Kentälle päästyään virtaa riitti ja sai hetken sinkoilla hihnassa pahimpia höyryjä pois.
Koska meillä oli treeniseuraa ja ajattelin, että Domi ei jaksa hirveän raskasta duunia tehdä joten tehtiin perusasentotreeniä häiriöitynä. Domi sai käskytyksiä, luoksetulokutsuja ja kaikkia lässytyksiä. Siinäpähän se istua tapitti sivulla. Mitä nyt vähän korvat luimussa ja tärinää kun olisi niin ihanaa mennä pussailemaan, mutta pitää kuitenkin keskittyä tarkasti ohjaajaan. Pienen viattoman bossun kiusaamista. Hyvin pysyi kontakti eikä kertaakaan mennyt lankaan käskytyksiin.
Koska Domilla olikin kaikesta huolimatta virtaa niin päätin ottaa enemmän ja seuraavana otettiinkin seuraamista. Vauhti erittäin hidasta kävelyä ja käännöksiä vasempaan tehden pientä neliötä. Domi tsemppasi tosi hyvin katsekontaktin ja oikealla paikalla pysymisen suhteen. Palkkaus takaa kiertäen. Käännöksessä katse laski kun kuvittelee jäävän alle, mutta muuten keskittyi erinomaisesti. Pienillä askelilla kohti jotain suurempaa.
Domi nouti myös metallikapuloita ja jättikapulaa taas vaihteeksi. Kaikkea tuo koira tekeekin kun vaan pyydän. Metalli oli hitusen jännä mutta nosti kuitenkin. Vieraat kapulat. Vauhti yhtä täysiä kuin normaalissakin noudossa, edelleen...
Paikallaan istumisen häiriötä. Koira istumaan paikoilleen ja heitin leluja ja kapuloita ympäriinsä. Ei mennyt huijaukseen.
Siitä olikin hyvä jatkaa kaukoilla. Ai, että miten terävät ja vauhdikkaat vaihdot (maahan, istu). Viimeisenä vaihtona m-s-i jossa s-i siirrossa takatassut liikkui, mutta Domi pysyi kuitenkin paikoillaan eikä tullut enää niin röyhkeästi eteenpäin mitä aikaisemmin. Edistystä sekin!
Domi kiinnostui Rossin leluista joten sai patukan riepoteltavakseen ja voi sitä onnen määrää. Siinä vaiheessa piti hihnakin jo ottaa pois ettei käy hullusti (kompastuu hihnaan tai jotain muuta). Tulipahan siis oltua vapaanakin tuolla kentällä.
Viimeisenä yksilöliikkeenä päätin ihan huvin vuoksi testata ruudun. Vieraat värit ja tarvikkeet Domille enkä näyttänyt ruutua etukäteen mitenkään. Tässä vaiheessa tulikin suurin yllätys. Domi paukutti suoraan eteenpäin. Haki oikealle etummaiselle merkille (meidän alkuperäinen ruutuongelma), mutta hei se löysi ruudun ja juoksi täysiä eteenpäin niin kauan kunnes huusin seis!
Viimeisellä toistolla saatiin jo paikkakin kohdalleen.
Viimeisenä tehtiin paikallaan olo Rossi seurana. Domi teki istumisen ja Rossi makuun. Jenni kävi kiertämässä koirien ympäri. Siellähän se pysyy eikä selvästikkään, enää ota niin suuresti häiriötä muista ihmisistä kun tokoillaan. Koeilmojakin jo katseltu elo-/syyskuulle.
Mitäs tänään? Ajeltiin toiselle puolelle kaupunkia mettäilemään. Suunnitelmissa tehdä jäljet koirille ja kuvailla. Jenni oli tehnyt Domille suoran jäljen ja Domi pääsikin ensimmäistä kertaa ikinä tekemään vieraan ihmisen tekemän jäljen. Alkuun lähti tosi hyvin, mutta koska Jenni kulki siinä vierellä kameran kanssa niin Domi ajatteli, että henkilö löydetty ja se siitä. Domi on opetettu siis löytämään tavaroita/ihmisiä jäljen perusteella. Mutta alku sujui hyvin ja saatiin kuitenkin homma vietyä loppuunkin joten kyllä se todistetusti jotain tajuaakin jäljestämisestä vaikka ollaankin tähän mennessä tehty omaksi huviksi vain. Ekan jäljen jälkeen päätin tehdä vielä itse Domille yhden jäljen. Suht lyhyt, pari vasemmalle käännöstä. Sai vanhentua sen aikaa kun käveltiin takaisin autoille juottamaan koirat ja Domi sai nollailla aivoja. FitDoggia tuo lipitti reilut 0,3litraa koko mettäreissun aikana Osan tauon aikana ja loput ennen kotiin lähtöä. Onneksi muistin juomat ottaa mukaan ennen lähtöä kun se nestetankkaus teki selvästi hyvää Domille. Nestetankkauksen jälkeen käveltiin takaisin metikköön jäljen luokse. Nyt Domi lähti työskentelemään jo tarkemmin, koska miun jäljessä meneminen on sille tuttua puuhaa. Teki jopa kulmatkin heti ekalla yrittämällä oikein eikä lähtenyt harhateille. Kepeistähän Domi ei ymmärrä mitään joten niitä ei sen jäljillä ollut. Maaliin päästyään pieni breikki ja ajattelin testailla Domilla hakua.
Kukkuu!!
Ihmisten löytäminen on Domin juttu joten Jenni metikköön ja Domilla nousi kierrokset. Sain pidellä kaksin käsin kiinni valjaista ja kun lähetin niin sinnehän se sinkosi perään täysiä ilman mitään epäröintiä vaikka ei ole koskaan sen kummoisemmin hakuilua tehnyt. Motivaatiota ei siis ainakaan tuolta puutu ja jaksoi täysiä painaa eteenpäin vaikka olikin melko lämmintä ja pari jälkeä + riehumiset jo takana. Pari toistoa tehtiin hakulähetyksiä ja se siitä. Seuraavalla toistolla Domi nuuskutteli enemmän ees taas jolloin Jenni vihelsi ja Domi löysi taas oikean reitin.
Autolle mars ja nestetankkaus. Onneksi autossa on hyvä ilmastointi joten saatiin nopeasti auto ja koira viilentymään. Kotimatkalla ajettiin vielä työpaikan kautta ja Domi kävi altaassa viilentymässä kunnolla.
Tällä hetkellä Domi vetelee sikeitä sängyllä. Ehkä illalla tai vasta huomenna aloitetaan temppuvideoprojektin kuvaaminen. Siinä onkin hommaa, mutta eiköhän se saada julkaistua vielä kesän aikana (elokuussa) jos vain kone suostuu yhteistyöhön.

7 kommenttia:

  1. Onko tuo hinna omalla tekstillä vai "valmishihna"? Mistä, jos saa udella? Olen etsinyt paikkaa, josta saisi hihnan tekstillä, mutten ole vielä löytänyt sellaista mieleistä hihnaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisella puolella oma teksti (töissä) joten on siis mahdollista saada täysin omilla teksteillä jos haluaa. Löydät tekijän facebookista nimellä Satula- ja Valjassepänpaja Sirpa Kuosmanen / Sataosaajat.

      Poista
    2. Kiitos tuhannesti! :)

      Poista
  2. Tosi hyvä systeemi tuo hihna! Toimii varmasti paremmin kun keltainen lippu, kun siinä selvällä suomen kielellä lukee, että ei saa häiritä:)

    En tiedä luitko sitä juttua, mutta vasta luin, kuinka epilepsiaa sairastavan naisen koiraa oli häiritty työssään, jolloin koira ei ehtinyt varoittaa kohtauksesta ajoissa, joten nainen ei ehtinyt valmistautua epilepsiakohtaukseen. Ja kaikki tämä sen takia, että koiraa häirittiin, tosi typerä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tosiaan itse usko sen keltaisen nauhan voimaan jo ihan senkin takia kun edes työkoiria ei osata kunnioittaa. Valitettavasti nuo tekstit ja isot STOP merkitkään ei tehoa ihmisiin jotka on päättänyt tulla koiran luo, mutta ainakin täällä suunnalla on viime aikoina toiminut hyvin tekstit ja ihmiset on oppinut jopa kysymään, että saako tulla silittämään ja niille ihmisille pisteet ja iso peukku. :) Ne jotka tulee iholle ilman lupaa saavat ei-niin-nätin vastaanoton ja tiedotepläjäyksen ettei vieraita koiria mennä koskaan ikinä koskemaan ilman lupaa. Ei varsinkaan työssä olevaa koiraa, koska se voi tosiaan vaarantaa jonkun hengen jos koiran työskentelyä mennään pahasti häiritsemään.

      Ainoastaan tiedottamalla ja huomauttamalla asiasta saadaan tietoa levitettyä pikkuhiljaa eteenpäin.

      Poista
  3. Hauska kuva kaupasta, kun Domi istuu laarissa kiekkojen keskellä! :D

    VastaaPoista
  4. Hieno ja pätevän oloinen kaveri sulla, toivottavasti pääsette pitkälle :) Pähee tuo nouto isolla kapulalla!

    VastaaPoista