torstai 2. heinäkuuta 2015

Avoilua uusilla säännöillä

Kuten suunniteltu niin käytiin tänään tekemässä avoin luokka läpi uusilla säännöillä. Paikaksi valittiin meidän lähikenttä - hiekkapohja. Lämpöasteita oli kuitenkin +26°C varjossa joten se verotti jonkun verran koiran energisyydestä joka näkyikin keskittymiskyvyssä.

Jatkoa ajatellen;
Motivaatiotreeniä seuraamiseen jotta se ei olisi niin tylsää koiran mielestä. Ruudun oleminen  kentällä ja merkkitötsiä eri puolilla tuomassa häiriötä (tätä siis jatketaan) koska Domi käväisi yhdessä vaiheessa ruudussa kesken kaiken ennen edes varsinaista liikettä -  hallintatreeniä. Palkattomuustreeniä ja palikoiden kasaamista isommaksi kokonaisuudeksi loppujen lopuksi. Sosiaalista palkkaa vahvemmaksi. Ohjaaja yrittää muistaa käyttää jalkojaan oikein ettei koira rupea pujottelemaan jalkojen läpi kesken kaiken.

Paikallaan istuminen:
Läsähti ekalla yrityksellä maahan parin sekunnin jälkeen kun sanoin heikosti PAIKKA käskyn joten Domi luuli, että jätän sen siihen vain hengailemaan ja se saa vaihdella asentoaan. Uusi yritys ja käskytys paremmin. Pysyi eikä valunut maahan. Kentän viereisessä talonpihalla lapset leikki ja kiljui joten Domi katseli niitä välillä ja kuunteli.

Seuraaminen taluttimetta:
Ekalla yrityksellä lähti suht alussa haahuilemaan ihan omiaansa ja keskittymiskyvystä ei tietoakaan. Palautus lähtöruutuun ja uusi yritys. Jaksoi tehdä ja suorittaa loppuun asti. Edistää, poikittaa, seikkailee...tiedetään. Ei ollut tällä kertaa mitenkään kovin nätti meno ainakaan sen ekan yrityksen kohdalla.

Liikkeestä istuminen, maahanmeno, seisominen:
Yllätyin kun Domi teki istumisen heti ensimmäisellä toistolla oikein. Kaikki pysähtymiset oli nättejä. Seuruu kohtalaisen hyvää istumisessa ja maahanmenossa. Seisomisessa meni työmoodiin (kuulokoira) ja tarjosi poikittamista.

Luoksetulo:
Täysiä vaan eikä muuten edes törmännyt jalkaan tällä kertaan. ;) Hienosti kiepsahti edessä oikeaan asentoon jotta sai pyllynsä sivulle. Vauhtiliikkeet on Domin juttu.

Merkin kierto:
Meinasin unohtaa koko liikkeen kuvaamisen joten otettiin se ennen lähtöä nopeasti. Hyvin kiertää ja palautuu sivulle. Vieraassa paikassa tilanne voi olla toisin. Täytyy käydä tuota harjoittelemassa vieraalla kentällä ruudun lisäksi.

Nouto:
Malttoi odottaa ilman erillistä käskyä. Täysiä kapulalle ja siinä vauhdissa menikin sitten hiekkapölyä suuhun joka aiheutti sen ettei saanut kapulaa kunnolla suuhun ensimmäisellä yrityksellä. Juoksuvauhtia takaisin sivulle.

Kauko-ohjaus (i-m-i-m):
Nätit. Pysyi paikoilleen vaikka yhdessä kohtaa vähän pylly pompahti ilmaan, mutta tassut ei liikkunut.

Ruutu:
Tää oli nätti. En osaa sanoa auttoiko kaverin vinkki että koira kiertää sivulle selän kautta ennen ruutua (bongaa ruudun paremmin), mutta oli syy mikä tahansa niin ensimmäistä kertaa koskaan Domi paukutti täysiä ruutuun ilman kummempaa paikkojen näyttämistä tai ruudussa hengailua etukäteen. Kisamatkalta kuitenkin otettiin. Täysiä vetäsi sinne ja erittäin hieno stoppi sekä maahanmeno. Tästä tulee vielä hieno kokonaisuus kun saadaan toimimaan myös vieraassa ympäristössä.

Hyppy:
Ei otettu kun en jaksanut enää käydä jälkeenpäin videoimaan kun Domi oli kuitenkin jo väsy tuosta isommasta treenistä. En usko tuottavan ongelmia ja sujuu kuin aina ennenkin kunhan ei karkaa hypylle ja näin nollaa sitä.

5 kommenttia:

 1. Vouu! Hyvältä näyttää! Hyvä te!

  Mua kiinnostaa mistä oot oppinut opetustavat Domille? Yrityksen ja erehdyksen vai jonkun neuvojen avulla? Esimerkiksi tuo luoksetulo ja nouto vaikuttaa tosi hankalilta opetettavilta kun bossuilla taitaa melkein rodunomaisesti tuo jarrutusmatka pidentyä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakirjoista, netistä, kursseilta ja joka puolelta imen tietoa. Tokoilussa enemmänkin yrityksen ja erehdyksien kautta kun ensimmäinen koira ja haluan nähdä itse mihin mikäkin vaikuttaa. Pari kertaa kun mokaa niin alkaa se oikea tapa löytymään pikkuhiljaa. ;)
   Luoksetulo ja nouto ollut yks helpoimpia asioita. Luoksetuloon saatiin vauhtia lelulla ja Domille tavaroiden pito on ihan normaalia joten eipä siinäkään ollut ongelmaa. Kapula suuhun ja juoksemaan. Tarkoitus oli naksutella Domille kapulan pitoa askel kerrallaan aikoinaan, mutta ennen kuin ehdin mitään tekemään niin se nosti jo kapulan lattialta ja oli sitä mieltä, että ihan helppo juttu. Ja joo luoksetulon vauhdikkuus on ongelma kun pitäisi pysäyttää seisomaan (nykyinen avo, uusi voi) kun vauhtia on pykälän verran liikaa joten täytyy koularin jälkeen opettaa vähän hiljentämään vauhtia hitusen, että saadaan pysähtymisestä napakampi eikä jarrutusmatka olisi kovin pitkä.

   Domihan on siis liikkeiden suhteen tosi helppo opetettava ja tuntuu välillä, että se opettelisi yksinään asioita. :) Häiriönsieto onkin sitten asia erikseen.

   Poista
 2. Hienoa menoa! Ihanan innokasta :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Haastoin siis sut!

  http://radianceheartpaw.blogspot.fi/2015/07/minun-top-5-koirarotuni.html

  VastaaPoista