maanantai 28. maaliskuuta 2016

TokoDogi kisailemassa

Tänään jatkettiin harrastuksia tokon parissa. Täälläpäin järkättiin vihdoin ja viimein möllitoko joten pitihän se sinne lähteä. Möllikoe oli Imatralla ja sellaisessa peltihallissa. Onneksi aurinko paistoi joten oli ihan lämmin ja hallissa tarkeni todella hyvin. Ennen mölliin lähtemistä arvoin mihin luokkaan Domin ilmoittaisin, koska tärkein kriteeri oli saada pysymään pakka kasassa eikä karkailua + palkkausta ja kehuja ahkerasti jos siltä vaikuttaa, mutta päätin kuitenkin valita sen avoimen luokan. Alunperin mietin ettei tehtäisi ruutua ollenkaan tai sitten kosketusalustan avulla, mutta tehtiinkin kokeenomaisesti joten vedettiin koko avo läpi alusta loppuun eikä Domi lähtenyt kertaakaan kehästä pihalle vaikka varmasti välillä pientä painetta kun ohjaaja ei osaa kävellä luonnollisesti. Homma kuitenkin toimi ja vihdoin ja viimein saatiin hajotettua se koemaisuuden kaava.
Arvostelu oli hiukan löysää joidenkin liikkeiden osalta, mutta noh ne ei nyt oleellinen asia ollutkaan meidän kohdalla, koska tärkein kriteeri oli vain mukana pysyminen ja luokan suorittaminen alusta loppuun ilman katkeamista. Suorituksen jälkeen ei ollut hajuakaan siitä mikä tulos saatiin joten olikin yllätys, että ykköstulos tulos, mutta arvostelu ei mikään tiukka ollut. Virallisissa kisoissa ei olisi ykköstä tullut, koska pisteet olisi ollut toisenlaiset, mutta tästä hyvä jatkaa eteenpäin ja vihdoin saatiin vedettyä avo kunnolla läpi.
Paikalla istuminen ryhmässä 1min 10
- Ei ongelmia. Irrotin hihnan heti kun päästiin riviin ja siinä se istui ihan nätisti ja rauhallisesti. Oli muutenkin hyvässä mielentilassa ja korvatkin pysyi jopa eteenpäin eikä keskittynyt ympärillä tapahtuvaan. Muutkin koirat istui ihan rauhallisesti.

Seuraaminen 9,5
- Hehe... Poikittaa, edistää ja vaikka mitä. Domimainen suoritus tällä hetkellä. Virallisessa kokeessa olisi todennäköisesti sitä 7-8 luokkaa pisteytys mitä ennenkin ollut ellei jopa vähemmän jos tiukasti arvostelee.

Istuminen tai Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
- Lyhyemmät seuruupätkät menee nätimmin kuten olenkin aikaisemmin asiaa käynyt joten ei yleensä virallisissakaan kisoissa vaikuta pahemmin pisteisiin. Ja menihän se toki maahan miten pitikin.

Luoksetulo 10
-  Mikälie epävarmuus iski Domilla, mutta piti antaa tuplakäsky maahanmenoon ja todellisuudessa sen ois pitänyt alentaa pistemäärää, mutta vauhti ja innokkuus taisi korvata virheen tässä tapauksessa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
- En tiedä paljonko tässä olisi virallisissa tullut pisteitä. Saman verran vai vähemmän(?) Kääntyi siis katsomaan kun kävelin taakse. Domi on ruvennut tätä satunnaisesti tekemään joten seisomistreeniä tiedossa.

Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 10

- Tästäkin olisi 2-3 pistettä pitänyt poistaa, koska kutsuin Domin luokse kun teki niin laajan kaarroksen joten parempi oli varmistaa. Mutta se osasi kiertää merkin tuommosessa tilanteessa! Eka kerta ikinä eli peukku sille.

Noutaminen 10
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10

Lähettäminen määrätylle paikalle 7
- Todellisuudessa 0 tai joku muu. Ei ainakaan 7. Ekalla lähetyksellä ei lähtenyt, seuraavalla meni mutta yli nauhan ulkopuolelle ja vasta sen jälkeen hakeutui keskelle, mutta hieno se oli silti siihen nähden ettei oo ennen ruutua tehnyt kokeenomaisesti ja tulipahan testattua. Se oli kuitenkin tiedossa, että vaatii vielä ruututreeniä ennen virallisiin menemistä.

Kokonaisvaikutus 10
-
Alkoihan se loppua kohden olemaan ihan rentoa, mutta ohjaaja voisi kuitenkin vielä opetella kulkemaan paremmin ja ei tarttis niin paljon kummarrella siihen koiraa kohti. Ei ihme jos paineistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti