sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Erittäin Hyvä

Domi teki paluun näyttelykehiin. Viimeeksi pyörähdettiin näyttelyssä neljä vuotta sitten ja Domi oli silloin junnuluokassa. Tänään avoimessa ja tuomarina Leni Finne. Oltiin jo ajoissa näyttelypaikalla ja Domi sai odottaa häkissä suurimman osan ajasta. Välillä pääsi hetkeksi pois riehumaan rapsuttelijoiden kanssa. Kehätkin pyöri ihan sujuvasti. Avoimessa luokassa bossunarttuja oli 3kpl ja Domi sai johtaa rivistöä. Ensin kierrettiin ryhmässä ympäri ja siinä vaiheessa meinasi Domin kuono liimautua mattoon, mutta sain sen onneksi irti hajumaailmasta ja sen jälkeen ei ollutkaan ongelmia. Kierroksen jälkeen Domi oli ensimmäinen pöydällä ja tuomari tutki koiran kunnolla perusteellisesti. Kuonosta hännäntöpöön. Testasi koiran reagointia vinkuleluun jotta sillä saisi ilmettä valppaammaksi ja korvia pystyyn, mutta eihän Domi noihin vinkuleluihin reagoi tuommosessa kun on oppinut ettei pidä välittää häiriötekijöistä. :D Pussailua kuitenkin tuomari ymmärsi ja ottikin osa koirista ihan syliin asti. Domia ei tuomari kiinnostanut, koska olihan sillä tärkeä tehtävä - seisoa paikoilleen ilman hepulikohtausta.
Pöydän jälkeen kierros ympäri ja edes takaisin. Tässä vaiheessa ei enää ollut ongelmia kävelyssä ja meni ihan nätisti. Niin ainakin luulen. Tuon jälkeen ei ollut hajuakaan mikä väri meille heilautettiin, mutta menin riviin takaisin odottelemaan kun ei arvostelulappuakaan näkynyt ja se olikin ihan hyvä päätös. Domi sai jatkaa vielä kilpailuluokkaan ja siihen loppui meidän näyttelypäivä.

Lopputuloksena AVO EH, AVK2.
"Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, oikeanmuotoinen pää, kuono-osa voisi olla leveämpi ja korvat pystymmät, erinomaisen tummat silmät, riittävä kaula, hyvä eturinta, riittävät kulmaukset edessä, oikean mallinen rintakehä, hieman köyry lanneosa, aavistuksen jyrkkä lantio, riittävät takakulmaukset, melko pehmeä karvapeite, riittävä askelpituus."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti