tiistai 1. maaliskuuta 2016

Kloonatun bossujengin arkea

Perjantaina iltana tylsyys iski joten sain päähäni kokeilla n. 3-4 kuvan pistämistä yhteen päällekkäin niin, että ainoastaan itse kohde vaihtaa paikkaa kuvan oton välissä. Olosuhteet ei, ehkä olleet parhaat mahdolliset testailua varten kun ahdas huone ja huono valaisu joten laatu kärsi jonkun verran. Tarkoitus kuitenkin kokeilla vielä joku kerta laajemmassa tilassa jossa parempi valaistus ja Domi voisi tehdä temppuja eri kohdissa tai kurkata jostain. Ideoita riittää ja hauska myös toteuttaa. Domin oma kloonikerho, temppujengi.
Lauantaina tokoiltiin tuttuun tapaan kiitolassa Lpkyn tokotreeneissä. Aloitettiin seuraamisella, mutta se liike on tällä hetkellä ihan haahuilua Domilla ja kuvittelee olevansa päiväkävelyllä joten odottelemme kevään tuloa ja ulkotreenejä niin päästään revittelemään ulkokentille jossa on tilaa ja vapautta rellestää lelujen kanssa. Lelulla ja haukuttamisella kun saadaan sitä tarvittavaa potkua kyseiseen liikkeeseen ja paikka korjaantuu takaisin paremmaksi kun on motivaatiotakin. Jännä kun ensin kaipaa hallitreenejä ja yhyy kun ois kiva treenata aina hallissa, mutta viime vuonna kun ylitettiin mukavuusalueraja ja treenattiin ulkona säällä kuin säällä niin kyllä se ulkona treenaaminen on alkanut tuntua enemmän omalta jutulta. Luonnonäänet ja taustahäiriöt + metelit ja silti on iso luotto ja varmuus tekemiseen vaikka ympärillä tapahtuu enemmän kuin halliympäristössä joka vaikuttaa omaankin keskittymiseen koska kuulon takia tarkkailen ympäristöä paljon. Mielenkiintoista. Noh niin tai näin... Perusasennon paikka on hyvä ja siitä Domi onkin saanut viime aikoina kehuja. Hakeutuu nopeasti oikeaan kohtaan, vahva kontakti ja hienoa takapäänkäyttöä eli kaikki pyörimiset, piruetit, peruuttelut ja muut venkslailut onnistuu. Se pitkä suora seuruukaavio on meillä haaste. Lyhyemmissä seuruupätkissähän Domi tsemppaa paremmin, koska siinä tapahtuu enemmän (nopeammin pysähtyminen, jäävä liike, jtn...) ja tämän takia se seuruu ei vaikuta suuresti muiden liikkeiden pistearvosteluun.
Seuraamisen jälkeen tsekkattiin liikkeestä seisominen. Seuruuosio ok ja seisominen erittäin napakka, mutta Domi päätti jostain syystä aina vaan ottaa pari askelta sivusuuntaan kun kävelin taakse. Ei kääntynyt kokonaan mutta sen parin askeleen verran...murr...Lopuksi kuitenkin saatiin pysymään paikoilleen ja koira muisti, että ainii siinä pitää pysyä paikoillaan eikä tassuilla liikuta mihinkään suuntaan eikä sitä päätä tarvi kiertää ympäri. Ei se ohjaaja mihinkään häviä. :D Seisomisen jälkeen kaukoja, mutta meillä ne on jo hallussa ja tiedän miten treenata joten Domin kanssa tehtiin peruutustreeniä ja kieputtamista (peruuttelua jalkojen ali). Domi on ruvennut nostaa omaa innokkuusleveliä hallilla/treeneissä ja se näkyi tälläkin kertaa. Piip piip kun oli muiden vuoro ja Domin piti malttaa pysyä hetki vaan paikoillaan ja olla tekemättä mittään ihmeellistä, mutta vastapainoksi tekeminen tapahtuu täysillä ja kontakti pelittää häiriössäkin. Ihmisistäkään ei tuu enää niin valtavaa hepulia vaan pysyy käskyn alla (esim. sivu). Domi ei ole ollut varmaan yli vuoteen vapaana porukkatreeneissä. Lauantaina oli vapaana kaikissa muissa liikkeissä paitsi seuraamisessa. Täältä vielä noustaan takaisin kisakentille.

Kotimatka oli mielenkiintoinen. Domi istui poikkeuksellisesti etupenkillä turvavöissä kiinni. Pidin radiota suht hiljasella, koska en tykkää huudattaa sitä jos koira on autossa. Siinä sitten sattui tulemaan joku mainos jossa soi ovikello. Ihan erilainen ääni mikä meidän ovikellossa, mutta ovikello siinä kuitenkin soi. Pimpom. Mitä tekee Domi jolle ovikello on vielä suht uusi ääni? Ensin se kallisteli päätänsä ja tuijotti kajareita sekä radiota vähän hämmästellen ja ihmetellen, että hetkonen mitäs peliä tää on nyt olevinaan ja, että pitäisikö tässä jotain tedä. Ihmettelyn jälkeen läimäsi miuta tassulla ja oli sitä mieltä, että "hei haloo etkö kuullut?! Ovikello soi!!! Palkka tänne heti, kiitos!". Heh. Tulipahan todistettua, että se osaa näyttävästi yleistää ovikellon äänen erilaisiin ovikellon pimputuksiin. Olisi mielenkiintoista testata joskus jossain kyläpaikassa osaisiko se ilmoittaa ja reagoida jotenkin (muulla tavoin kuin haukkumalla ja juoksemalla ovelle).
Kuvat lavastettu ajon jälkeen. 
Domilla on muuten nykyään aika hieno tukijoukko takanaan erilaisia yhteistyö-/sponsoritahoja joten kiitos niille jokaiselle joka tukee Domin matkaa työkoiraelämässä! Yritykset/tuotteet ovat sellaisia joita halutaan tukea ja mainostaa ilomielin Domin kanssa. Mitään väkinäistä mainostamista ei kuitenkaan ole tiedossa. Kaikki omia kokemuksia. Hyöty pitää olla molemmin puolinen. Uusin yhteistyökuvio tulee olemaan Acana&Orijen kanssa. Innolla odotetaan tulevaa ja katsotaan löytyisikö Acanan/Orijen sapuskoista joku Domille sopiva nappula raakaruokinnan ohelle.
FitDogiltakin tulossa täydennyspaketti tässä lähiaikoina. Alkaakin olemaan jauheet lopussa joten täydennystä varastoon tarvitaan, kun treenikausikin alkaa pikkuhiljaa pyörimään ja tekeminen lisääntyy. Domin lepolomakin loppuu ylihuomenna. Ihanaa kun Domi pääsee rällää vapaana. Cartrophen-pistoksia jäljellä vielä 2. Parin viikon päästä onkin jo kontrolli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti