lauantai 12. maaliskuuta 2016

Hallitokoilua

Ihmeitä tapahtunut parin viikon aikana. Asennemuutos ohjaajalla ja koiralla. Tänään tokoiltiin Lpky tokotreeneissä kiitolassa. Domilla on ollut asenne kohdillaan treeneissä nyt joka kerta noissa ryhmätreeneissä ja kierrokset on ihan uusilla leveleillä. Esille tulee jopa turhautumista jos minuuttitolkulla joutuu odottamaan eikä pääse tekemään. Myös palkan odotusarvo on suurempi ja tekee vähän enemmän tosissaan töitä kuin ennen. Ja koska se innostuminen on uudella tasolla ollut nyt viime aikoina niin häiriönsietokin tottakai kasvanut, kun eihän sitä ehdi muihin keskittymään jos pitää keskittyä ohjaajaan ja tekemiseen. Edes tutut ihanat ihmiset ei aiheuta enää niin suuria hepulikohtauksia että häiritsisi tekemistä koko sitä treenituokion aikaa. Treenivuoroa odotellen Domi sai nauttia ihanasta kevätauringosta omassa autohäkissään. Mikäs sen mukavampaa bostonin mielestä. Rentoutumista ennen treenejä.
Aloitettiin treenit seuraamisella ja olin etukäteen miettinyt, että tehdäänkö sitä ollenkaan kun pakka hajoillut seuruussa sen verran pahasti, mutta sitten ajattelin, että hyvähän se on nuo treenit hyödyntää joten tehtiin seuraaminen (suorapätkä) kuitenkin. Seuraaminen osoittautuikin tän päivän vahvimmaksi liikkeeksi. Varmaan ensimmäinen kerta koskaan kun Domi saa kehuja seuraamisesta. Paikka pysyi, katsekontakti pysyi, into pysyi ja kaikki meni just eikä melkein. Miten varman näköistä se oli eikä ohjaajakaan pelleilyt omiaan ja tuijottanut koiraa koko ajan vaan katse oli suunnattuna eteen. Sai siinä ohjaaja itsekkin hämmästyä, että ohoh. Viime viikolla kun se oli vielä kauheaa haahuilua ryhmätreeneissä, mutta nyt Domilla oli selkeästi jo jonkunlainen käsitys oikeasta paikasta. Treenit tuottaa tulosta lyhyessäkin ajassa näyttävästi nyt kun treenattukin eri asenteella ja tehty säännöt selviksi ja vähän haastettu ylittämään vanhat kaavat. Domin kanssa tehty siis viime päivinä väliseuraamista eli seuraa jalkojen välissä, koska siinä paikka pysyy aina oikeassa kohdassa ja kun se seuraa välissä hyvin niin nostan oman vasemman jalan koiran yli  jolloin Domi seuraa vasemmalla puolella. Jos ja kun paikka pysyy niin siitä saanut sitten kunnon kehut ja palkan.

Seuraavana peruuteltiin ja tää on edelleenkin Domin vahvuuksia. Käyttää takapäätänsä hienosti ja pakittaa suorassa linjassa nätisti kävellen eikä pompi taaksepäin. Hienoa, että edes jonkun asian on saanut opetettua kerralla oikein eikä tarvi vääntää. :D
Loppuun vielä luoksetulo ja täysiä tulee kuten aina ennenkin. Törmää jalkaankin kuten ennenkin, mutta sitä ei edelleenkää muut huomaa vaikka kouluttajalle asiasta mainitsin. Domi ottaa meinaa osumakontaktin jalasta kun se kiepsahtaa sivulle, mutta se on niin vauhdikas ettei ulkopuoliset ihmiset sitä näe ja pieni koira joten törmäys ei näy myöskään miun jalan liikkumisena vaan saan pidettyä itseni täysin paikoilleen.

Odotteluaikana kuono ei uponnut kertaakaan nurmimattoa haistelemaan vaan odotti koko ajan, että milloin pääsee tekemään, joko, joko nyt???? Kerran sanoi hau ja siitä sai sanomista. En mie räkyttämistä kattele.
Nyt kun tuo hallinta, innokkuus, halukkuus, motivaatio, asenne ja kaikki muut oleelliset jutut alkaa pikkuhiljaa menemään parempaan suuntaa ja kokonaisuus pysyy kasassa niin täytyy ruveta miettimään kokeisiin lähtöä. Paluu kisakentille. En osaa sanoa varmaksi, että paineistuuko edelleen koetilanteessa ja lähtee vetää rallia vai pysyykö homma kasassa, mutta vastapainona sitten pomppii ja pyörii vierellä kun on vähän intoa. Se nyt toki olisi enemmänkin positiivinen ongelma. Ohjaaja kun vaan saisi pidettyä pääkopan yhtä hienosti kasassa kisakentillä kuin treenitilanteessakin, mutta on noista ryhmätreeneistä ollut paljon hyötyä joten kyllä se tästä. Varmaan aikasintaa toukokuulle jotain kisailua, mutta viimeistään kesäkuussa kotikisat Lappeenrannassa jos vaan mahdutaan mukaan. Aikasemmin ei viitsi lähteä kokeilemaan kun tarvitsisi kuitenkin tehdä pari kertaa avoin luokka kokeenomaisesti ja treenata vähän ruutua kun sitä tehty viime vuonna viimeeksi joten huhtikuu on treenikuu ja treenaillaan Domin kanssa kaksistaan Lappeenrannan uudessa koirahallissa kunhan saan hommattua vapaan treenioikeuden halliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti