torstai 3. elokuuta 2017

Mätsäröintiä

Miki pääsi korkkaamaan kisauransa mätsärissä ja samalla harjoittelemaan elokuun lopulla olevaa pentunäyttelyä varten. Ja Domillekin puuhailua. Eihän sitä ollakaan yli vuoteen mätsäreissä käyty.

Maanantaina oli ensimmäinen mätsäri. Domille pienten koirien punainen nauha ilman sijoitusta. Mikille pentujen sininen nauha ilman sijoitusta. Domin esiintymisessä ei ihmeellisempää mainittavaa. Meni kuten opetettu. Onhan mätsäritouhu sille jo vanhaa tuttua ja mihin se koira opituista asioista pääsisi. Mikillä meno oli vauhdikasta, mutta malttoi kuitenkin jotenkuten seisoa paikoilleen pienen hetken kerrallaan. Mitä nyt välillä tarjosi maahanmenoa, istumista ja kaikkea mahdollista. Kävely sujui odotettua paremmin. Tuomari toivoi lisää malttia tekemiseen jonka takia ei sijoittanut sinisten kehässä. Miki malttoi seisoa niin kauan nätisti kunnes tuomari tuli kohti tai käsitteli pöydällä, koska Mikin mielestä olisi niin ihanaa moikata kaikki ihmiset.


Keskiviikkona toinen mätsäri. Kaatosadetta koko päivän. Erittäin lupaava alku... Mietin otanko Domia mukaan ollenkaan sinne tärisemään. Molemmat lähti mukaan kuitenkin, koska sade hiukan väheni iltaa kohden. Domi pieniin koiriin ja Miki pentuihin. Mikillä numero 2 joten ensimmäisenä kehään ennen Domia. Pari päivää edellisestä mätsäristä ja Miki oli ehtinyt oppimaan jo sitä malttiakin,  piti hyvin seisomisasentonsa ja eikä revennyt liitoksistaan vaikka tuomari tuli kopeloimaan vaan keskittyi namiin! Kävelykin ihan nättiä siihen nähden ettei se tosiaan ole sitä pahemmin treenannut ja maanantaina oli eka kerta. Tällä kertaa Mikille punainen nauha ja äkkiä koiran vaihto, koska Domi oli pienten luokassa numerolla 4 ja eka pari oli juuri valmis. Vettä satoi ja pientä tärinää. Ei kuitenkaan niin pahaa tärinää, että selkä olisi mennyt ihan kieroon vaan sai pidettyä oman iloisen ilmeensä ja olemuksen tarpeeksi hyvin kasassa. Kuola vaan valui pöydällä seisoessa kun tuijotti niin tiiviisti namia ettei siinä kerkeä edes hepuloimaan tuomariakaan. Domillekin punainen nauha. Domi muuten sulkee hyvin ihmisiä mielestään kehässä nykyään. Se keskittyy niin vahvasti siihen seisomiseen, että se malttaa mielensä eikä hepuloi ihmisten takia. Ei vaikka olisi tuttu ihminen.

Ekana oli Domin nauhakehä. Ja siellä seisottiin. Useampi minuutti. Ja kuvaaja tuli Domin viereen kyykkyyn. Paha.  Nyt se lähtee ja sinnikkyys pettää... Mutta mitä vielä. Domi vaan vilkaisi kuvaajaa ja antoi olla vaikka on Domille tuttu ihminen. Ei myöskään kertaakaan väsynyt ja käynyt istumaan vaan seisoa tapitti paikoillaan ja se aika oli melkoinen. Tuomari testasi kunnolla koiria ja mietti huolella kenet sijoittaa. Domi sijoitettiin lopulta punaisten kakkoseksi. Äkkiä taas koiran vaihto ja Mikin kanssa pentujen nauhakehään. 
Pari kierrosta ympäri ja sitten taas seisottiin pentukehässäkin. Eikä vieläkään hepulia vaikka tuomari kävi nopeasti koirat läpi. Miki ei laittanut pyllyä maahan enää niin useasti kuin maanantaina vaan oli jo ymmärtänyt näyttelyseisomisen jujun, ainakin jollakin tasolla. Kävely meni hyvin, mitä nyt yhdessä kohtaa oli varmaan jotain nameja tippunut tai joku ihana tuoksu kun siinä kohtaa meni aina kuono maahan. Osa kehässä olijoista tiputettiin pois ja Miki sai vielä jäädä. Väsy rupesi painamaan ja rupesi kiinnostamaan takana oleva koira ja namitkin loppui kesken joten melkoista pyörimistä ja hyörimistä viimeisillä hetkillä. Maasta kepinpalanen ja sillä tsemppaus loppuun asti. Suureksi yllätyksesi Miki selvisi palkintosijoille asti ja sijoittui neljänneksi. 
Molempien palkintopussukoista löytyi läjä erilaisia herkkuja ja koirat kiittää.
Lauantaina 26.8. Miki osallistuu TerriERI näyttelyn pentuluokkaan (5-7kk) ja siitä se näyttelyura sitten starttaa. Domi lähtee turistikoiraksi mukaan työliivit päällä.
Huomenna Mikillä alkaa pentuagilitykurssi joten agilitykurssiltakin tiedossa postauksia jos jotain uusia älynväläyksiä tulee (toivottavasti tulee esim. leikkimiseen liittyen). Tiistaisin on molemmilla tokoa. Miki penturyhmässä ja Domi avoryhmässä. Domi rupeaa juoksemaan frisbeenkin perässä taas hiukan ahkerammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti