perjantai 11. elokuuta 2017

Pentuagility 2

Kiireellä lähdettiin ja Miki meni melko korkeassa viretilassa ja keulien halliin jonka seurauksena louskutti leukojaan parin sekunnin verran koiralle joka ei edellisellä kerralla ollut. Eli itselle muistiin, että koira haltuun heti kun päästää autosta pois ja luopumisen kautta ettei pääse kierrokset nousemaan. Höyryämisen jälkeen malttoi kuitenkin olla hiljaa ja oli keskittyneempi kuin edellisellä kerralla. Odotteluaikana Miki harjoitteli häkissä olemista ja yllättäen oli siellä kuono kiinni hiljaa eikä häirinnyt yhtään vaikka muiden vuoro oli tehdä kentällä. Muutaman kerran kuono meni kohti maata, mutta ei lähtenyt enempää nuuskuttelemaan ja kaksi kertaa kävi moikkaamassa yhden henkilön eli edistystä viime kertaan kun jätti sentään Jennin huomiotta.

Tunti aloitettiin kuten viimekin kerralla eli paikallaanolotreeniä ja vahvistettiin yhdessä tekemistä (kaikki koirakot samaan aikaan kentällä). Ja tosiaan sen alkuhösellyksen jälkeen Mikikin malttoi tehdä hyvin ja saatiin istumiseen sitä kestoakin rakennettua. Koira istumaan, nami maahan ja keskittyi siihen jolloin unohti ympäristön ärsykkeet. Miki tauolle ja odottelemaan omaa vuoroa.
Yksilötouhuamiset aloitettiin tutulla lelun luo juoksemisella. Mikin kanssa on viikon verran rakennettu leikkimistä eri leluilla ja lähtikin tänään mukavasti pallon luokse heti ekalla yrityksellä. Ohjaajan vaan ei tarttis niin nopeasti napata sitä palkkaa pois (hyihyi Jasmin), mutta muuten hyvä suoritus. Palautusta ruvettava opettelemaan, vahvistettava leikkimistä myös eri ympäristöissä ja antaa koiran leikkiä sillä lelulla kunnolla.
Sen jälkeen vielä muisteltiin sitä esteen (hypyn) tarjoamista ja meillä oli ainakin kotitehtävät tehty. Miki muisti heti homman jujun ja nenäkin pysyi suht hyvin pois maasta. Saatiin monta hyvää toistoa ja kasvatettua hiukan välimatkaakin (ohjaaja-este) ja seuraavaksi häivytellään käsiapuja pois.

Uutena asiana koiran piti kiertää siiveke vauhdilla. Tässä olisi lelupalkka paras, mutta Miki oli tuossa vaiheessa jo väsynyt eikä sille ole sisäänajettu kunnolla ideaa lelusta palkkana ja näin ollen ei jaksanut kiinnostaa lelun kanssa touhuaminen. Namilla saatiin pari ok suoritusta ja jatkamme treenejä kotioloissa. Loppuun vielä jumppatuokio ja kehonhallintatreeniä, mikä olikin Mikille entuudestaan jo tuttua. Onhan se tasapainoillut tasapainotyynyllä ja opetellut asennonvaihtoja.
Kotitehtäväksi tuli käsitargetin opettelu. Miki osaa tökätä kuonolla kämmenee, mutta kestoa pitäisi rakentaa. Siinä sitä onkin miettimistä ohjaajalle, että miten se ratkaistaan.

Kurssilla eri tasoisia koirakoita ja Miki taitaa olla nuorin. Kurssi kulkee nimellä pentujen agilitytaidot, mutta tarkoitettu kaikille jotka eivät ole ennen agilityä tehneet. Tuolla pääseekin siis samalla oppimaan kun seuraa muiden tekemistä. Jokaisella koirakolla myös ne omat vahvuutensa ja sen takia suoritukset saattaakin olla hyvinkin erilaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti