sunnuntai 27. elokuuta 2017

Näyttelypuudeli - TerriEri Vantaa

Miki pääsi eilen (26.8.) starttaamaan näyttelyuransa Vantaalla TerriErin juhlanäyttelyssä. Miki oli ainoa aht pentu ja sai valloittaa yksin aht pentukehän. Tuomarina oli Matti Luoso.

"Hyvä kuntoinen, hyvän tyyppinen urospentu. Hyvä päänmalli. Hyvä ilme. Oikea purenta. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä luusto ja käpälät. Oikea rungonmalli. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvällä askeleella. Hieman korkea hännänkanto. Karvallinen muunnos. Hyvä käytös."
KP ja ROP-pentu ja kotiin lähdettiin jättiruusukkeen kera. Ruusuke oli melkein koiran kokoinen. :D

Oli siis erinomainen aloitus Mikillä ja arvostelukin Mikimäinen. Hienosti seisoi pöydällä ja antoi katsoa hampaat. Seisomisessa tarjosi istumista ahkeraan, mutta se selittyneen sillä, että viimeaikoina on istumista harjoiteltu eri paikoissa niin paljon, mutta sen ajan mitä nyt malttoi seisoa kun ei jumpannut ylös alas ylös niin seisoi hienosti. Seisomiseen malttitreeniä ja ohjaaja voi miettiä missä asennossa itse aikoo esittää koiraa, mikä olisi se parhaiten toimiva tapa Mikin kohdalla. Kävelyssä Miki tarjoaa kontaktia, mutta sekään ei uutta ollut ja ihan odotettavissa ja mielummin olen palkannut kontaktista kuin, että lähtee nuuskuttelemaan maata. Tätäkin kuitenkin aloitellaan pikkuhiljaa harjoittelemaan, että katse eteenpäin. Tuomari kuitenkin tykästyi tuohon otukseen ja palkitsi sen. Ja onhan se nyt nätti. Tykkään myös ettei Mikin kohdalla tarvitse vääntää yli-innostumisen kanssa. Se innostuu alkuun, mutta jättää häiriöt nopeasti huomiotta ja keskittyy taas tekemiseen tuollaisessa tilanteessa. Eikä Mikiä myöskään häiritse tutut ja ihanat ihmiset kehänlaidalla millään tavalla. Sopivasti vähän pidättyväisyyttä. Kelpaa.
Jäätiin odottelemaan isoja kehiä, koska kun kerrankin oli mahdollisuus jatkaa niin pakkohan se oli kokea ja käydä testaamassa, vaikka tiedossa olikin ettei Miki enää siinä vaiheessa tule jaksamaan joten paras pentu -kehässä ei enää sijoitusta. Miki olisi halunnut leikkiä takana olevan bullin kanssa ja ohjaajakin väsyi seisomiseen eikä jaksanut enää keskittyä. Hauskaa kuitenkin oli kylmyydestä ja väsystä huolimatta. Eiköhän Mikiä tulla näkemään kehässä myöhemminkin. Ainakin seuraava näyttely on jo harkinnassa tälle vuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti