perjantai 4. elokuuta 2017

Pentuagility 1

Tänään alkoi Mikillä harrastuskoiraelämä kun aloitettiin pentujen agilitytaidot nimisellä kurssilla. Treenit onneksi hallissa niin ei haitannut tämän päiväinen kaatosadekaan menoa. Mikille tämä oli eka kerta ikinä missään hallissa. Siellä olikin paljon ihmeteltävää pienelle koiranpennulle; hajuja, ihmisiä, koiria, maassa olevia nameja/karvoja/mitälie... Ei kuitenkaan pelännyt mitään ja kaikkea olisi pitänyt päästä tutkimaan ja ihmettelemään. Tyypillistä tälle rodulle.

Aloiteltiin kurssi niin, että jokainen koirakko kentällä ja keskityttiin omaan tekemiseen ja vahvistettiin mm. paikallaan istumista. Tuossa tuli häiriötreeni ja samalla koira oppii ettei muista koirakoista välitetä kuten ei kisatilanteessakaan, vaan keskitytään siihen mitä ollaan tekemässä oman ohjaajan kanssa. Mikille erinomaista treeniä kun sillä vielä treenikohteena tuo ihmisistä ja koirista luopuminen kiihdyttävissä tilanteissa, kun olisi ihanaa moikata kaikki. Hienosti kuitenkin malttoi pieniä hetkiä. Saatiin tehtyä istumistakin ja vahvistettua odottamista paikoillaan.

Alkutouhuilun jälkeen päästiinkin suoraan asiaan. Palkan luokse juokseminen täysillä. Tehtiin lelun kanssa, koska haluan vahvistaa mahdollisimman paljon leluja ja leikkimistä, vaikka viimeisen kuukauden aikana Mikin kanssa leikkiminen ollut vähäistä kun kaikki hampaat rupesi heilumaan samaan aikaan, mutta nyt on isoimmat ja suurinosa pienemmistäkin leegoista jo tippunut joten leikkiminen maistuu taas. Mikihän ei ole harjoitellut muuta kuin lelulle menemistä ja kerran tehnyt kahden lelun leikkiä eli leikkimistaidot toistaiseksi huonot kun ei ole pikkupentuajan jälkeen hirveästi vahvistettu. Tällä kertaa kurssilla oli kuitenkin tuo palkalle juokseminen täysillä. Uusi vinkupatukka kiinnosti ja sinnehän se juoksi patukan perässä. Palautuksesta ei kuitenkaan tietoakaan toistaiseksi (pari kertaa lähti jo hyvin tulemaan luokse) ja koirakaverikin vei huomion hetkeksi (vilkas terrrrrieri joka reagoi sormia napsauttamalla kaikkeen). Lelulle kuitenkin juoksi täysiä. Jopa paikallaan olevalle joten siitä se lähtee. Kotitreeninä lisää lelulle juoksemista ja siinä ohella voitaisiin opetella myös sitä palauttamistakin (todennäköisesti kahden lelun leikillä). Vetoleikeistäkin Miki tykkää terrierimäiseen tyyliin. 
Leikkituokion jälkeen päästiin esteopetuksen pariin. Harjoiteltiin ensin pyörimistä molempiin suuntiin ja sitten esteiden pariin. Aloitettiin opettelemaan esteen tarjoamista hypyn avulla (pelkät siivekkeet) ilman houkuttelua. Koiran piti siis itse pähkäillä miten sen namin saa ja senhän sai menemällä siivekkeiden läpi. Tässä kohtaa kun heitteli namia maahan niin Mikinkin kuono harhaili enemmän maantasalla, mutta kyllä se lopulta sieltä aina palasi takaisin tehtävän pariin. Domihan olisi tässä tilanteessa lukkiutunut kokonaan hajumaailmaan. Ja tämän takia Mikin kanssa kurssille osallistuttiin niin päästään heti puuttumaan ja muokkaamaan käytöstä oikeanlaiseksi.
Loppuun otettiin vielä putkeen tutustumista ja läpijuoksemista. Mikihän pääsi tutustumaan putkeen Mäntsäläreissulla ja olikin tuttu juttu Mikille. Alkoi vaan olemaan sen verran väsynyt tunnin touhuamisen jälkeen (oli välillä autossa odottamassa ja lepäämässä), että jäi kouluttajan luokse pörräämään vaikka molemmilla oli ihan samat namit (Mikin omat nappulat). :D

Eiköhän tällä kurssilla opita paljon uutta ja saadaan hommat toimimaan jollain tasolla. Vahvistaa pohjia kaikkeen tekemiseen vaikka painottuukin tietysti agilitypuolelle, mutta leikkimistä ja muutenkin palkkaamistaitoja nyt voi hyödyntää kaikkialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti