perjantai 11. syyskuuta 2015

Neliön etsintää parkkiksella

Domi lähti töihin mukaan ja tokokamat pakattuna mukana auton takakontissa. Ideana tehdä iloiset tokotreenit työpaikan parkkiksella. Domille uusi paikka treenaamiselle. Aiheena ruutu, ruudun seuruuosio, merkin kierto ja lopuksi seuruun motivaatiotreeniä.
Suoraan autosta tekemään ja alkaa vihdoin löytyä oikea tapa käsitellä tuota. Domin täytyy hengailla autossa/kopassa omassa rauhassa jotta ei väsytä itseään kun reagoi kaikkeen ympärillä tapahtuvaan, mutta se täytyy ottaa tilanteen keskelle kuitenkin hetki ennen omaa suoritusta ja lämmitellä tekemällä jotain jotta se tajuaa olevansa töissä --> harrastamassa ja tekemässä jotain eikä vain hengailemassa (harrastus vs. kuulokoira-asenne). Domi bongasi tosi hyvin ruudun ja ekaa kertaa teki sen asfaltilla. Ehkä se taitaa sen osata ainakin silloin kun sitä huvittaa. Kosketusalusta ruudussa ettei jää liian eteen yrittäen etsiä merkkiä vaan paukuttelisi menemään takalaitaa. Hienosti bongasi ja juoksi suoraan ympärillä olevasta häiriöstä huolimatta. Ekana muutama lyhyempi kun vahvistettiin oikeaa paikkaa ja pari kertaa kisapituudelta.
Siitä olikin hyvä siirtyä seuraamistreeniin (ruutu). Ei olla taidettu treenata  koskaan omissa treeneissä tuota. Hyvin se hakeutuu oikealle paikalle. Jos vauhtia liikaa niin valuu yli, mutta maltillisella vauhdilla tulee oikeaan paikkaan. Pitäisi siis vauhtia himmailla vähän eikä vain juosta täysiä päin kun ei jarrut tunnu nelivedossa toimivan. :D
Ruutuilun jälkeen merkin kiertoa ja yksi perus merkki. Alkaa erottamaan hienosti ruudun, kierron ja merkin eikä sekoita niitä kovin herkästi keskenään. Kaikkihan voi koehäiriössä muuttua, mutta ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä. Niin ja Domihan oli vapaana jopa osan treeneistä. Ohhoh. Mites siinä sillei pääsi käymään. ;) Ei juoksennellut kertaakaan moikkaamaan ihmisiä tai autojen perään. Hienosti oli siis keskittymiskyky kohdillaan eikä tarvinnut huomauttaa missään vaiheessa, mutta olihan treenitkin lyhyet joten ei ehtinyt motivaatio tehdä kuolemaa.
Videoinnin lopuksi otettiin vielä seuraamista ja sen suhteen tehty enimmikseen asennetreeniä viime aikoina eli palkka lentää ihan milloin sattuu ja tänään saatiin tehtyä jopa n. 20m suora hyvällä asenteella eikä katsekontakti tippunut kertaakaan. Ei edes lähdössä! Sen jälkeen vaan parin askeleen seuruu, palkka ja lopetus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti