tiistai 22. syyskuuta 2015

Miniufot pimeydessä...

...Vai sittenkin kenties meidän yöfribailutouhut eikä ufojen lentävät lautaset. ;) Vihdoin ja viimein illat pimenee suht nopeasti joten pääsin testailemaan frisbeepointissa myytävien NightFlight ledilastujen toimivuutta koirafrisbeessä ja pakko kyllä todeta tän kokeilun jälkeen, että yöfribailusta taitaa tulla meidän uusi ajanviete. Onko mitään kivempaa kuin leikkiä ledivaloilla ja yhdistää siihen vielä koiraharrastus. Frisbeeseen ledilastu kiinni, koiralle kaulaan pari valopantaa ja sitten vain menoksi.
Eilen kokeiltiin tätä kotona sisällä ekan kerran kun ulkona satoi kaatamalla vettä. Alkuun Domi ihmetteli, että mitäs hittoa nyt tapahtui kun omistaja sammutti kämpästä kaikki valot ja frisbeestä tehty joku outo valoläntti, mutta pienen ihmettelyn ja tutustumisen jälkeen Domi otti kiekon suuhun ja tajusi homman juonen. Alkuun tuli kopeista hudit kunnes se taisi hoksata missä vaiheessa sen pitää kopata että saa sen valoläntin kiinni. Sen jälkeen homma sujuikin kuten aina ennenkin kun ollut valoisaa. Jopa temppuilu onnistuu (vanhat tutut temput). Alkuun epäröin onnistuisiko pituusheitto, mutta näyttävästi eilisen totuttelun jälkeen Domille asia oli jo ihan okei ja tänään koppaili kiekkoa ongelmitta eikä mitään eroa siihen onko päivä - valoisaa vai ilta - pimeää. Pituusheitto siis sujuu ainakin koiralta jolla on kokemusta lajista hiukan ja tietää mitä tekee = osaa arvioida tilanteen mukaan koppaamispaikan. Temppuilu onnistui jopa paremmin pimeällä ja tämä johtunee varmaan siitä, että joutuu keskittymään enemmän ja jää se turha hössöttäminen pois ja samalla pitää itsekkin olla tarkkana miten heittää. Domi ei reboundista koppia saa enkä edes reboundista sille yleensä kiekkoa heitä kun siinä kärsii hyppytekniikka liikaa, mutta nyt pimeällä se keskittyi niin paljon hypyn oikeaan tekniikkaa että pystyi koppaamaan kiekonkin varmasti ja turvallisesti.
Vielä kun omaan takkiin ja vaikka ulkohousuihin saisi viritettyä jotkut hienot ledisysteemit niin olisi makeen näköistä.  Yöfribailut jatkukoon meidän kohdalla.

3 kommenttia:

  1. Ois mielenkiintosta nähä sellanen kuva, missä näkyis että miten toi valo oikeen on kiinnittyneenä siihen leluun, mieluusti silleen päivänvalossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastu pitää kiinnittää jollain kirkkaan värisellä teipillä tai vastaavalla ja aina plussaa jos saa suojattua sen lastun kosteudelta. Itse käytin kontaktimuovia kun se ei heti irtoa koiran kuolan takia ja kestää syyskelit. :) Laitan kuvia vaikkapa facebookin kautta.

      Poista