perjantai 18. syyskuuta 2015

Hurttailua metsikössä ja haaste

Saatiin Liebster award-haaste Pinserimäistä blogilta joten tässäpä vastaukset kysymyksiin.

1. Ovatko koiranäyttelyt huono vai hyvä juttu? 
- Molempia. Varmasti ihan kiva harrastelu siinä missä muutkin lajit ja auttaa joitakin rotuja, mutta bossujen kohdalla näyttelyillä on liian suuri osa jalostuksiin liittyvissä asioissa kun joltain tuomarilta voi tulla sanomista liian pitkästä kuonosta (kuten Domilla kuulemma)...Nykyään kai tilanne alkaa muuttua jo parempaan suuntaan ja toivottavasti alkaa vaikuttamaan kasvattajienkin päätöksiin mitä yksilöitä käyttävät pennutukseen kun ne kuonottomat ja olemattomat sieraimet omaava bossu ei enää pärjää näyttelykehässä samalla tavalla. Puhumattakaan sitten bossujen silmä-, polvi- ja selkävioista, mutta tuo on jo ihan oma aiheensa.

2. Lyhyt vs pitkäkarvainen koira, miksi? 
- Lyhyt. Helpompi hoitaa. Pitkäkarvaisen kynisin varmaan kesäisin ainakin lyhyeksi joten en koe tarpeelliseksi hommata pitkäkarvaista kun en turkista tykkää.

3. Onko sinulla tavoitteita/haaveita koirasi kanssa? 
- Onhan noita. Tällä hetkellä etsitään sitä oikeaa tunnetilaa ja yhteyttä kisakentille mitä meidän välillä on arjessa ja miten tuo koira lukee ajatuksia toisinaan. Tokossa tavoitteena hyväksytty tulos avoimesta ja kun tähden asennot on oikeilla paikoillaan niin ykköstulos avoimesta josta siirto voittajaan. Viedä tietoa ympäri maailmaa kuulokoirista ja hyötykoirista muutenkin eli julkkiselämä jatkukoon.
 
4. Minkälaisista koirablogi postauksista et pidä? 
- Luen oikeastaan kaikenlaisia ja kaikki postaukset on hyviä riippuen kirjoitustavasta/henkilöstä kuka kirjoittaa tai joku muu syy miksi jaksaa lukea kaikki postaukset vaikka aiheet ei aina olisi itselle niin tärkeitä/mieluisia kuten vaikka agilitypostaukset. 

5. Mitä koiriin liittyvää ostit viimeisimpänä? 
- Tilasin petenkoiratarvikkeesta Domille ruokaa, tassuvahan, nameja ja ruokaöljyn. FitDogilta saatiin myös uusi paketti. 

6. Mitä mieltä olet bordercollieiden agilitysuosiosta? 
- Koiria siinä missä muutkin. Ymmärrän hyvin miksi bortsut siellä huipulla ovat ja eipä siinä mittään. Bortsujen vallasta huolimatta toivoisin että muitakin rotuja rupeaisi enemmän näkymään harrastusmaailmalla. Muistakin on kisaamaan esim. vaikka tokossakin ylempiin luokkaan jos vaan ohjaajaa kiinnostaa ja saa hommat luistamaan koiransa kanssa. Pääasia kuitenkin on ettei vertaa sitä omaa seurakoirafifiä siihen bortsuun joka painii hitusen eri sarjassa vaan keskittyy siihen oman koiransa huippusuoritukseen.
Itse en todennäköisesti bortsua tule hankkimaan koskaan ihan vaan periaatesyistä enkä kyllä muutenkaan ole välttämättä paimenihminen eikä muutenkaan tavoitteet missään kovin korkealla harrastuksien osalta. Mielummin hakkaan päätäni seinää noiden jääräpäiden suhteen, koska ne pienetkin edistymiset on iso ilonaihe noiden kanssa.


7. Minkälaisella kalustolla kuvaat? 
- Kamerana Canon eos 600D ja putkina löytyy 50mm 1.8, 18-55mm 3.5-5.6, Tamron 55-250 3.5-5.6 ja koiramenoissa välillä lainassa Canon 70-200 F4. Videokamerana GoPro Hero. Kännykkänä Samsung S4 mini.
  
8. Minkälaisia/minkälainen koirasi ovat/on luonteeltaan?
 - Domi on noh Domi. Bossumainen ja vähän Domimaisuutta. Innokas, erittäin energinen, maailman rakastaja, nopeasti oppiva, reagoi kaikkeen ympärillä olevaan ja tarkkailee paljon mitä tapahtuu, lämpöä rakastava, kaatosadetta vihaava, ruoka on parasta, samoin riehumisleikit, vahtii omaa reviiriä ja ihmistään, ei bossumaisen terävä, keskittymiskyky välillä vähän hukassa, jääräpää jolle pitää vääntää monet asiat rautalangasta, ei herkistele liikaa...
 
9. Miten paljon lenkkeilet koirasi kanssa päivittäin?
- Nyt syksyn tullen ollaan aktivoiduttu enemmän ulkoilemaan kun omistajalle ei tekisi pahaa pieni kunnon kohotus. Noin 1-2h arkipäivisin. Välillä pidempiäkin lenkkejä. Miten sattuu huvittamaan.
 

10. Oletko koskaan halunnut ammatikseksesi jotain eläimiin liittyvää?
- Juu ja en. Peruskoulun jälkeen hain pieneläinhoitajaksi, mutta en päässyt enkä myöhemmin enää olisikaan lähtenyt koska Domi tuli enkä olisi saannut sitä mukaan. Opiskelin merkonomiksi ja päätin etten halua koirista työtä. Kas kummaa olen kuitenkin nyt tän syyskuun ajan vielä töissä koirakylpylä-hotellissa ja onhan se nyt mahtava duunipaikka kieltämättä. Osaan erottaa työn arjesta eikä Domin kanssa touhuaminen kärsi vaikka työpäivä on koirakoirakoira. En mieti hoitokoiria omalla vapaa-ajallani. Saas nähdä mitä jatkossa tulen tekemään. Myyntityöt kiinnostaisi jossain eläinkaupassa kun se olisi muutakin kun vaan koira sitä ja koira tätä ja vastaisi omaa koulutusta. 


 11. Oletko enemmin isojen koirien ihminen vai pienien?
 - Molempien. Bossut on tähän elämäntilanteeseen sopivia, mutta haaveilen myös amstaffista, cane corsosta, boxerista ja muista isommista jääräpääkoirista. Ensin vaan tarttisi oman talon ja pihaa.

1 kommentti: