keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Testikoira Domi #1

Aloitimme yhteistyön PetNetstoren kanssa ja maanantaina lähettivät meille ensimmäisen paketin testiin (kiitoksia! :)). Paketin sisältä löytyi Hau-Hau Championin tuotteita. Heijastinliivi, valopanta, vilkkuvalopanta, turvavilkku.

Heti ensimmäisenä Domi pääsi kokeilemaan heijastinliiviä. Sillä on aikoinaan ollut saman mallinen junnuna, mutta eri merkkinen ja se jäi aikoinaan Domille pieneksi kun siinä oli säätö ainostaan rintakehän kohdalta. Tässä hhc liivissä on se hyvä puoli, että tarrakiinnitys on kaulaosassa sekä rintakehässä. Paljon enemmän siis säätövaraa ja saa mallailtua jopa bostonin päälle sopivaksi kun nämä ei aina niin helppoja tapauksia ole vaatteiden suhteen. Domilla on koko S (pienin) ja se on ok. Hyvä perus ja halpa heijastinliivi kaikenlaiseen menoon ja malliltaan myös varmaan pysyy parhaiten päälläkin.
Liivin molemmin puolin löytyy tassukuvat jotka heijastavat ja samoin saumat on heijastuspintaa.
Kokovaihtoehtoja on neljä; S, M, L ja XL.

Seuraavana soviteltiin Domin kaulaan Glow valopantaa ja joka on väriltään oranssi. Ensin se näytti kauhean pieneltä kun paketista otin, mutta kun sitä vähän taivuttelin ympyrän muotoon niin johan rupesi mahtumaan ja hyvin mahtuikin. Ei yhtään liian tiukka Domin kaulaan. Tässäkin Domilla oli pienin koko eli S ja se on pituudeltaan 32cm. Just eikä melkein sopiva siis, koska Domin kaulahan on noin 30-32cm. Tässä ainoastaan vilkkutoiminto ja valo on väriltään punainen/oranssi. Ohut muovirinkula joten mahtuu hyvin kaulaan ihan tavallisen pannan kanssa. Panta sisältää myös patterit jotka voi tarvittaessa vaihtaa. Paristokesto vilkkutoiminnolla noin 100 tuntia. Roisketiivis ja todella kevyt. Näkyy n. 200m päähän. Tätä ei tänään käyty vielä lenkillä testaamassa, mutta pimeässä huoneessa kokeilin ja vaikuttaa erittäin kirkkaalta ottaen huomioon värin (punainen/oranssi ei näy aina niin hyvin toisin kuin sininen, kirkkaat yms). Kolme eri kokovaihtoehtoa; S, M  ja L.
Luulen, että tullaan tätä pantaa käyttämään metsäreissuilla ja muutenkin jos vapaana, koska pyrin aina ottamaan ylimääräiset valjaat ja taluttimet pois jos jää jostain kiinni, mutta tuo panta on niin kevyt ja lähtee helposti poiskin jos jotain käy.

Kolmantena paketista avattiin Glow vilkkupanta, musta-keltainen. Tavallinen nyloninen pistolukkopanta, heijastinpanta ja valopanta, kaikki kolme ominaisuutta yhdessä. Panta vaikuttaa yhdeltä parhaimmalta valopannalta mitä Domi tällä hetkellä omistaa. Tuntuu tukevalta, mutta silti ohut ja pannasta löytyy myös rinkula johon saa hihnan kiinni ja se olikin suurin yllättäjä. Se rinkula vaikuttaa olevan erittäin tukevasti ommeltu ja uskaltaisin kyllä koiran kytkeä siitä kiinni jos koira ei ole hirmuvetäjä. Domilta löytyy yksi berran oranssi valopanta jossa myös rinkula hihnan kiinnitystä varten, mutta siihen en talutinta uskalla laittaa kiinni kun pelkään hajoamista ja koiran pääsemistä vapaaksi vaarallisella paikalla jonka takia Domilla onkin aina valopantojen lisäksi tavallinen panta/valjaat myös päällä. Pannassa saa säädeltyä joko vilkkutoiminnon joka vilkkuu todella rauhallisesti joten siitäkin plussa ja sitten jatkuva valaisu. Valo on väriltään punainen/oranssi. Pariston kesto on noin 200 tuntia vilkkutoiminnolla ja jatkuvalla valaisulla 70 tuntia. Näkyy jopa 500m päähän. Valotoiminnon lisäksi myös heijastinompeleet kuten jo mainitsin. Pannan mukana tulee paristot jotka voi tarvittaessa vaihtaa. Roisketiivis ja kestävää nylonia. Kokovaihtoehtoina löytyy S-M (30cm-40cm / 25mm), M-L (40cm-55cm / 35mm) ja L-XL (55cm-70cm / 35mm).
Säätönappula (säädetään onko valo päällä vai ei), ehkä tulee hajoamaan kovilla pakkasilla tai sitten ei. Mielenkiinnolla seurataan miten käy.

Viimeisenä paketista otettiin testiin Glow turvavilkku. Itselläni sellainen aikasemmin oli kunnes tippui ja hävisi jonnekkin kun siinä vain miniklipsu millä kiinnitettiin. Tässä versiossa on vähän järeämpi lukitussysteemi ja tuon voikin kiinnittää vaikka hihnaan, valjaisiin tai vaikka omaan takkiin kiinni tai koiran pantaa jos koiraa ei häiritse väriloisto. Itse käytän tuota oman takkini taskun vetoketjussa. Valo on erittäin kirkas, vilkkuu ja väreinä sininen/punainen/valkoinen. Melkoinen värisota siis jonka takia en tykkää tuommoisia pistää koiran pantaan ettei häikäse silmiin enkä oman takin vetoketjuun (iso vetskari millä takki laitetaan kiinni) koska jos koira (varsinkin tollanen minikoira) katsoo minua kohti niin valo häikäsee päin näköä. Taskun kohdalla on siis hyvä. Vähän sivussa eikä liian korkealla, mutta ei myöskään liian matalalla jotta ohikulkijat sen pystyy havaitsemaan. Ja koska onhan se kirkas valo niin valaisee myös lyhyet metsäreitit joita pitkin välillä kuljetaan pimeällä. Näkyy 300m päähän ja mukana tulee paristot sekä vaihtoparistot. Paristokesto noin 20 tuntia.


PetNetstore lähetti myös 3 ylimääräistä turvavilkkua jaettavaksi teidän lukijoiden kesken joten jos mahdollisesti haluaisit sellaisen itsellesi niin jätä kommenttiboksiin yhteystietosi ja kerro vaikka, että minkälaisia heijastintuotteita teidän perheessä käytetään. Domi arpoo vilkkuvalojen saajat sunnuntaina 11.1.2015!

15 kommenttia:

  1. Loltsin heijastintilanne on suht surkea. Sillä on heijastavaa pintaa lähinnä Rukka-hihnan ompeleissa ja muutama soiro takissa. Sille ei voi pukea pantoja, sopivia heijastavia valjaita ei löytynyt ja vaatteita se inhoaa, joten heijastinliivi rotsin päälle olisi tympeää sille. :P Laikalla on heijastinpanta ja koko matkalta heijastinpintainen, leveä hihna. Löytyy siltä heijastinvaljaatkin. Arvostan lenkkivermeisiin integroituja heijastimia, koska inhoan ylimääräisten juttujen pukemista.

    VastaaPoista
  2. Meillä käytössä Koira2014-messuilta ostettu "WILKKU" -led panta :) Paras, jota oon tähän mennessä kokeillut Jitralle ja näkyy kauas! Lisäksi etuna se, että sitä voi myös ladata. Itse en pattereiden tehoon enään luota näissä joten huippu keksintö :)

    VastaaPoista
  3. Toi liivi on vähän heiveröinen. Meillä ei kestä kyllä yhtään kovassa menossa mukana, mutta ajaa se nyt hihnalenkeillä asiansa. Saatiin kans tollanen vilkku ja se on jäänyt hieman vähälle käytölle omistajan ärsyttämisen takia. Pirun ärsyttävä pimeässä, mutta vähänkin valosammalla se on ihan kiva :)

    Olis kiva nähdä teitä joskus ihan livenä, vaikka lenkin parissa, kun samalla paikkakunnalla asutaan. (tietääkseni :D ?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohut tuo liivi on, mutta Domin päällä ainakin ihan napakka. Kai se sitten johtuneen vähän koirasta ja minkälainen on rakenteeltaan. :D Domille kun ton saa vieläpä melko tiukalle niin pysyi ainakin tänään päivälenkin ajan päällä vaikka riehuttiin vapaana.

      Kyllähän yhteislenkit sopisi enemmän kuin hyvin. Domi kaipaisikin uusia koirakavereita seuraansa. Tosiaan täältä Lappeenrannastahan meidätkin löytää ainakin toistaiseksi. :P Huudellaan fb kautta enemmän asiasta. :D

      Poista
  4. Krista ja Elmo bostoni7. tammikuuta 2015 klo 21.25

    Meillä Elmolla käytössä Orbiloc Dual Safety Light. Se on hyvä ja näkyy kauas. Valon saa joko vilkkumaan tai palamaan koko ajan. Myös valjaissa ja kaulapannassa on heijastinta. Kyllä heijastin/ valo on tärkeä näin pimeällä että näkee missä pikku ulkoilija kulkee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Orbiloc valosta olen paljon kuullut ja sitä myös käpälöinyt käsissäni, mutta en ole vielä ostanut. Ehkä sen vielä joku päivä käyn hakemassa kaupasta ja kiinnitän vaikka Domin työvaljaisiin. Meillä suosiossa ollut vaatteet joissa hyvät heijastimet ja läjä valopantoja eri väreissä ja voimakkuuksilla eri sääolosuhteeseen. :D

      Poista
  5. Muistakaa jättää yhteystietonne jos olette mukana turvavilkkujen arvonnassa! :)

    VastaaPoista
  6. Meidän koirilla on todella hyvä varasto erilaisia vilkkuvia pantoja sun muita. Näytetään varmastikkin kävelevältä sirkukselta, kun liikutaan tuolla ulkona pimeällä. :D Meidän suosikit ovat USB-ladattava VisioLight -panta ja valkkuva Blinki silikoni -riipus, jonka saa vaikka hihnaan kiinni. Molemmat näkyvät todella hyvin pitkällekkin.
    En tiedä mitä yhteystietoja tarvitsee laittaa, mutta tässä mun sähköposti: noora.siukola@gmail.com. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko tuo USB-ladattava panta kestänyt hyvin pakkasilla ja tarvitseeko miten usein latailla? :)

      Sähköposti riittää mainiosti. Sitä kautta saan mahdollisesti sinut kiinni!

      Poista
    2. En tiedä onko tuo pakkanen vaikuttanut siihen että joudun useammin lataamaan, vai onko vaan huono akku. Lataaminen tietokoneessa mukana tulevalla piuhalla kestää about 5 minuuttia ja sen jälkeen akku kestää vilkulla jonkun puolitoista tuntia. Hyvä näkyvyys ja säädettävyys, mutta tarvii aika usein ladata. Tässä näin lyhyesti :D

      Poista
  7. Meillä käytetään hauhaun heijastinliiviä ja sellaista polkupyörään tarkoitettua vilkkua. Tuohon vilkkuun on tullut kosketushäiriö niin ei enää pysy päällä oikeen. Tipsu tarvitsis nyt sitten uuden vilkun :)
    Sähköpostini on emppu_98@windowslive.com

    VastaaPoista
  8. Meillä on koiran talvitakissa hyvät heijastimet, löytyy myös heijastinliivi mutta siinä ne heijastinosat on aika lähellä sitä mahan tarrakiinnitystä ja ne jääkin yleensä mahan alle piiloon. Yksi kolmesta hihnasta on heijastinhihna mutta sitä käytetään harvemmin kun on vähän turhan lyhyt.
    Pitäisi kyllä enemmän panostaa koiran näkyvyyteen, itseltä aina löytyy heijastimia 2kpl mutta koira näkyy välillä liian huonosti.

    s-posti: janitajokinen@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Nalalla käytetään pimeällä tota samaa HCC heijastinliiviä tai Julius-k9 valjaita johon saa taskulampun kiinnitettyä :) Vilkkuvalo onkin mulle aivan uus tuttavuus mutta näyttää hyvältä vaihtoehdolta esim just omaan takkiin kiinnitettynä, kun ei ole vielä tuota heijastinliiviä tullut hankittua! :D

    VastaaPoista
  10. Meillä pyritään siihen, että vaatteissa, sekä koiralla että omistajalla, olisi kiinteät heijastimet. Hihnaan olen itse ommellut pari pätkää heijastinlangasta. Vilkkuvalo olisi kätevä metsässä liikkuessa pimeällä. Itse vähän arastelen pimeää ja ollaan liikuttu valaistuilla reiteillä. Vilkkuvalo vaikuttaisi niin tehokkaalta, että arkajalka omistajakin uskaltautuisi metsään.
    virve.kivimaki@pp.inet.fi

    VastaaPoista
  11. Meillä on sekä valopantaa, että heijastinliiviä. Tietysti varusteissa on myös heijastinta. Tuollainen turvavilkku oli kyllä kätevän näköinen kuvassa, tuo valo näkyy varmasti pitkälle.
    Meillä heijastimet ja valo/vilkkuvalot on välttämättömiä lenkillä, koska täällä ei ole katuvaloja eikä jalkakäytäviä.
    klouvni@live.fi

    VastaaPoista