keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Jumppailua

Lidlissä oli jumppapalloja halvalla myynnissä viime viikolla joten käytiin ostamassa Domille vihdoinkin uusi jumppapallo entisen tilalle. Domihan on siis treenaillut jumppapallon kanssa reilut 2 vuotta ja ensimmäinen pallo hajosi, kun Domi kokeili leukojen voimia. Meni puhki. Sen jälkeen Domi on tasapainoillut vain tasapainotyynyllä ja muilla alustoilla ja viime viikkojen aikana lainapallolla, mutta nyt on taas meilläkin oma jumppapallo. Parempi kuin entinen malliltaan. Pitkuslainen joten Domi mahtuu seisomaan siinä kunnolla ja korkeutta n. 50cm kun se on täynnä. Erittäin sopiva pallo siis bostonin kokoisille koirille. Materiaalikin vaikuttaa vahvalta enkä usko, että heti on  hajoamassa. Pinta on myös vähän kumimainen joten tassutkaan ei luista. Hyvä vaihtoehto siis Dobopallolle.
Domille on jo ennestään tuttua tämä touhu joten heti kun pallo oli pumpattu täyteen niin Domi syöksyi pallon päälle tasapainoilemaan rohkeasti. Pallon päällä on hyvä jumppailla kaukoja, nostella jokaista tassua vuorotellen ja yrittäen säilyttää tasapaino, tasapainoilla pupu-asennossa ja jopa pelkätään takatassujen voimin, nostaa takapää pallon päälle ja yrittää peruuttaa pallon päälle. Domi on myös opetellut pyörittämään palloa lattialla.
Itsekkin voi tuon kanssa treenailla. Istuen ja yrittää pitää tasapainon ja pistää koiran kiertämään ympyrää. Jalat pallon päälle, selkä lattiaa kohti ja koira ryömimään jalkojen/selän ali. Tai tekee lankkua ja taas koira menemään ali tai miksei vaikka yli jos on isompi koira ja pystyy hyppäämään.
Pitäisikin joku kerta ostaa vielä se Doboon tarkoitettu kirja ja siitä sitten ottaa vinkkejä ja soveltaa yhteisiin jumppatuokioihin liikkeitä. Ja löytyyhän netistäkin paljon erilaisia jumppapallotreenivinkkejä ihmisille ja sitten voikin käyttää omaa mielikuvitustaan koiran treenin suhteen. :)
Muutaman päivän aikanakin on huomannut jo muutosta koirassa kun tehty taas ahkerammin näitä juttuja. Tasapaino ja hallinta on ihan erilaista ja tissitkään ei enää niin pahasti roiku.

Tässä vielä videoituna ensimmäinen jumppatuokio uudella pallolla.

Toisenkin hyvän ostoksen tein viime viikolla ja oli tän viikon maanantaina saapunut postiin josta kävin sen sitten hakemassa. Tilasin nimittäin Petenkoiratarvikkeesta Domille ensimmäisen ja ihan oman Back on Track sadeloimen vuorella testiin kun oli -20 % alennuksessa sadeloimet vuorella ja koiranloimet. Pitkään jo miettinyt bot-takin ostamista ja lukenut paljon erilaisia kokemuksia bot-tuotteista ja varsinkin koirien suhteen. Niin paljon hyvää kuullut, että pitihän se Domillekkin sitten saada. Arvoin koon 31cm ja 34cm välillä, että kumpi olisi parempi. Tilasin kuitenkin koon 34cm vaikka Domin selkä on n. 30cm, mutta hyvä päätös oli. Koon 31cm takki olisi jäänyt rintakehästä pieneksi ja tuo koko 34cm on just sopiva rintakehästä. Vähän se on pitkä selästä, mutta sillä nyt ei ole näiden bossujen kanssa niin väliä kun nämä eivät kunnon häntää edes omista joten se takaosa on joka tapauksessa pyllyn päällä ja täytyy helmaa nostella ylös jos koira haluaa tehdä tarpeensa.
Paljon lukenut ettei takki sovi malliltaan kaikkien koirien päälle, mutta ainakin bostonille tuntuu olevan just eikä melkein täydellinen. Takin sai hyvin säädettyä sopivaksi.
Mielenkiinnolla odotan minkälaisia vaikutuksia tällä on Domiin. Hommasin takin siis lämmittely- ja jäähdyttelylenkkejä varten treenipäivinä, sisällä lämpöhoitoon ja muu perus käyttö mitä sitten tuleekaan matkanvarrella. Domi on nyt 3 päivän ajan tuota testannut ja vielä ei tietenkää kovin suuria vaikutuksia näy, mutta ellei muuta niin ainakin se ravaa paremmin ja helpommin tuo päällä jopa lyhyessä hihnassa minun kävelyvauhdin tahdissa. Tuntuu myös juovan vettä vähän enemmän (lämpö?) joka ei ole yhtään huono juttu, koska Domi kuitenkin liikkuu paljon ja esim. koulupäivän aikana se ei suostu juomaan kun paljon muuta mielenkiintoista ympärillä.

6 kommenttia:

  1. Kivan näköistä jumppailua!
    Voi vinde kun olisi tiennyt lidlissä olevan noita palloja, olisin käynyt ostamassa :D Nyt juuri harkitsen dobopallon ostamista,hyötyisi omistajakin siitä kivasti.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jumppapallot oli kuulemma nopeasti loppuunmyyty kun moni kävi sitä palloa metsästämässä. :D
      Toki jos dobopalloa miettinyt niin kannattaa sellainen ostaa. Varmasti meillekkin vielä joku päivä dobopallo tulee kun tuo jumppapallo hajoaa.

      Poista
  2. Hyviä kuvia,Domi on niin suloinen :3

    VastaaPoista