sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Arkihöpinää

Domi on ollut koulussa mukana pari kertaa loman jälkeen ja hienosti pärjää siellä. Nukkuu oppitunneilla ja taukojen aikana käydään yleensä vähän happiphyppelyllä ulkona ja samalla hiotaan hihnassa kulkemista parempaan suuntaan. Jos on aikaa niin piipahdetaan koirapuistossakin kuten ensimmäisenä Domin työpäivänä pari viikkoa sitten. Ääniäkin tuo edelleen ilmoittelee ja paranee koko ajan sekin homma. Jospa ensi viikon aikana aloitettaisiin jonkun uuden äänen opiskelu. :)

Domi on myös opetellut uusia temppuja ja niistä hauskin on varmaankin silmän peittäminen tassulla (häpeäminen). Se on myös oppinut pään tunkemisen tyynyn alle (toinen versio häpeämistempusta). Availlut kengännauhoja, vahvistettu vanhoja juttuja ja kaikkea muuta mitä oon jaksanut keksiä.
Luntakin satoi tänne ihan kiva määrä joten Domi on päässyt treenaamaan lihaskuntoaansa metsässä sekä tuossa meidän takapihalla pomppien lumihangessa. Lunta oli niin paljon, että bostoni jopa upposi sinne kokonaan. Nyt on jo plusasteita ja ulkoilma muistuttaa enemmän kevättä kuin talvea... Se hyvä puoli tässäkin kelissä on ettei tuota otusta tarvitse pukea jokaiselle lenkille, koska lämpötilaero on niin suuri joten tuo +2 tuntuu lämpimältä -20 jälkeen. Ulkonakin siis tarkenee olla kauemmin ja jopa treenata! Ulkotreenit alkaa kummasti houkuttelemaan tilansa vuoksi kun sisällä alkaa käymään ahtaaksi kun viikko toisensa jälkeen täällä treenailee ja yrittää keksiä vaihtelevuutta ettei aina tekisi samalla tavalla.
Etsi kuvasta bostoni

Ollaan oltu laiskoja tekemään pitkiä hihnalenkkejä näillä keleillä joten sisällä ollaan sitten puuhailtu senkin edestä. Muun muassa räpsitty taas kameralla kuvia PALJON ja viritelty kotistudio tähän huoneeseen (kävin ostamassa uuden lampun ja taustakankaan). Domi tykkää. Saa tehä temppuja tai vaikka vaan makoilla paikoillaan ja siitä saa herkkupaloja. Ja jottei ihan herkutteluksi mene niin ollaan myös ruvettu vähän ahkerammin jumppailemaan tasapainotyynyllä ja ostin uuden jumppapallonkin (tästä lisää seuraavassa postauksessa).

Mitä treeneihin tulee niin joka lauantaina ollaan hallissa käyty. Viime viikoilla Domi on enimmikseen harjoittelut vaan odottamista ja olemista, kun olen opettanut uusia tulokkaita koirafrisbeen pariin. Välillä Domikin on ehtinyt tokoilemaan vähän häiriössä ja eilen jopa kiekkoili pitkästä aikaa. Ei olla ihan hirveästi frisbeetä tehty messarin jälkeen. Hyvin meni ja peruutuskieputtelut parantunnut eikä niin herkästi enää meinaa törmätä jalkoihin. Koppausvarmuuskin parantunut.

Tokossa ollaan hinkattu perusasentoa ja tehty seuraamista enimmikseen imutuksella. Domille tekee imutuskuurit välillä ihan hyvää ja paikka pysyy kunnossa. Ollaan harjoiteltu myös kaukojen s-m-s vaihtoja ja tunnistusnoutoakin tehty ahkeaan. Tunnarissa on aina löytynyt se oma ja yritän muistaa vahvistaa sitä haistelua, että kierrokset pysyy tarpeeksi matalana eikä lähe pelleilemään omiaansa. Uudet säännötkin julkaistiin ja niihin pitäisi perehtyä enemmän. Varsinkin voittajaluokan sääntöihin. Avoinluokka mennään viellä vanhoilla ja evl luokkaa mietin vasta tarkemmin kun siirrytään avosta voittajaan. Sen verran mitä nyt pikakelauksella näin niin ei ihan hirveän suuria muutoksia voittajaluokassa tuntunut olevan tai sitten se ei vaan vaikuttanut siltä kun, Domilla on moni perusasia kunnossa ja siitä on helppo lähteä treenailemaan uusia juttuja uusilla ideoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti