lauantai 4. lokakuuta 2014

Mun täytyy luottaa ja antaa vaan mennä

Pakattiin kamat ja huristeltiin Parikkalaan meidän kolmanteen tokokokeeseen kisaamaan alokasluokassa. Tuomarina Anne Nokelainen.
Videota ei valitettavasti suorituksesta ole näyttää joka on vähän harmi, mutta vastavalo oli niin voimakas ettei kameran näytöllä olisi mitään edes näkynyt joten se siitä.
Paikalle löydettiin helposti ja koe oli ulkona hiekkakentällä. Oltiin jo siellä hyvissä ajoin (tunti odottelua) niin Domi sai rauhassa tutustua paikkaan ja koirakkoihin.
Kaikki alokoirakot oli paikkisvarmoja eikä kukaan karkaillut siellä joka oli tietenkin hyvä juttu. :) Tosi kovia tuloksia oli monella. Alossa oli 11 koirakkoa kisaamassa.
Tuomari piti tiukkaa linjaa ainakin paikkamakuun ja seuraamisen osalta jonka takia sanoinkin ykköstulokselle hyvästit alkuvaiheessa kun Domi alkoi olla siinä mielentilassa, että menee edistämiseksi ja pelleilyksi.
Mutta tykkäsin kyllä kyseisestä tuomarista silti. Antaa pisteitä sen mukaan mitä ansaitseekin, kertoo lyhyesti liikkeiden jälkeen kehut/korjattavat asiat ja on mukava.
Liikkeiden jälkeen kehuin hillitysti Domia ja siirryttiin aina seuraamisella liikkeestä toiseen. Domi oli todella hyvin hallinnassa yhtä tilannetta lukuunottamatta. Ennen liikkeen alkua temputin Domia (pyöriminen) ja tuomari ei siihen puuttunut kun oli suht hillittyä kumminkin ja siirtymiset sujui näppärästi.
Sain viriteltyä Domin oikeaan mielentilaan just ennen omaa vuoroa ja näinhän siinä sitten kävi.

Luoksepäästävyys 9

Tuomari antoi tästä kympin vaikka koira nousi seisomaan, mutta Domi pussaili joten se varmaan alensi pistettä. ;) Kaikki tassut pysyi kuitenkin maassa!

Paikalla makaaminen 10
Se pysyi! Se pysyi!!! Aurinko paistoi joten mikäs siinä olla.
Vähän jännäsi kun takaa meni junakin tän paikkisryhmän aikana, mutta kaikki pysyi!

Seuraaminen kytkettynä 9,5
Tän jälkeen olinkin jo, että mahtavaa. Jes Domi! Teki parhaimmat seuraamiset ikinä.
Puolipistettä taisi lähteä siitä, että juoksuosuudessa edisti ihan hitusen, mutta muuten oli täydellistä.

Seuraaminen taluttimetta 10

T Ä Y D E L L I S TÄ. Ei yhtään mitään lisättävää eikä tällä kertaa edistänyt juoksuosuudessa kun muistin sanoa napakammin seuraamiskäskyn.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Täydellistä seuraamista edelleen ja nopea maahanmeno.

Luoksetulo 10

Tarvitseeko edes mainita, että rakettilähtö oli ja yleisöllä oli taas hauskaa. :D
Nopein luoksetulo Domilla varmaan koko luokassa.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
Tässä sitten pakka hajosi. "Liikkeelle mars" ja viuh bostoni sinkoaa merkkitötsää nuuskuttelemaan ja sain stopattua sen ennen kun juoksee kehästä ulos. :D Nollaus ei onneksi johdu varsinaisesti liikkeestä koska liikkeestä seisomisen Domi osaa. Kunhan meni muuten vaan pelleilyksi.
Pieni palaute bossulle ja taas siirryttiin nätisti seuraavaan liikkeeseen.

Estehyppy 9,5
Piti hetken aikaa oottaa ja rauhotella Domia juoksuspurttikarkailun jäljiltä ja lähestyi hyppyä normaalia hitaammin mitä yleensä, mutta nätti ja oikeanoppinen suoritus oli. Etutassuja siirteli lopussa kun astuin vahingossa tassun päälle...

Kokonaisvaikutus 9
Pistealennus varmaankin tuosta merkkitötsälle menosta ja hallinan pettämisestä hetkellisesti. :D

I-Tulos
Pisteet 176/200
ja 6.sija.
Domin toinen ykköstulos!
Kuulemma jos Domi ois liikkeestä seisomisestakin saanut 9/10 niin ois taistellut ykköspalkinnosta voittajabortsun kanssa, mutta joskus näin. Vahva ykkönen silti kun otetaan huomioon yksi nollaus ja Domi teki superisti töitä ja saikin kunnon kehut niin tuomarilta kuin kisaajiltakin. :)
Ei ainakaan koirasta jää kiinni tulokset. Itsekkin osasin jopa kävellä seuruussa varsinkin käännöksissä niin että Domi ymmärtää reagoida kun olen sitä ahkeraan harjoitellut ja muistan vihdoinkin, ettei sille liikkurille tarvitse just sillä sekunnilla sanoa olevansa valmis vaan hyvin voi ottaa koiran rauhassa hallintaan.

Domi sai palkinnoksi mussutella nakkeja, riepotella narulelua ja juustonaksuja. Kyllähän tommosilla herkuilla kelpaa töitäkin tehdä.

Toinen koe tälle vuodelle on jo 18.10. Lauantaina. Kotikoe. Sama tuomari kuin tänään. Tuleeko TK1?! Mahdollisesti. Tuolloin olisi tarkoitus myös videoida suoritus.


©Mirkka Kalmari

6 kommenttia:

  1. Todella hienon näköistä oli teidän meno, onnittelut hyvästä tuloksesta! :) Merkkitötsä kiinnosti useampaakin koirakkoa, mikä lie maaginen vetovoima mahtoikaan olla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Joo se merkkitötsä kiinnosti monia. Mikälie haju siinä sitten olikaan, mutta se ei minua itseäni harmita yhtään. :) Domin kanssa varsinkin on jo tottunut, että mitä tahansa se voikin keksiä. :D Näin jälkeenpäin tajusinkin, että tosiaan olit siellä ja harjoittelit kai oman koirasi kanssa sivummalla? :)

      Poista
  2. Isot onnittelut ykkösestä! :) Upeita pisteitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pisteet oli kyllä hienot. Jospa ensi viikolla samanlainen rivistö ilman nollausta tai sitten ei. ;)

      Poista