maanantai 6. lokakuuta 2014

Lajiesittelyssä Flirt Pole

Flirtpole välineenä on todella helppo ja yksinkertainen väsätä itse. Siihen tarvitaan joku keppi ja meillä sen virkaa toimittaa tuommoinen aurauskeppi joita saa 6kpl paketeissa kaupoista, vanha noutajahihna jonka päähän laitettu patukka. Lelunahan voi käyttää patukkaa, rättiä tai mistä se koira sitten innostuukin.
Flirtpole on ns. voimaharjoituslaite jonka ideana on houkutella koiraa jahtaamaan nopeasti liikkuvaa viehettä. Flirttailu parantaa koiran nopeutta, lihasvoimaa, ketteryyttä, kestävyyttä ja suorituskykyä joka voi auttaa muiden lajien parissa. Flirttailussa koira käyttää paljon energiaa lyhyessä ja pienessä tilassa. Ihminen pitää kiinni kepistä ja tekee erilaisia liikkeitä ja saa vieheeseen liikettä.
Tarkoituksena on liikuttaa viehettä sen verran, että koiralla on mahdollisuus saada se kiinni eli ns. flirttailla koiran kanssa. Itse seisotaan yhdessä paikassa ja tehdään vieheestä aktiivinen/liikkuva. Pyörimällä itse vieheen saa liikkumaan nopeammin ja laajemmin ja välillä vaihtaa pyörimissuuntaa. Kun viehettä vedetään maata pitkin luo se vaikutelman vieheen karkaamisesta ja koira lähtee jahtaamaan. Katkaiseva liike (heilauttamalla/nykiminen) saadaan vieheeseen tehtyä muutoksia suuntiin.
Koiran on hyvä antaa välillä napata viehe ja antaa vetää vastaan jolloin se saa sen palkkioksi.
Flirtpolea ei ole hyvä tehdä kovin nuoren koiran kanssa ja koiran kanssa joka ei ole hyvässä kunnossa. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt tämänkin leikin parissa ovat tärkeä osa koko hommassa kuten muissakin lajeissa.

Meillä tää flirttailu on tuonut uutta intoa Dominkin leikkimiseen. Ei ahdista liian lähellä oleva ihminen ja saa enemmän voimaa ravistella lelua kun itse pidän kepistä kiinni. Bostonit ovat luonnostaakin nopeita ja ketteriä koiria, mutta ainkain meillä flirttailu on vahvistanut entisestään noita ominaisuuksia ja kasvattanut tuolle otukselle muskeleita. Meillä ei ole sattunut tän parissa mitään vammoja eikä Domi ole erityisemmin jumissakaan ollut, kun tehdään hyvin alkulämpät ja loppujäähdyttelyt eikä liukkaalla tai kovalla alustalla puuhailla (märkä maa, jää, asfaltti...).

3 kommenttia:

  1. Koirasi näyttää tykkäävän tuosta puuhasta paljon :) En ole ennen kuullutkaan tälläisestä lajista! Mutta ajattelin että Kamun kanssa voitaisiin tuota kokeilla :) Mutta meneekö pitkäselkäisen koiran selkä ja jalat huonoksi tuosta hyppelystä, tai onko siitä edes pitkäselkäisille koirille mitään haittaa tai varaa selän suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Domi tykkää kaikesta tuommosesta jahtaamisesta ja pomppimisesta. :)
      Kannattaa tehdä ihan sen oman koiran mukaan. Eihän sitä tarvitse yhtään hypyyttää tai tehdä liian jyrkkiä suuntamuutoksia vaan ihan rauhallisesti vaikka vaan vetää viehettä suoraan karkuun.

      Poista
  2. Me on lapsesta asti leikitetty koiria myös tuolleen, tosin ilman tuota "vapaa" pelkällä narulla, hassua, että sille on annettu oikein joku lajinimikin. Mun omat koirat on olleet tosin kaikki liian fiksuja tuohon, kun ne tajuaa, että naru liikuttaa sitä lelua, niin ne haluaa ottaa vaan siitä narusta kiinni ja sen jälkeen saatuaan pysäytettyä vauhdin, nappaavat lelun.

    VastaaPoista