torstai 16. lokakuuta 2014

Lomakuulumisia ja gopro

Täällä ollaan viikko vietetty syyslomaa. Viime keskiviikkona meillä oli Koiramme -lehden haastattelu ja sunnuntaina tuli sitten kuvaaja kuvailemaan lehteä varten. Ensimmäisenä otettiin muutamat kuvat ulkona ja lavastettiin nimeen reagoiminen. Käveltiin Domin kanssa tuossa meidän kadulla ja avustaja joka oli vähän matkan päässä meidän takana jossain kohtaa sitten rupesi huitomaan ja mukamas huutamaan minun nimeäni johon Domi sitten kääntyi ja reagoi mikä olikin tarkoitus. Muutaman kuvan räpsimisen jälkeen siirryttiin sisälle kuvaamaan miten Domi reagoi herätyskelloon ja palohälytintilannettakin kuvattiin. Saas nähdä mitkä kuvat päätyvät sitten Koiramme lehteen, mutta hyviä kuvia olivat ainakin ne mitkä kerkesin näkemään ja toivottavasti saisinkin jotkut niistä itselleni talteen.
Kuvaajana toimi Aino Pikkusaari.
Sovittiin uusi kuvauskeikka joulukuulle messariviikolle jolloin ollaan Helsingin suunnalla niin saadaan Domista sitten parempia posetus ja riehumiskuvia joskus jonkun muun kuvaamana kuin minun.
Maanantaina käytiin kävelemässä ja kuvailemassa lisää syksyfiilistelykuvia linnoituksessa. Ja maanantaina sain myös lukea sen tulevan lehtijutun ja korjata jos jotain korjattavaa olisi, mutta eipä ollut ja se juttu tulee olemaan ihan mahtava! Kannattaa siis lukea seuraava Koiramme -lehti.
Teksti alkaa näillä sanoilla:
"Bostoninterrieri Domi pomppii kuin kumipallo. Maasta, sohvalle, sohvalta maahan. Välillä se mäiskäyttää iso märän pusun niin omien kuin vieraankin kasvoille."




Eilen oli Miian kyläilypäivä. Miia ei ole hetkeen meillä vierailutkaan kun aina sattunut jotain muuta niille päiville, mutta nyt vihdoinkin saatiin tapaaminen järkättyä. :) Miian viimeinen koulutuskäynti meillä kotona. Seuraavan kerran nähdään marraskuussa testipäivänä ja joulukuussa kun käydään loppukeskustelu.
Domi oli tapansa mukaan yhtä sekaisin kuin aina ennenkin Miian nähdessään jonka takia pidin Domin sitten hihnassa kunnes rauhoittui sen verran, että pystyin päästämään sen vapaaksi ja luottamaan ettei kiehu yli. Hetken aikaa oltiin tässä meillä ja kahviteltiin josta sitten suunnattiinkin Miian kyydillä kauppoihin. Muutamassa kaupassa käytiin ja aluksi Domi vähän höyryili omiaansa johon olenkin nyt puuttunut ahkerammin. Se siis kiehuu enää enimmikseen tilanteissa kun just hyppää autosta ulos ja huomaa olevansa uudessa paikassa ja pitäis päästä heti just nyt nuuskuttelemaan kaikki hajut ja moikkaamaan ihmiset, mutta kun siinä itse muistaa pysyä rauhallisena eikä etene milliäkään ennen kuin Domi rauhoittuu niin aika nopeasti se tilanne siitä tasaantuu ja Domi taas muistaa mitä se olikaan tekemässä (töissä). Vastapainona se osasi kaupoissa rauhoittua todella nopeasti joko istumaan tai maaten eikä vieraat ihmiset kiinnostaneet pätkääkään ja sekin on jo suuri edistys kun kyse on Domista.
Todettiin ettei Miian tarvitse täällä enää käydä ennen testiä ja jos jotain ongelmaa nyt tulee niin aina voi soittaa ja sitten pohditaan yhdessä mitä tehdään. Sain myös luvan tilata Domille kuulokoiravaljaatkin valmiiksi niin saadaan ne heti käyttöön testipäivänä sitten. Ennen testin läpäisyä ei tietenkään valjaita tulla käyttämään kun ei niihin ole oikeuttakaan.
Kuulokoirienvaljaat ovat nahkaiset tummanvihreät valjaat joissa on kuulokoiralogo molemmin puolin. Toisena vaihtoehtona on liivit joissa kuulokoiramerkit ja lukee KUULOKOIRA ja siihen voi lisäksi vielä pyytää brodeerauksen ÄLÄ KOSKE. Varmaan liivitkin jossain vaiheessa tulen tilaamaan, mutta nyt alkuun valjaat varmasti toimivat meillä paremmin kun saa sitten säädettyä talvella vaateidenkin päälle joka helpottaa kun liikkuu julkisilla paikoilla.


Miian kyläilyreissun jälkeen sainkin kännykkään viestin, että maanantaina tilaamani kamera olisi lähikaupan smartpostiluukussa joten käytiin se vielä illalla hakemassa Domin kanssa ja tuli heitettyä samalla pyörälenkkikin. Pokkana vaan kauppaan sisään eikä kukaan kyseenalaistanut ettei koirat saisi kaupassa olla tai sitten en vaan kuullut jos joku mumisi yksinään. ;)
Tuli stilattua sitten GoPro Hero actionkamera kun halvalla sai Verkkokauppa.com:sta. Nopea toimitus kun kahdessa päivässä oli jo täällä. Tuunasin vähän Domin hurtan y-valjaita kameravaljaiksi näin ensihätään kun GoPron omat koiravaljaat oli loppuunmyyty, mutta pitää ne jossain vaiheessa ostaa kun tulee taas lisää varastoon.
Kameralla olisi tarkoitus kuvailla frisbeetä, arkijuttuja, lenkkeilyjä ja kaikkea mitä keksiikään. Ideoita saa antaa kommentoimalla! Varmasti siis luvassa paljon enemmän videoita jo ihan sen takia, että tuon saa survottua vaikka taskuun, kestää sadetta ja rymyämistä muutenkin. Järkkäriä ei aina jaksa muuten vaa raahata enkä uskalla sateella kuljettaa sitä ulkonakaan. Tänään testailtiin goprota frisbeen, lenkkeilyn ja pantavirityksenkin parissa.

Frisbeevideossa vaihtelee laatu videon aikana kun kokeilin vähän miten eri asetukset toimii, mutta ihan siedettävää katsottavaa kun painatte sen HD-laatuiseksi. :)




Some-Domi kiittää ja kuittaa tältä erää!

3 kommenttia:

  1. Toi fribavideo oli mainio. :) Loistava näkökulma, kun saiskin kaikki Youtuben heittovideot tosta vinkkelistä! :D Vähentäisi varmaan sitä arpomista, miten milloinkin viskellään. :) Ja hauska muuten katsoa entisiä kotikulmiaan teidän lenkkivideolta!

    VastaaPoista
  2. Ihania videoita! Sopiiko hyvin kuvien ottoon ? Onko kuvat aina fisheye tyylistä? Tekis mieli hankkia reilille tällänen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä halpisversio ei ole kovin hyvä valokuvakamerana, mutta niillä ns. paremmilla versioilla tuntuu saavan ihan ok kuviakin ja on joo laajakulma. En ole täysin varma saako toisissa malleissa jopa säädettyä sitä, että miten näkyy. :) Netistä varmasti löytyy arvosteluja ja muiden mielipiteitä asioista kun googlettaa.

      Poista