perjantai 26. toukokuuta 2017

Tehoviikko

Tällä viikolla on koirat saaneet omaa spesiaaliaikaa. Lenkit ja treenituokiot pidetty molempien kanssa erikseen. Domi on päässyt kunnon pitkille lenkeille hihnassa, pyöräillen ja vapaanakin ja lenkkien ajan Miki on saanut harjoitella yksinoloa. Mikin ulkoiluaikana Domi saa nauttia omasta rauhastaan ja nukkumisesta kun Mikin kanssa harjoiteltu ulkona ohituksia ja peruskäskyjen vahvistamista häiriötilanteissa. Miki on myös käynyt eri paikoissa ilman Domia (harrastepäivässä, mätsärissä...). On käyty katselemassa hevosiakin ja ei kiinnostanut, kumpaakaan ja vieraassa paikassa Miki menee rohkeasti kaikkialle ja kun sen nostaa syliin niin sammuu. Kohta voisikin ruveta opettelemaan omalla alustalla olemista ja siihen rauhoittumista.

Tehnyt hyvää molemmille koirille tuo oma-aika. Sain jopa luovuttua toisesta autohäkistä kun Miki siirtyi matkustamaan Domin kanssa samaan häkkiin takakonttiin ja ainakin toistaiseksi ollaan menty lyhyitä ja pidempiäkin matkoja ongelmitta eikä Domia ahdista pennun oleminen vieressä. Koirat matkustaa rauhallisesti ja yhtenä iltana käytiinkin parin tunnin ajelulla kierrellen kaupunkia. Miki on hyvin sisäistänyt, että autoilu on aika iso osa tätä elämää ja auto on yhtä kuin toinen koti.
Ja kun Domi saa tarpeeksi omaakin aikaa niin kestää hermot paremmin pentuakin ja nykyään kuvioihin kuuluu vetoleikitkin ja välillä nukkuvatkin vierekkäin. Miki on siitäkin kiva kaveri Domille ettei se ota kovin helposti itseensä Domin komenteluja vaan yrittää uudestaan ja uudestaan leikkiä ja loppujen lopuksi Domikin tajuaa mitä pentu yrittää. (Tälläkin hetkellä vetävät tuossa lelua ilman tappelua) 
Miki on oppinut pyörimään tasapainotyynyllä niin, että etutassut tyynyllä ja takaosa pyörii. Uusiin taitoihin kuuluu myös peruutus joka tuntui tulevan luonnostaan tuolta. Noutokapulaakin on muutaman kerran kannettu ja frisbeetäkin heitelty. Pilliin ehdollistaminenkin aloitettu. Erittäin pätevä pikkupentu joka täyttää huomenna  3kk ja on asunut meillä kuukauden. Kesäkuun alussa Miki pääsee ensimmäiselle pidemmälle ajoreissulleen ja "työkeikalle" Domin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti