maanantai 1. toukokuuta 2017

Possu ja sen taskuraketti.

Miki mikserillä tänään ikää tasan 9 viikkoa ja meillä se on ollut 5 päivää. Paljon on jo ehditty näkemään ja opettelemaan muutamassa päivässä. Yksinolot ja autohäkissä oleminenkaan ei ole enää asioita joista iskee maailmanloppu. Autossa saattaa muutaman ekan sekunnin ajan piipata sellaista huomiohakuisuuspiippausta ja sen jälkeen hiljenee ja rauhoittuu nukkumaan. Kotona se on ehtinyt jo oppimaan etten mihinkään katoa vaikka en ihan koko ajan ole näkyvillä. Mikin uskaltaakin siis jo jättää yksin kotia kun käytän Domin lenkillä, vien roskat, käyn kaupassa yms. eikä kuulu piippaustakaan kun tulen takaisin kotia ja jääkin aina tyytyväisenä nukkumaan omaan petiinsä. Ja naapureiden mukaan ei sen alkupäivien huuto ole heitä häirinnyt millään tavalla.

Miki on rohkea, sosiaalinen ja utelias pieni terrierinalku. Ei tunnu hätkähtävän oikein mistään. Pyöräilijät, juoksijat, lapset, autot, moottoripyörät, linnut, kovat äänet, pamahdukset ja kaikki tuollaiset arkielämän äänet ja tapahtumat otetaan rennosti vastaan. Miki seurailee ja ihmettelee maailmanmenoa ilman pelkoa. Miki on sellainen tasainen ihmettelijä. Ulkona otetaankin muutama askel ja sitten istutaan katselemaan ja pienen hetken kuluttua matka jatkuu vauhdikkaasti. Sisäsiisteyskin on oikein hyvällä mallilla jo eikä sisälle ole montaa vahinkoa sattunut joten otinkin paperit pois. Jos pissat lirahtaa niin ne on helppo ja nopea siivota. Isommat hädät tulee kaikki ulos. Miki ei myöskään herää yöllä ulos vaan nukkuu useimmiten klo 21-05, käytän sen viiden aikoihin ulkona ja sen jälkeen jatketaan unia vielä 8-9 asti eikä yhtään huutamista tai piippaamista. Olen kyllä iloinen tuosta miten helppo pentu Miki on nukkumisen osalta. Jaksaa itsekin paremmin kun kaikki saadaan nukkua kunnon täyspitkät yöunet ilman yöheräilyjä.
Miki osaa purkaa turhautumisen ja energisyyden sallituun tekemiseen eli se hakeutuu luiden luokse ja järsii paljon niitä. Ottaa myös palautetta vastaan herkemmin ja kielto menee toistaiseksi perille kerrasta eikä asiasta tarvitse vääntää. Esim. laitoin pyykit kuivumaan telineelle, kerran yritti maistaa vaatteita, sai sanomista ja sen jälkeen ei niihin enää koskenutkaan. Toki se pentumaiseen tapaan kokeilee hampaitaansa vähän kaikkeen tällä hetkellä ja mikäs sen parempi järsimisenkohde kuin sormet ja varpaat. Miki kulkee hyvin perässä ja on leimautunut eikä vielä irtoa kovin kauas vaikka Domi menisi kauempana vapaana. Pysyttelee minun lähettyvillä, mutta joka päivä enemmän se seuraa Domiakin ja kulkee sen perässä.

Domin ja Mikin suhde kehittyy pikkuhiljaa. Pari ekaa päivää leikkivät keskenään ja sen jälkeen Domi tajusikin ettei penturiiviö ole häviämässä minnekään ja tällä hetkellä sillä on vaihe ettei ole huomaavinaankaan koko pentua kun ollaan kotona, mutta ulkona intoutuu kuitenkin leikkimään. Ainakin hetkeksi. Ja tänään vetivät jo samaa leluakin sisällä pienen hetken! Ovat mahtuneet myös samaan petiinkin ilman tappeluita. Miki kun kovasti yrittää lähestyä Domia ja pyrkii sen viereen nukkumaan. Välillä Domi päästää ja välillä ei. Miki saa mennä myös syömään luita Domin viereen eikä Domia haittaa. Mielenkiinnolla seuraillaan mihin suhde kehittyy ajanmyötä ja missä vaiheessa Domi on hyväksynyt pennun laumaan mukaan.
Miki osaa odottaa ruokakupille pääsyä. Osaa istua käskystä ja istuminen muutenkin on sillä tosi vahva käytös. On ehdollistunut naksuttimeen ja naksuttimen avulla oppikin menemään käskystä häkkiin ja tarjoaa etutassujen laittamista kipon päälle. On aloittanut maahanmenoharjoittelun. Istumisen lisäksi katsekontakti on Mikin parhaimpia vahvuuksia ja se tarjoaa kontaktia todella usein ja lähes kaikkialla, kunhan siitä muistaa kehuakin välillä. Kasvattajan työ näkyy - Miki on erittäin hyvin tottunut käsittelyyn ja siltä saa ihan rauhassa katsoa hampaat, puhdistaa korvat, koskea tassuihin tai häntään ilman hepulikohtauksia tai, että yrittäisi nakertaa hampaillaan. Miki tykkää myös leikkiä vetoleikkejä ja tätä tullaan vahvistamaan jotta siitä saadaan yksi palkkaustapa tulevaisuutta ajatellen.

Ollaan ehditty käymään eri paikoissakin ja puuhata kaikenlaista. On käyty Mustissa ja Mirrissä, kyläilemässä, ulkoiltu asfalttipinnalla kuin metsässäkin, käyty viihdyttämässä vanhuksia tehostetussa palv.asumisessa jossa Domi hoiti temppuilun ja pusuttelun ja Miki kiersi sylistä syliin NUKKUEN eikä ottanut yhtään häiriötä ihmismäärästä, musiikista, uudesta paikasta. Uimalassakin ehdittiin piipahtaa ja Miki uskaltautui veteen polskimaan Domin perässä. Miki on nähnyt myös kissan ja lapsiakin. Kaikkeen suhtautunut uteliaasti.

Voisin jatkaa tätä postausta, mutta ehkäpä siinä oli oleellisimmat asiat tältä erää. Facebook päivittyy aktiivisesti jos haluaa pysyä täysin ajantasalla mitä tapahtuu milloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti